maanantai 1. elokuuta 2011

Siitä se ajatus sitten lähti...


Kesällä (2011) olimme lasten kanssa vierailulla ystäväni luona. Hän asuu maalla, pellon laidalla. Illalla olimme kävelyllä ja näimme ihanan auringonkukkapellon. Ja siitä se ajatus sitten lähti! Aikaisemmin päivällä olin saanut ystävältäni tummansinisen Marimekon paidan (takin?) tuhottavaksi ompeluksiini. Auringonkukat nähdessäni tiesin, että sininen mekko saa koristeekseen ison auringonkukan.

Mekon kaavana on Hannah. Etukappaleen tein kahdesta osasta, että sain käytettyä myös paidan sivusaumoissa valmiina olleet taskut. Keltaisten kankaiden löytäminen olikin sitten työn takana. Lopulta sain anopiltani vanhan tyynyliinan, josta tein kukan terälehdet. (Terälehdet ovat siis "irrallaan".)  Hihojen ihana, keltainen kangas on vanhasta lakanasta kotoani. 


 Kukan keskustaan etsin ensin sopivaa ruskeaa kangasta, mutta en löytänyt mieleistäni. Sitten olisin halunnut laittaa siihen mummoni virkkaaman pitsiliinan. Yritin värjätä kellertävää liinaa ruskeaksi, mutta... Siitä tuli myrkynvihreä! Päädyin siis virkkaamaan keskustan itse.
 Takahelmaan ompelin piristykseksi pari kankaasta leikattua kukkasta. (Samainen kangas, jota käytin Pirpanan ekassa mekossa.)
(Keltainen on kuvissa harmittavan hailakka. Oikeasti kukka on siis sellainen lämpimänkeltainen...)Ja koska sinistä kangasta jäi vielä yli, päätin tehdä lopusta kankaasta meidän Jässikälle paidan.

 

Käytin tässäkin hyväksi mahdollisimman paljon vanhassa paidassa olleita tikkauksia. Nappilista (vai mikä tuo nyt on...) on vanha, siihen vain lisäsin väliin napin (ja napinläven) tai pari. Rintataskukin oli valmiiksi tehty, siirsin sen vain paikalleen ja lisäsin läpän ja napin. En enää muista, mitä kaavaa käytin, mutta sovelsin sitä kyllä rankalla kädellä. Tämä oli siis ensimmäinen tekemäni kauluspaita.

Vielä yhteiskuva :)


2 kommenttia:

  1. Kiitos! Siitä tulee niin kesäinen olo, vaikka pohjaväri onkin noin tumma. ;)

    VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)