keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

"Ja tämän mehiläisen nimi oli Maija..."Äidin piirrettynostalgiaa, osa 2.
Maija Mehiläinen

Pirpanakin on innostunut Maija Mehiläisestä ja huutelee tuon tuostakin: "Maijjjaa!" Pitihän Pirpanalle siis tehdä Maija-mekko. (muoks. Tämähän olikin tunika, kun aamulla soviteltiin. Kylläpä tuo tyttö kasvaa nopeasti!)


Mekon kaavan pohjana on Ottobre 3/2012 Hoops-teeppari, jota levensin ja pidensin. Samalla tavalla tein aiemmin seepramekon. Kangas (Maxi Dotts) on tilattu muistaakseni Fabriinasta. Valkoinen resori Hannan Kankaasta ja applikoinnin velourit tilkkulaatikosta. Helmakäänteen ompelin hunajakenno-ompeleella, kun se tuntui niin sopivalta ratkaisulta mehiläismekkoon. ;)


Kuva applikaatioon löytyi netistä. Liimakankaan kanssa oli taas vaikeuksia, eivätkä palat meinanneet pysyä oikeilla paikoillaan. Yhä enemmän kaipailen myös kunnon ompelukonetta ja applikointipaininjalkaa. Tarkkoja kohtia on todella vaikea tehdä ja virheitä tulee... Lopputulos ei ole täydellinen, mutta ihan hyvä kuitenkin.
 Toisaalta... Kun mietin Pirpanan ilmettä hänen nähdessään tämän kuvan, voisin ajatella tämän olevan aivan täydellinen. Tytön ihaileva reaktio, hymy, katse Maijaan, katse minuun... Voisiko mekko enää paremmin onnistua? :)


Mekkoon pääsin nyt myös laittamaan uuden ompelumerkin. Merkit tulivat viime viikolla Hong Kongista. 
Näitä onkin nyt sellainen nippu, että niillä jo jokusen paidan ja mekon merkitseekin omaksi tekeleekseen... Tarkalleen ottaen 600 ompelusta! Lisää siis vain tehtailemaan. :)


15 kommenttia:

 1. Pieni sievä mehiläinen Maijaa! Ihanaaa!! Mulle Maija on erittäin lähellä sydäntä <3

  VastaaPoista
 2. Ai teilläkin asuu Pirpana! :)

  Maija Mehiläistä oon kanssa itte suunnitellut monen monta kertaa applikoivani, mutta on yhä suunnitteluasteella. Maija oli ihana piirretty, lainasin jokin aika sitten sen kirjstosta ja muistin jopa ulkoa joitain vuorosanoja. :)

  Ihana mekkonen siis!

  VastaaPoista
 3. Vaude!! :) Ihan oma lapsuus tulee mieleen!

  VastaaPoista
 4. tosi hieno!hyvin sopii maxi dot taustaksi.

  VastaaPoista
 5. Tosi tosi hieno! Ihan täydellinen Maija!

  VastaaPoista
 6. Kiitos ihanista kommenteista!
  Juu, Sannu, meillä asuu Pirpana. Annoin tytölle sen lempinimeksi heti laitoksella. :)
  Tykkäsin itse Maija Mehiläisestä kovasti lapsena, ja nyt on ihan hauska katsella, kun omat lapset katsovat samoja tarinoita ihan innoissaan. :)

  VastaaPoista
 7. Voi Maija, se oli ihan mun suosikki pienenä! Ja kuten jo (toivottavasti) livenäkin muistin kehua, tämä on upea :)

  VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)