torstai 26. huhtikuuta 2012

Ankkurit ylös (ja laukku olalle)


Ohoi! Ankkurit ylös!
Pieni merimies kaipasi merihenkistä kevätjuhlaa varten asua. Tällaisen paidan sain jo aikaan. Katsotaan myöhemmin, josko paita saisi seurakseen muutakin asustetta. :)Raitakangas on Marimekon ohutta trikoota. Ankkuri (applikaation malli Ottobre 3/2011) on applikoitu Hannan Kankaan mustalla velourilla, josta olisi ihana tehdä vaikka housut tälle kaveriksi! Kaava on Ottobre designen Creative Workshop 301 -kaava (kapeampi malli), jonka tilasin joskus Ikasyriltä. Kuva vähän vääristää (tämähän näyttää tässä melkein tunikalta), mutta oikeasti tämä on tosi kiva malli, kapea ja istuva. Ja tulipahan minunkin vihdoin tehtyä paita jollakin muulla kaavalla, kuin sillä iänikuisella Night Owlilla. :) Pitää kokeilla uudestaankin!

Pääntielle laitoin tällä kertaa kapean resorin, jonka kiinnitin renkaana. (Uutta, harvinaista ja vaikeaa minulle...) Kaitale oli hieman liian kapea, joten käännetyn resorin ompelu teki vähän tiukkaa, mutta ihan ok siitä tuli. Hihansuiden ja helman käänteet eivät sitten menneetkään ihan ok... Minulla ja Evalla oli aika paljon erimielisyyksiä joustotikin kanssa, ja jälki on sen mukaista. Vinksin vonksin ja huonoa jälkeä. Voi äh! Mutta purkaakaan ei voi, koska kangas on niin ohutta että se reikiintyisi siinä hommassa. Olkoon siis näin... Katsellaan kauempaa. ;)


Aiemmin viikolla kokeilin myös vihdoin laukkukaavaa, jonka sain jo kauan sitten. Facebookin Ompeluelämää-ryhmässä näin tällä kaavalla tehtyjä laukkuja, jotka olivat tosi kivoja, joten pitihän tätä päästä itsekin kokeilemaan. Tässä siis minun ensimmäinen versioni:
Kaava on Ottobresta (3/2003). Aika kiva malli kyllä!
Tämä on siis kääntömalli. Toinen puoli on kukkakangasta, toinen tukevampaa mustaa kangasta. Molemmat kankaat on ostettu paikallisesta kangaskaupasta. Tämä laukku saattaa päätyä eräälle kaverilleni, joka vastasi Facebookissa kiertäneeseen haastejuttuun... :) Laukku on niin kiva, että näitä pitää tehdä lisää!

4 kommenttia:

 1. Laukusta tuli kaunis. Aivan ihana tuo vaalea kangas =)

  VastaaPoista
 2. Kiva paita, vaikkei tuo seilorimuoti ihan mun juttu olekaan. =)
  Laukkukin on ihana, taitaa olla pakko tehdä kesäksi itellekin!! =D

  VastaaPoista
 3. Pirteä paita, tosi kesäinen! Laukustakin tuli hieno!

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia kovasti! Ja Niinalle vielä kiitokset kaavasta! :)

  VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)