sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Helmahärpäketunika
Lauantaiaamuna päätin (Ompeluelämää-ryhmän syyskuun haasteen innoittamana), kokeilla uutta kaavaa. Heti lehden ilmestyttyä tätä jo katsastelin 'sillä silmällä', mutta nyt vasta sain aikaiseksi kokeilla. Hieman nuo härpäkkeet mietityttivät, mutta turhaan - siitähän tuli oikein kiva!
 
 
 
 
 

Kaava on Flow-tunika (Ottobre 4/2012). Tämä on tehty koossa 92 ilman saumavaroja. Hihoja vähän lyhensin ja kaula-aukkoa pienensin aivan himppasen verran. Muuten taisin mennä ihan kaavan mukaan. Kangas on Marimekon raitakangasta paikallisesta Marimekon liikkeestä, pinkki resori on Hannan Kankaalta. Jo kankaan ostaessani tiesin, että haluan yhdistää siihen pinkit resorit, oli kaava mikä tahansa. :)
 
 
 
 
 

Tästä lähikuvasta nyt sitten huomaa, että ompelemisen opettelu uudella koneella on vielä vähän vaiheessaan... Kanttausten tekeminen on taas ihan yhtä vaikeaa, kuin se oli jokin aika sitten vanhalla koneella. Tikit menevät ihan vinksinvonksin. :( Säätöjä pitäisi malttaa kokeilla, ei pitäisi tehdä niin kiireellä jne. No höh ja pöh. Eiköhän se siitä sitten taas ala sujua...!
(Applikointia en ole vielä uskaltanut uudella koneella kokeilla... Jonossa olisi kyllä pari hommaa, joten pian pitäisi uskaltautua...)
Rakasta vihollistani Framilonia en ohjeen mukaan tässä käyttänyt, vaan tein rypytykset rypytyslangoilla.
 
 

Tässä vielä sovituskuva, josta näkyy, kuinka kivasti nuo helmahärpäkkeet asettuvat.
 (Pipon ja leggarit olen tehnyt aiemmin tänä vuonna.)

 
 
 
 Pirpana tuomaroi mekkoa näin:
"Vau! Mekko! Upea!"
Eipä näiden käyttäjän kommenttien jälkeen enää kannata murehtia vinksottavista tikkauksista. Tärkeintä on, että Pirpana tykkää. :)
 

10 kommenttia:

 1. Kivan näköinen, pitää varmaan uskaltautua kokeilemaan tuotakin kaavaa! :)

  VastaaPoista
 2. Monesti nähnyt kuvia tästä, mutta vasta nyt päällä. Ja näyttää tosi paljon paremmalle käytössä. Aivan ihana kuva ja mallikin tosi suloinen:)

  VastaaPoista
 3. Vautsi, tosi hieno! Olen jotenkin vierastanut noita helmahärpäkkeitä, kun näyttävät niin oudoilta tasokuvissa, mutta kylläpä on kivannäköinen päälle puettuna! Jospas minäkin...

  VastaaPoista
 4. Ompas hauska ja kivan värinen tunika! :)

  Minä en aluks siinä ob:n kuvassa tykänny tästä tunikasta ollenkaan, mutta nyt mulla oottaa (ompeluelämän inoittamana. :D) tuolla yks tällänen leikattuna! :)

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia! :) Tää kaava oli tosiaan oikein positiivinen yllättäjä! :)

  VastaaPoista
 6. Onpa kiva. Melkein harmittaa, ettei ole tyttöä.

  VastaaPoista
 7. Tosi kiva malli! Pakko kokeilla omallekin tytölle :)

  VastaaPoista
 8. Nätti mekko ja minä en kyllä huomannut mitään vinkottavia saumoja. Leggarit ja pipo on myös tosi ihanat. :)

  VastaaPoista
 9. Kaunis ja tässä huomattavasti edustavamman näköinen kuin Ottobren lehdessä. Tätäkin voisi jossain välissä kokeilla.

  VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)