perjantai 15. heinäkuuta 2011

Hatuttaa ;)

Kesällä 2011 tein jokusen hatun. Tässäpä on nyt koottuna ommeltuja ja virkattuja hattuja.
Tämä oli ensimmäinen tekemäni lippis. Kaava on Ottobre-lehden (3/2010) Coconat. Kangas on Ikeasta. Olin sen joskus ostanut lastenhuoneen tyynyjä varten ja ajattelin, että tällä kankaalla lippiksen tekoa on hyvä harjoitella. Tämä harjoituskappale onnistui kuitenkin sen verran hyvin, että lippis pääsi ihan käyttöönkin. Ja samalla kaavalla alkoi syntyä lisää lätsiä!Nämä lippikset tein myös meidän Jässikälle. Sienilippikseen kokeilin tehdä vähän isomman lipan. Kankaat on tilattu Iinulta. Autolippiksiä taisin tehdä pari myös ystävien pojille. Tällaisen Hello Kitty -lippiksen (kangas Jyskistä) tein ystäväni tytölle. Ja pitihän samanlainen sitten tehdä isosiskollekin, joka epätoivoisesti yritti pitää pikkusiskonsa lippistä, vaikka se olikin hänelle liian pieni...

Tämä lippis on mielestäni niin hieno, että siitä piti oikein ottaa kuvat eestä ja takaa, istuu ja makaa... :) Lippis meni erään ystäväni pojalle. Ihana kangas oli ystäväni oma. Tästä tuli todella värikäs ja kesäinen!

Ja tulipa kokeiltua myös toista hattukaavaa. Tämä on Ottobren (3/2010 tämäkin) Sunny Fields -lierikko. Tätä ei ole käytetty ollenkaan, koska kesällä tämä oli Pirpanalle liian iso. 


Täytyy myöntää, että vuorin kanssa kävi sellainen moka, että se on hieman pieni, joten hattu ei istu päähän kovin hyvin... Täytyy varmaan yrittää uudestaan ensi kesänä, toivottavasti paremmalla menestyksellä.

Ja sitten vielä yksi erilainen ommeltu hattu.


Kaava on taas Ottobresta (nyt 3/2011), malli Fisherman's lierihattu. Tässä oli kokoja tosi suureksi asti, joten tämän teinkin vaarille synttärilahjaksi! Vaari taisi pitää hatusta tosi paljon ja käyttääkin sitä ahkerasti.

Lopuksi vielä pari virkattua hatuntapaista, jotka tein Pirpanalle.


Näihin hattuihin otin vähän mallia todella vanhasta lastenvaatelehdestä. Samalla ohjeella äitini on virkannut minulle joskus pari hattua. Muistan, että hoitopaikan naapurin pojat kiusasivat minua hatun takia... Toivottavasti meidän Pirpanaa ei kiusata, koska hänellä on tällainen hattu... ;)

7 kommenttia:

 1. Upeita hattuja. Itse en ole yhtään hattua koskaan tehnyt (pipojakin vain pari). Monta olen meinannut, mutta jospa minäkin joskus. :)

  VastaaPoista
 2. Onpa kivoja hattuja!! Itsellä on toi lippis odottamassa sopivaa kangasta! Sellainen pitää tehdä kesäksi :)

  VastaaPoista
 3. Mä oon jo jotain kankaita tilaillu tämän kesän lippiksiä varten! Mut vielä pitäis malttaa hetki olla näitä ompelematta ja tehdä jotain tähän hetkeen tarpeellisia ompeluksia.

  VastaaPoista
 4. Piti kaivella tämä postaus ihan varta vasten ja fiilistellä, tilasin sieltä Perhonen korvanlehdellä -puodista sitten minäkin (liian) ison kasan puuvilloja. Lippispuuhat mielessä tietty :)

  VastaaPoista
 5. Hei, nythän mäkin joudun tekemään tollaisen lippiksen, onko siihen ohjetta? Vaiko oma ohje? Saiskos mittoja?

  Heidi :)

  VastaaPoista
 6. Noi lippikset on tehty Ottobren 3/2010 coconat-kaavalla, kuten tuolla jossain välissä kerroinkin... ;)

  VastaaPoista
 7. Mä oon niin keskittymiskyvytön, et kattelin ja ihastelin vaan kuvia. ;)

  VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)