perjantai 25. toukokuuta 2012

Pilkkuja ja perhosiaMistä sinä pidät?

Minä pidän
     pilkuista
     vilkuista 
        ja tilkuista.
                  Niitä ei kukaan varasta.
              Se niissä on parasta.

               Kukapa edes mahtaisi?
                 Kukapa säkkiinsä ahtaisi
      pientä peltotilkkua,
       taivaan tähtivilkkua
ja kauneutta,
               sen pilkkua!

(Kirsi Kunnas, Tapahtui Tiitiäisen maassa, WSOY 2004)

Tähän runoon törmäsin lukiessani Jässikän runokirjaa. Ja jotenkin se tuntui osuvalta, kun näitä pilkkuja ja palloja on tullut aika paljon viime aikoina käytettyä ja osteltua. :)  Viimeisin pilkkuhurahdus oli tämä Eurokankaan oranssipohjainen pallokangas, joka päätyi tänään mekkoon. (Tai oikeastaan viimeisin hurahdus on napsuttelu tänään illalla Hannan Kankaan Kevätsiivouksessa, josta ostoskoriin napsahti mm. palloja ja joustiksia...)

  
Aurinko on paistaa porottanut, mutta olenpas ehtinyt ommellakin. Tällä kertaa Pirpana sai täydennystä kesägarderoobiinsa. Mekkosen kaava on Mail Express (Ottobre 1/2012). Tällä kertaa tein tämän ihan kaavan mukaan tuolla feikki-kirjekuoripääntiellä. (Eipä ollut ihan paras tai yksinkertaisin ratkaisu...) Molemmat mekkokankaat ostin Eurokankaasta. Resori taitaa olla Ikasyriltä. Perhoset on applikoitu mekkoon ihan suoraompeleella (pariin kertaan). Mukavan keväinen/kesäinen tunnelma tässä mekossa mielestäni on.

 Kauan olen myös miettinyt leggareitten tekoa, ja viimein sain homman aikaiseksi. Leggareihin piirsin kaavan ihan itse ja päädyin lopulta pätkäisemään nämä capreiksi. Kuvassa näyttävät kovin leveiltä, mutta ihan suht hyvin ne Pirpanalle istuivat. Mutta siinä ne nyt on: mun ihan ekat tekemäni leggarit! 


Tällainen setti siis tällä kertaa. Mitähän sitten seuraavaksi...? Kuinka paljon kesävaatteita oikein saa/pitäisi olla...? :)


Ja muuten... Teitä on jo sata! Aika huippua! Tervetuloa vaan uusillekin, toivottavasti viihdytte! :) Arvonta on voimassa vielä viikon, joten mattimyöhäsetkin ehtivät vielä osallistua.

7 kommenttia:

 1. Ihanat värit! Tuo kukkakangas on niin kesäisen kiva :)

  VastaaPoista
 2. Ihana ja todellakin kesäinen setti :)

  VastaaPoista
 3. Voi kun on söpöjä! Kun katson sellaisia, niin mietnin, ehkä se tyttökin olisi kiva kahden pojan seuraksi :)

  VastaaPoista
 4. Todella söpö setti! Ihanat kangasyhdistelmät :)

  VastaaPoista
 5. Oi, kiitos kaunis teille kaikille! :) Mietin tässä juuri tänään, että mun käyttämiä ja tykkäämiä värejä on tosi paljon. Oranssistakaan en oo juuri ennen tykänny, mut lähiaikoina oon käyttäny sitäkin tosi paljon. Niin se skaala laajenee. :)

  VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)