sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Pallopaita ja pilkkuhameKisut kioskilla -postauksessa (täällä) vilahti lime pallopaita. Nyt ehdin ommella sen pariksi pikaisen puolihameenkin, joten paitakin pääsee  kokonaan näytille. Tässä siis pallo- ja pilkkuhurahdukselle jatkoa:
 
 

Tämähän näyttää jo ihan ison tytön setiltä! :) Hameen suhteen totuus onkin, että helmasta tuli aika runsas ja pitkä, joten parhaimmillaan hame on varmaan vasta ensi keväänä. Aikaisemmin tekemäni hame sydäntrikoosta (täällä) sopii paidan kanssa myös, ja on just passelin kokoinen just nyt. Niin, ja ne pinkit tähtivelourhousut (täällä) sopivat tämän kanssa myös!
 
Paidan kaavana olen käyttänyt taas Hoopsia (Ottobre 4/2012). Tällä kertaa tein siihen vain pitkät hihat. Pikkupallokangas on Hannan Kankaasta, samoin valkoinen resori. Hetken jo mietin, että tämän jätän ihan peruspaidaksi, ilman mitään koristeita tai jujuja... Mutta...

... kukkahan sinne taas tulla tupsahti. Mummini vanhat kirjontalangat ovat olleet ahkerasti käytössä - niin paljon näitä kukkasia on jo tullut mekkoihin ja paitoihin viljeltyä. :) 

Ja pinkistä kukkasesta sain sitten inspiraation hameen tekoon. Keväällä tai kesän alussa ostin Eurokankaan palalaarista palan pilkkupuuvillaa. Siitä syntyi nyt lopulta tämä:
 Ja katsokaa... Siinä ei ole kukkaa! Tämä on siis ihan perushame, jonka ohjeen olen bongannut Aenon blogista (löytyy täältä) ja jota olen jo pariin kertaan käyttänyt aikasemminkin (toinen niistä hameista täällä). Kuten jo alussa kirjoitin, tämä on Pirpanalle vähän vielä iso. Toisaalta varmaan kannattaakin ommella isompia kokoja varastoon, sillä ompeluajat voivat pian olla tiukilla... Kahden viikon päästä kutsuu taas leipätyö...


 

lauantai 28. heinäkuuta 2012

"Otkohälytys! Otkonautit, asemiin!"Niin kuin monessa muussakin perheessä, meillä lemppariohjelma on nykyään Oktonautit. Tuon tuostakin kotona raikaa: "Otkonautit, asemiin!" tai "Otkohälytys!" (Juu, Jässikän suussa tuo sana on aina noin, kyse ei ole nyt minun kirjoitusvirheestäni... ;) )
Kyselin Jässikältä moneen kertaan, mikä hänen lempihahmonsa on. Sain vakuuttuneen vastauksen, että Kapteeni Valkonen. No, mieli ehti muuttua jo monta kertaa suunnittelun ja toteutuksen välillä, mutta uskon tämänkin lopulta kelpaavan. 

Kaavana on taas  Night Owl (Ottobre 6/2009). Turkoosi pilkkukangas on Hannan Kankaasta, resorin alkuperää en taas muista. Applikointi on tehty kokonaan tilkkulaatikosta löytyneistä velourpaloista.


Tämän paidan kanssa vastoinkäymisiä oli lähes joka vaiheessa... Applikointipalat eivät tarttuneet kiinni, puuttui oikeanvärinen lanka, saumurin tikki harotti, applikaatio näytti (/näyttää?) liian pieneltä, paidassa on ehkä hieman liikaa yöpaitafiilis jne. Nyt, kun paita on lopulta valmis, yritän olla siihen kuitenkin ihan tyytyväinen. 


Applikaatio oli aika nyhertämistä. Pitäisi vaan uskaltaa tehdä isompia kuvia. Jotenkin aina arastelen sitä, että paidasta tulee liian tönkkö, jos applikaatiokuva on tosi iso...


 


Tällainen Kapteeni Valkonen siis tässä huushollissa. Voipi olla, että muutkin hahmot pääsevät vielä tekoon. Kovasti Jässikkä on ainakin Lasin (Kwasiin) puolesta hehkuttanut. :)
perjantai 27. heinäkuuta 2012

Kisut kioskillaTiedättehän ne kankaat, jotka eivät heti sykähdytä, mutta jonkin ajan päästä ne alkavatkin näyttää aivan syötävän hyvältä. Minulle tämä punainen Kioskikisu-kangas oli juuri sellainen kangas. Hieman tätä aluksi vierastin, mutta tämähän olikin livenä tosi kivaa. Pidän siitä koko ajan enemmän, kun sitä oikeana kankaana ja vaatteena katselen.
Tunika on ollut tehtynä jo vähän aikaa, mutta halusin tehdä sen alle vielä paidankin. Tällainen setti siitä lopulta sitten tuli:
Kaikki kankaat on tilattu Hannan Kankaasta. (Pallokangas on siis limeä pikkupalloa. Kuvassa näyttää liian vaalealta, oikeasti väri on paljon kirkkaampi. Paidasta lisää sitten vähän myöhemmin toisessa postauksessa.) Tunikan kanttaukset on tehty haaleankeltaisella resorilla.

Tunikan kaava on uusimman Ottobren (4/2012) Rabbit Jump. Pirpanalle ei ollut tässä tarpeeksi pieniä kokoja, joten pienensin (=yritin pienentää) kaavaa koosta 110 noin kokoon 92. Sen verran muutin myös kaavaa, että suoristin hieman alaosan "törrökkeitä". Lehdessä kanttaukset oli tehty mekkokankaalla, mutta itse halusin käyttää niissä resoria.Näitä pintuck-laskoksia väsäsin eräänä yönä. Ei ehkä paras kellonaika näiden tekemiselle, mutta pakkohan ne oli loppuun asti tehdä, koska olin tehnyt paikkamerkinnät haihtuvalla tussilla. Ihan kivalta ne näyttävät, vaikka ihan tasaisesti eivät kaikki menneetkään. 
Tuli muuten vähän nostalginen olo näitä tehdessä. Kahteen ihan ensimmäiseen Pirpanalle tekemääni mekkoon (jotka löytyvät täältä) tuli myös samanlaisia laskoksia. :) Ja nehän olivat siis aivan ensimmäiset vaateompelut, joita olen tehnyt. Siitä se ajatus sitten lähti...! ;)


Ensimmäistä kertaa tein tavalliset taskupussit. Niiden tekemistä pitikin pähkäillä jokunen tovi. En tiedä, menivätkö ne nytkään oikein, mutta toimivat taskut niistä kuitenkin tuli.

Tässä vielä sovituskuva mekosta (tässä vielä valkoisen bodyn kanssa). Hitusen tämä on vielä reilu, mutta nopeastihan tyttö tuntuu kasvavan...! Mekko näyttäisi varmasti kivemmalta, jos lapsi kulkisi koko ajan kädet taskussa, mutta tuollainen puolitoistavuotias ei oikein vielä noista taskuista perusta. Ihan hauska tämä kuitenkin on.keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Mustaa murheeseen...Valitettavasti mustiakin vaatteita tarvitaan joskus. Nyt meilläkin on tarvetta sellaisille...
 Niinpä ompelin Jässikälle ja Pirpanalle nämä:
 
 
 
Jässikälle slipoveri ja musta peruspaita, Pirpanalle mekko.
 
 
 
 
 
 
 Mekon kaava on Mekkotehtaan Katariina. Pilkullinen kangas on ostettu Kangashamstereista. Rintapielessä on taas koristeena virkkaamani kukka. 
Slipoverin kaava on sovellettu Ottobre 3/2012 Tooth Troll t-paidasta. Hitusen tämä meinaa olla kikkana. Huomisessa sovituksessa selviää, riittivätkö ensimmäisen sovituksen jälkeen tekemäni muokkaukset, vai pitääkö minun tehdä kokonaan uusi, mutta isompi samanlainen. Salmiakkijoustofrotee on Hannan Kankaasta, samoin takapuolella oleva musta joustis ja resorit.


Ajattelin, että mustalle, pitkähihaiselle peruspaidalle olisi käyttöä myöhemminkin, vaikka teeppareiden alla. Siksi (ja tietysti myös helppouden takia.. ;) ) tein kauluspaidan sijasta tavallisen paidan, vaikkei se niin juhlava olekaan. Paidan etumus jää nyt sliparin alle, joten päätin tehdä siihen jotain piristävää, josta on iloa myöhemmin.


Kaava on taas Night Owl (nimeltään toki sopiva...), mutta hitusen tämä on liian leveä. Minun pitäisi löytää uusi lempparikaava, joka olisi vähän kapeampi. Tähän jouduin käyttämään kahta eri mustaa trikoota, koska kummassakaan palassa ei ollut tarpeeksi koko paitaan. Kankaiden alkuperää en enää muista.Nämä pöllöt painoin paitaan taas Sinellin leimasimilla (ja vähän tikulla ja siveltimelläkin) ja kangasväreillä. Oliko ihan pöllö idea painaa paitaan jotain, vaikka painatus jääkin piiloon, vai olisiko se pitänyt jättää ihan mustaksi?keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

"Ja tämän mehiläisen nimi oli Maija..."Äidin piirrettynostalgiaa, osa 2.
Maija Mehiläinen

Pirpanakin on innostunut Maija Mehiläisestä ja huutelee tuon tuostakin: "Maijjjaa!" Pitihän Pirpanalle siis tehdä Maija-mekko. (muoks. Tämähän olikin tunika, kun aamulla soviteltiin. Kylläpä tuo tyttö kasvaa nopeasti!)


Mekon kaavan pohjana on Ottobre 3/2012 Hoops-teeppari, jota levensin ja pidensin. Samalla tavalla tein aiemmin seepramekon. Kangas (Maxi Dotts) on tilattu muistaakseni Fabriinasta. Valkoinen resori Hannan Kankaasta ja applikoinnin velourit tilkkulaatikosta. Helmakäänteen ompelin hunajakenno-ompeleella, kun se tuntui niin sopivalta ratkaisulta mehiläismekkoon. ;)


Kuva applikaatioon löytyi netistä. Liimakankaan kanssa oli taas vaikeuksia, eivätkä palat meinanneet pysyä oikeilla paikoillaan. Yhä enemmän kaipailen myös kunnon ompelukonetta ja applikointipaininjalkaa. Tarkkoja kohtia on todella vaikea tehdä ja virheitä tulee... Lopputulos ei ole täydellinen, mutta ihan hyvä kuitenkin.
 Toisaalta... Kun mietin Pirpanan ilmettä hänen nähdessään tämän kuvan, voisin ajatella tämän olevan aivan täydellinen. Tytön ihaileva reaktio, hymy, katse Maijaan, katse minuun... Voisiko mekko enää paremmin onnistua? :)


Mekkoon pääsin nyt myös laittamaan uuden ompelumerkin. Merkit tulivat viime viikolla Hong Kongista. 
Näitä onkin nyt sellainen nippu, että niillä jo jokusen paidan ja mekon merkitseekin omaksi tekeleekseen... Tarkalleen ottaen 600 ompelusta! Lisää siis vain tehtailemaan. :)


torstai 5. heinäkuuta 2012

Kössi Kenguru avaruudessaTätä ihanaa keltaista tähtikangasta tilasin jo keväällä Ikasyriltä. Olin jo ennen tilaamista päättänyt, että tähtien sekaan applikoin Kössi Kengurun. Kössi ei ole Jässikälle tuttu hahmo, mutta minä muistan Kössin lapsuudestani. 

Edessä oli kuitenkin applikointilukon avaaminen. En edes muista, milloin ja mitä olisin viimeksi applikoinut. Ja huomasinpa sitten, että taito todella ruostuu jos sitä ei pidä yllä. Applikointi tuntui aika hankalalta, pieniä virheitä tuli paljon, eikä lopputulos oikein täysin miellytä silmää. Mutta Jässikkä tykkää, joten mitäpä noita sitten murehtimaan.


Kössihän ei oikeasti ole ruskea, mutta en halunnut tälle kankaalle mintunvihreää Kössiä. Sovitaan vaikka, että Kössi on ruskettunut kesäauringon alla pomppiessaan. ;)
Kamelinruskeaa velouria sain kaverilta, muut värit löytyivät tilkkulaatikosta. Mustat rajaukset tuntuvat vähän pomppaavan silmille, mutta mustat resorit hieman tasoittavat tilannetta.
Kössin kypäräkupla on ommeltu pelkän liimakangassoiron päälle tiheällä siksakilla. Ilmaletku on punottu kahdesta virkkauslangasta. Sivusaumassa on pieni tähtimerkki yksityiskohtana.
Nyt pitäisi varmaan tehdä äkkiä joku toinen applikointijuttu, jotta taas pääsisi jyvälle siitä touhusta. :)


Vielä loppuun yksi pieni ompelus. Viime viikolla ompelin kaverin pojalle lahjaksi tällaisen lippiksen:


Molemmat puolet lienee käyttökelpoisia...? Kaavana on TAAS Ottobre 3/2010 Coconat. Apinakankaan olen tilannut Perhonen korvanlehdellä -nettikaupasta ja autokankaan Iinulta.

Ja sitten uusien ompelusten pariin. Täällä odottaa isot kasat kivoja kankaita, joista haluan pian päästä ompelemaan! :)