lauantai 19. toukokuuta 2012

Pirpanalle hepeniä helteisiinHuhhuijaa, kuinka teitä on jo paljon! Arvonnan ansiosta tänne on löytänyt monta uutta lukijaa! Toivottavasti viihdytte muidenkin juttujen parissa. :)

Talvella olin mukana Michas Stoffecken kimppatilauksessa. Tilasin tähti-sydän-pallo -ylläripaketin ja sainkin oikein kivoja kankaita. Aiemmin olen käyttänyt näitä jo pipoihin, mutta nyt sain tehtyä ihan kunnon vaatteitakin. Tällainen setti syntyi Pirpanalle kesävermeiksi.Tällä kertaa vaatteet ovat ihan yksinkertaisia "kankaat kankaina -vaatteita", ilman mitään applikaatioita, kuosiyhdistelyitä tai  koristeita. Toimiihan tuo näinkin. Yhdisteltävyys muidenkin vaatteiden kanssa on tietysti myös tällä tavalla hieman parempi. Hieman kyllä houkuttaisi virkata pieni pinkki kukkanen paidan rintamukseen ja violetti hameen helmaan... :)Teepparin kaavana on jo toista kertaa Hoops (Ottobre 3/2012). Nyt pienensin vähän pääntietä ja tein pääntien ja hihansuiden resorit tuolla yksinkertaisella kaksinkertaisella tavalla. ;) Toimii mielestäni oikein hyvin. Ja juu... Kangas on vinossa, helmastahan sen huomaa... Kangas tuntui vain vetävän ja kiertävän vähän joka suuntaan kaavoja asetellessa, enkä jaksanut taistella enempää...
Hamosen olen tehnyt ilman kaavaa, mutta idea on Aenon blogista. Aenon ohje oli puuvillahameelle, mutta hyvin se toimii näköjään trikoollekin. Mitat keksin ihan omasta päästäni, lisäsin yhden tikkauksen tuohon osien yhdistämiskohtaan ja kumpparille ompelin ihan vain kujan, niin kuminauha on helppo tarvittaessa vaihtaa pidemmäksi. Sekä Hoopsissa että tässä käytin rypyttämiseen rypytyslankoja. Ihan tasaisia rypytyksistä ei tullut, mutta kelvolliset kuitenkin.  Näissä voi Pirpana sitten söpöstellä kesähelteillä... :)


ps. Arvonta on tietysti yhä meneillään. Olethan jo osallistunut? Kannattaa muuten tarkistaa, onko oma kommenttisi tullut läpi tuonne arvonnan kommenttiosaan. Jos ei ole, tarkistapa, näytkö lukijoissa. Siinä on ollut jotain hämminkiä... Laittakaa viestiä/kommenttia, jos on ongelmia. :)


7 kommenttia:

 1. Kivat! Jännä sattuma, mulla oottaa sama setti bloggaamista; Hoops ja Aenon hame =)

  VastaaPoista
 2. Ihana setti. Ei minullakan rypytyksestä tule ihan tasainen, mutta ei sitä kukaan muu kyllä huomaa!

  VastaaPoista
 3. Kaunis setti. Tuo kruunukangas kiusasi minuakin samalla tapaa :)

  VastaaPoista
 4. Lisään vielä, että nimeni näkyykin jostain syystä blogin nimellä (johtuneeko gmail-osoitteen alusta..) Paivin Oin -lukijalistauksessa.

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia! Tänään jo Pirpana tätä sovitteli, ja oikein herttaiselta tämä näytti päälläkin.
  Ja Sirpa, kiitos lisätiedosta, arpa on nyt hyväksytty tuonne arvonnan kommenttiosioon. :)

  VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)