keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Makeaa mahan täydeltäVaroitus! Tämä postaus sisältää ihanan imeliä tyttöjuttuja ja paljon pinkkiä. :)
 
Aikaisemmin keväällä tein ystäväni tytölle mekon Ottobren Kolmen konstin mekko -kaavalla. Kankaat valitsimme yhdessä Iinu-verkkokaupasta. Aluksi vaikutti siltä, että kangas ei riitäkään, mutta hieman soveltamalla homma onnistui hyvin.
 
 
 
 

Viime kesänä tein tälle samalle tytölle lippiksen. Kun lippis kaivettiin tänä kesänä taas esille, tuli tytölle iso harmi, kun lippis ei enää mahtunutkaan. Lupasinkin ommella hänelle uuden.  

Tämä kangas ei ole saanut etukäteishyväksyntää, joten nähtäväksi jää, kelpaako (ja mahtuuko) lippis prinsessalle. Tätä ihanan makeaa muffinssikangasta tilasin keväällä Perhonen korvanlehdellä -nettikaupasta. Vuorin keijukangas (jota on myös tuon mekon takakappaleessa) on siis Iinulta.
Samoin tein tein (lähes) samanlaisen lippiksen myös Pirpanalle.
Lippiksen kaava on taas Ottobren Coconat (3/2010). Kaitaleena käytin valmista vinonauhaa (ruudullinen Iinulta, valkoinen kai Kärkkäiseltä). Molemmat lippikset on tehty ilman lakkiosan tukikankaita, että ne pysyivät ohuina ja vilpoisina.

 Ystävän tytölle menevän lippiksen sisäpuoli näyttää tältä. Eikös tätä voisi pitää näinkin päin, vaikka tuo kanttinauha tuossa onkin näkösällä...?


Sitten vielä viimeinen pinkki ompelus: housut Pirpanalle. Näiden piti tulla tekemäni pinkin joustishupparin (täällä) pariksi, mutta tämän kankaan pinkki onkin paljon tummempi kuin hupparin joustiksen tai trikoon pinkki. Kankaan (JNY) hankin ystävälliseltä ompeluelämäläiseltä. Näille housuille, jotka muuten on taas tehty sillä paljon käytetyllä Saimi-kaavalla (Ottobre 1/2009), pitää varmasti sitten kehitellä jokin toinen yläosa (ja sille hupparille jokin muu alaosa...) :) Tekemistä siis riittää. :)


 

7 kommenttia:

 1. Mikä ihme noissa tähdissä on, että aluksi mä en lämmennyt niille millään, ja nyt haluaisin vaikka mitä värejä... Ja nämä pirpanan housut sai mut haluamaan velourisenakin tähtiä. Tytöille ensi syksyksi housuja hoitoon... Huoh. Ihania (ja hyvin vaaleanpunaisia ;)
  juttuja sulla taas!

  VastaaPoista
 2. Kivoja on :)
  Ompa tosiaan paljon tummempi tuo velourin pohja! Kivan näköiset ovat, eli ei muuta kuin uutta ylä-ja alaosaa tekemään :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Heidi, tähdet on tosiaan aika koukuttavia! En mäkään vähän aikasemmin uskonu, että niitä löytyis pian kymmenkuntaa erilaista kaapista. ;)
  Mama moon, juu, uudet parit pitää tehdä. Ja ehkä tilata lisää kangasta... :D

  VastaaPoista
 4. Ihania pinkkejä juttuja, mä aina näitä ihastelen kun itsellä ei oo ku poikasia :)

  Ps. Arvontapalkintosi lähtee postiin viimeistään huomenna, kannattaa käydä kurkkimassa tarkemmat löpinät sitten blogista ;)

  VastaaPoista
 5. Kiitos, Heluna! Ja kiva kuulla, että teeppari on tuloillaan! :) Jäämme innolla odottelemaan. :)

  VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)