sunnuntai 29. tammikuuta 2012

"To-to-ro To-too-ro!"

Minun eka kertani. Aikamoista säätöä ja sähellystä. Yrityksiä ja erehdyksiä. 
Ei ollut siis ekan hupparin tekeminen ihan mutkatonta. 
Alunperin tarkoitukseni oli tehdä kaavan (Ottobre 4/2009, Pistache Chocolate) mukaan kääntöhuppari. Leikkelin jo kankaita, kun huomasin etteivät ne käy lainkaan yhteen. Ei niitä siis voi samaan huppariin laittaa, koska helmasta ja hupusta näkyisi se toisen puolen kangas. Päädyin siis tekemään kaksi erillistä hupparia ja kävin ostamassa paikallisesta kangaskaupasta lisää kangasta.


Tämä huppari on äidin lemppari. Olen tosi tyytyväinen väreihin, ja tuohon applikointiin myös. Kangas oli tullut Ikasyrin salaisesta paketista, muut kankaat on ostettu paikallisesta.


Tähän laitoin resorit hihoihin. Ne ovatkin aika kivat ja kätevät! Helmassa on yksityiskohtana Homemade <3 -lappu. 

Ja sitten vielä se applikointi:


Tämä ei siis ole pöllö, vaan Totoro (japanilaisesta lastenelokuvasta Naapurini Totoro). Jässikkä pitää tuosta elokuvasta kovasti, joten olin suunnitellut jo pitkään tätä applikointia. Applikointi on tehty veloureista (muut sekalaisia tilkkuja, tumma harmaa vanhoista housuistani, jotka leikkelin tämän takia palasiksi...)


Toinen syntyneistä huppareista on tehty Ikasyrin Kalastavasta karhusta ja siihen sopivista raidoista. Hupun kanttauksien kanssa taistelin kauan, mutta onnistuihan se lopulta - ainakin jollakin tavalla.
Jässikkä on innoissaan, koska tässä on huppu ja tasku! Kovassa käytössä ovat jo molemmat hupparit!
Kumpi on sinun lempparisi?

keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Essumekot esittäytyvät

Sain tämän kaavan (Mamu Design, Christina) ystävältä lainaksi, ja tästä kaavasta tulikin ihan mun lemppari! Kaikki essumekot olen tehnyt käännettävinä versioina. Vasemmalla oleva mekko on meidän Pirpanalla käytössä. Oranssi versio lähti joululahjaksi. Näiden mekkojen kankaat ovat kaikki kierrätyskankaita, jotka sain ystävältäni.


Nämä essut pääsivät joulupukinkonttiin sisaruksille.  Toisella puolella molemmissa mekoissa on taskut. Kankaat olen ostanut paikallisesta kangaskaupasta.

Tämän maatuskaessun toisella puolella on punainen pilkkukangas ja farkkukankaiset taskut. (Kankaat ostin farkkukangasta lukuun ottamatta oman kylän kaupasta.) Joulupukin matkaan pääsi tämäkin mekko. (Tosin kuulinpa, että päälle tätä ei ole vielä huolittu... :( )
Tässä omppuinen versio, jossa punainen omena on siis tasku. (Farkku kierrätyskangasta, sininen omppukangas muistaakseni Hannan Kankaasta, ompun kankaat vanhoja tilkkuja.)

Tätä kaavaa on siis toteutettu jo ihan urakalla! Pirpanan versio alkaa olla jo pieni, joten kesäksi pitää jo tehdä uusi!