torstai 5. huhtikuuta 2012

Teppo Tipu toivottaa, pääsiäistä mukavaa!

Tässä postauksessa luvassa pääsiäisjuttuja ja lopussa pari ompelustakin.
Sorminukkejoukko lisääntyi taas yhdellä, kun virkkailin pääsiäisen kunniaksi tipun, tai oikeastaan kaksi.

 
Tässä siis Teppo Tipu 1 & 2. Toinen näistä pääsi muskariin etsimään jyviä pikkuisten muskarilaisten kämmeneltä.

Vähän jotain muitakin pääsiäisjuttuja ehdin askarella, vaikka monta ideaa jäi vielä toteuttamattakin. Maalailin pääsiäismunia, että sain uusiin keittiön verhoihin ja pöytäliinaan sopivia koristeita.
Munat olen maalannut askartelumaaleilla. Valkoiset koristekukat on napsuteltu kukkaleikkurilla ja liimattu lakalla pääsiäismunan pintaan. Kahden muun munan koristelut on tehty maalaamalla.

Jässikän kanssa askartelimme virpomisvitsoja, mutta näpertelin myös oman kodin koristukseksi oman versioni virpomisvitsasta.
Tämä ompeluintoinen näpertelijä laittoi koristeeksi nappeja ja nauhoja 
perinteisten höyhenten ja pääsiäismunien lisäksi. :)


Kaikkien kiireiden keskellä päätin kuitenkin kokeilla pipolippiksen tekoa. Unikuu antoi blogissaan hyvän käännettävän trikoolippiksen ohjeen, jonka voi löytää täältä
Tähän saa hienosti tuhlattua trikootilkkuja, joita laatikoista löytyy monelta varmasti kasapäin.
Ensin tarkoitukseni oli tehdä vain yksi lätsä, mutta taas kävi niin, että leikkausvaiheessa huomasin etten haluakaan leikkaamiani kankaita samaan asusteeseen, vaan jouduin etsimään ensimmäisille kappaleille uudet parit. Tässä kuitenkin nyt pipolippisten toiset puolet. Etanakangas on ostettu Sampsukasta, tummansininen trikoo jostain poistolaarista, kalastava karhu ja raidat on tilattu Ikasyriltä.


 Kääntöpuolilta löytyy apinoita (kankaan sain kyläilyreissullani, kiitoksia vain!) ja punavalkoista pallokangasta (joka taitaa olla Eurokankaasta). Toisen lätsän kääntöpuoli vilistää pingviinejä (Hanhelista?) ja palloja (Hannan Kankaasta). Melkein kaikki kangaspalat on kaivettu tilkkulaatikosta. 

Pieniä mutkia oli matkassa näitä tehdessä, vaikka malli onkin periaatteessa tosi simppeli. Saumuri sanoi hetkellisesti sopimuksen irti, joten jouduin turvautumaan vanhan kunnon Evan apuun. Hyvinhän se onnistui sittenkin.

Ja toinen, vielä hurjempi, mutka tuli lätsien jo valmistuttua. Jässikkä ilmoitti mielipiteensä: "Ihan kiva. Mutta en mä voi pitää sitä, ku mulla on se (kaupan!) Salama McQueen -pipo." Nytkö se siis jo alkoi, että äiskän ompelukset eivät enää kelpaakaan... Minä kun luulin, että kaikki kelpaisi vielä monta vuotta.. No, toivottavasti tämä oli vain hetkellinen mielipide. Ainakin Jässikkä suostui hetken aikaa sovittamaan, että sain yrittää sovituskuvan ottamista. (Paino sanalla yrittää.)


Vauhdikas rakentaja pipolippis päässään.
Tein sivukaitaleet sen verran korkeiksi, että tämä käy ihan piposta. Mallista tulee ainakin tällä tavalla aika poikamainen, mikä ei tietystikään tässä tapauksessa haittaa mitään.
Näitä voisi kyllä tehdä lisääkin! :)

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin... Hyvää pääsiäistä kaikille!

2 kommenttia:

  1. Tää lätsä on kyllä niiiin hiano!! Aattelin kans vkl tehdä. Kivat kuositkin, sopii loistavasti keskenään! :)
    Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kantsii kokeilla. Oikeesti nopee ja helppo. Kannattaa vaan sit laittaa kunnon tukikankaat lippaan, ettei tuu lörppä. :)

    VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)