perjantai 5. lokakuuta 2012

3 x huivi = syksySyksyn myötä huivivarastoni on saanut täydennystä. 
Tätä ensimmäistä huivia aloin virkata mökkireissulla. Olen virkannut salomoninsolmuja ennenkin, mutta vähän piti netistä luntata ohjeita, että pääsin taas käyntiin. 
 
 
 
 
 
Salomoninsolmut ovat siitä kivoja, että niiden tekemisessä ei tarvitse kauheasti miettiä, mutta lopputulos on silti aika nätti.
Lanka on Novitan Puro, värisävy Kajo. Langassa on mielestäni ihanat sävyt.
 
 
 


Tämä huivi on virkattu alhaalta (kärjestä) ylälaitaan. Aiemmin olen virkannut juuri toiseen suuntaan. Näin päin tekeminen oli kuitenkin aika kätevää, kun pystyi sovittamaan, milloin leveyttä on tarpeeksi, ja lopettamaan siihen.

Tässä vielä sovituskuva. Sävyjä on niiiin vaikea saada nyt oikeiksi. Syksy, pimeys... tiedättehän...?
 
 
Sitten vielä kaksi ommeltua huivia. Nämä tuubihuivit on ommeltu Tosimummon ohjeella (löytyy täältä).
 
 
 
 

Ohjeesta poiketen tässä huivissa on kuitenkin tuplasti kangasta, koska kankaan korkeus on metrin. Musta pitsikangas löytyi Eurokankaan palalaarista.
 
 
 

Tässä tuubissa korkeus on ohjeen mukaan, mutta kankaan leveys on vähän pienempi. Tämänkin (iiiihanan pehmeän) kankaan löysin EK:n paloista.
Millaisenhan huivin seuraavaksi tekisi...? :)


 
 

7 kommenttia:

 1. tosi nättiä kaikki! Varsinki virkattu.

  VastaaPoista
 2. Ihania! Mä oonkin miettinyt tollasta salomoninsolmu huivia, mut oon aina luullut et se on tosi vaikea. Toi pitsikangas on kyllä niin ihanaa. Meidän EK:ssa vaan tuskin on. :(

  VastaaPoista
 3. Tuo salomoninhuivi on hieno! osaisinkohan...

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Yomm ja Niina, varmasti osaisitte tehdä salomoninsolmuhuivit! Se on ihan helppoa tehdä, venytetään aina vaan vähän silmukkaa. :)

  VastaaPoista
 5. Aina sinä teet näitä ihania! Nyt on listalla tuommonen salomoninhuivi, ehdottomasti! :) En oo koskaan tehny, mut jospa sitä jonkun ohjeen löytäs.. Ja purosta saa kyllä niin kauniita, just viimeks ihastelin kaupassa uusia sävyjä ♥ Nyt on hyvä syy ostaa niitä ;)

  VastaaPoista
 6. Tykkään etenkin virkatusta, on niin lämpimän näköinen :).

  VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)