keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Lätsä, hamonen ja teeppari (jos puhutaan asioista ihan niiden omilla nimillä...)Jo aiemmin keväällä tulostin Nappikauppa Punahilkan sivuilta lippiksen/lätsän kaavan. Nyt vihdoin se pääsi kokeiluun. Pienensin kaavaa hitusen, koska jotkut sanoivat kaavan olevan reilua kokoa. Täytyy sanoa, että tykkään! Tosi hauska, söpö ja vähän retro malli. Ensimmäisestä versiosta tuli sitten luultavasti Pirpanan lätsä. Näyttää hitusen reilulta, mutta se ei haittaa ollenkaan. Hyvin pysyy silti päässä ja näyttää suloiselta.
 
 
 
Juu, näitä taas. Virkkasin koristeeksi kukkasen. Tästähän alkaa kohta tulla ihan tavaramerkki. :)
Päälaella on lippiskankaalla (kaverilta saatu kierrätyskangas) päällystetty nappi. Nappiaihiot on tilattu tuolta Nappikauppa Punahilkasta. Kangas on tosiaan vain ohutta puuvillaa, eikä varsinaisessa hattuosassa ole tukikangasta. Eipähän sitten kesähelteillä tule niin kuuma hattu päässä.Tässä näkyy nyt kunnolla koko lätsä. Kuvassa on myös viime kesänä ommeltu hame. Olin jo kantanut hameen laatikkoon, koska se on Pirpanalle niin lyhyt, mutta nyt uuden lätsän myötä se täytyy varmasti kaivaa takaisin käyttöön. Helmaanhan voisi laittaa jatkoksi vaikka valkoisen frillan (vai mikä sellainen helmahörhelö nyt onkaan nimeltään)...?Jässikälle ompelin Hannan Kankaasta ostetusta Autokorjaamo-kankaasta teepparin. Tämä kangas oli sellainen, jonka Jässikkä itse valitsi nähtyään kuvan tietokoneelta. "Äiti, voisitko tehdä mulle tosta kankaasta paidan?" Ja äitihän tilaa ja tekee.
Ihan peruspaita, ilman mitään kommervenkkejä. Kaava on Ottobre Designin CWS 301, kapeampi malli. Hihoihin tein tällä kertaa vain taitteet.

Minun mittapuullani kanttauksetkin alkavat jo sujua ihan hyvin. Ainakin todella paljon paremmin kuin ennen. :) Pähkäilin resorin värin kanssa, mutta olen tyytyväinen tähän (tylsään?) valintaan. Helman merkki on ostettu paikallisesta kangaskaupasta.
Tällaista tällä kertaa! Ompelimisiin!

 
ps. Novella... Huhuu! Otapa yhteyttä, ettei mene palkinto ihan sivu suun...!

3 kommenttia:

 1. Lätsästä tuli kyllä tosi kiva!! :) Saas nähdä koska saan aikaiseksi oman kokeilun tehdä, voi olla että vähän neuvojakin joudun kysymään :)

  Hamekkin on söpö ja jos sitä hieman jatkaisi tosiaan, niin hyvin joutaisi käyttövaatteisiin :)

  Ruskea oli hyvä valinta teeppariin, ruskea on aina ;)

  VastaaPoista
 2. Ihania! Noi virkatut kukat tekevät vaatteista vielä kivemmat :)

  Tuo korjaamo-kuosi on söpöä, onko laatu minkälaista?

  VastaaPoista
 3. Kiitos teille! Mieli, korjaamon laatu vaikuttaa musta hyvältä, sellaista sopivan jämäkkää, ei mitään vääntelevää luirua. Tämä on tietystikin ollut vasta esipesussa kankaana, mutta siinä ei ainakaan mennyt miksikään. :)

  VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)