lauantai 27. lokakuuta 2012

Kankaiden yö on myös Arvontatulosten yö!Kun nyt niin moni siellä koneen ääressä varmaan nököttää, niin suoritinpas arvonnan heti määräajan umpeuduttua.

Perinteisellä lappusysteemillä taas mentiin. 
Tulostusta, leikkaamista, laput rasiaan...

Ja sitten ensimmäinen nosto: Ensimmäinen voittaja oli 

eitsu

Onnea!Ja sitten toinen:Ja toinen onnekas on siis

Suvitus

Onnea hänellekin!
Laitetaan eitsulle menemään metri keltaista Ralliraitaa ja
Suvitus saa metrin vihreää Ralliraitaa! 
Kankaat siis Hannan Kankaasta. :)


Ottakaapa voittajat pikaisesti yhteyttä sähköpostitse: nuppuneula (ät) gmail . com 
Teillä on viikko aikaa ilmoitella itsestänne... :)


Onnea vielä voittajille ja kiitos kaikille osallistujille!
Toivottavasti viihdytte blogin parissa hyvin jatkossakin. :)

 


 

keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Krokotikäärme!JNY:n keltaisen tähtikankaan oli tarkoitus muuttua tunikaksi, jossa on musta velour motive -kuva. Viimein leikkelin kankaat, kaivoin kuvan esille, mutta... Kuva ei ollutkaan musta vaan ruskea! Tarvittiin siis suunnitelma B. 
Pienen pähkäilyn jälkeen päädyin tekemään mekkoon krokotiilin. Pirpana on hauskasti kutsunut krokotiileja krokotikäärmeiksi (ja osaa myös krokotiilinkyynelten käytön), joten kuvana tämä passaa neidille aivan mainiosti. 
 
 
 
 
 

Keltainen tähtikangas (JNY) on ostettu Ikasyrilta, mustan tähtikankaan (JNY) alkuperää en enää muista, enkä tietysti resorinkaan. Kaavaa lähdin muokkaamaan Papana-paidasta (Ottobre 4/2010). Levensin ja pidensin helman siis vain mekoksi. Hupun kaava on muokattu Panda-hupparista (Ottobre 3/2012). Huppumekon innoittajana toimi (lukuisten muiden ihanien näkemieni lisäksi) Viis viikolla -blogista arvontavoittona saamamme ihana huppumekko (joka löytyy täältä). :)Tämän simppelin kuvan löysin netistä. Minusta se on kaikessa yksinkertaisuudessaan aika symppis. Applikaatio on joustofroteeta ja velouria. Krokon lime joustis on Hannan Kankaasta, samoin tummempi vihreä (joka on leikattu vihreästä Ralliraidasta).
 
 
 
 
 
 
 
Tämän seurava voi varmasti pitää niitä kaksia mustia leggareita, jotka olen aiemmin tehnyt. Vai pitäisikö tälle tehdä kaveriksi limet leggarit tuosta joustiksesta?
 
Ja hei, arvonta on käynnissä vielä pari päivää! Joko olet osallistunut? :)
Arvontaan pääsee suoraan täältä.
 

perjantai 19. lokakuuta 2012

Nämäkin on tullut tehtyäTästä postauksesta löytyy sarja sekalaisia ompeluksia, joita en ole vielä aiemmin ehtinyt/muistanut blogata.
 
 
Pirpanan akuutti paitapula jatkuu. Tilannetta yritin parantaa tekemällä tämän paidan (ja leggarit tein joskus odottamaan jotain tunikaa, mutta käyvät ne jotenkin tämänkin paidan kanssa):
 
 
 
 
 
 Tässä vielä paita edestä ja takaa:Paidan kaavana on Papana (Ottobre 4/2010) hieman pidennettynä. Peukaloliisa(?)-kangas on tullut joskus Ikasyrin salaisesta paketista, musta pallokangas on Hannan Kankaalta. Raitakankaan ja resorin alkuperää en muista. Tuo kuosikangas ei ole ollut mitenkään lemppariani, mutta tokihan se tässä nyt menee. Takapuoli onkin taas väreiltään oikein minun makuuni. :)
 
 
 
 
 
 
Leggarit on tehty omalla kaavalla. Musta joustofrotee ja "lahjeresoreiden" Salmiakki-joustis on tilattu Hannan Kankaalta.
 
 
Sitten vielä pari lahjaompelusta.
 
 
 
 
 
 
 Tällainen Angry Birds -pipo oli suunnitteilla jo pitkään, mutta alkuperäiselle saajalleen sitä ei enää kannattanut tehdä; oli jo vähän vanha juttu. ;) 
Työkaverin pojalla oli pari viikkoa sitten synttärit, ja hän on yhä intohimoinen Böördsi-fani. Tällä verukkeella sain lopulta aikaiseksi leikata applikointipalat ja toteuttaa suunnitelmani. Tämä oli ensimmäinen applikointi, jonka tein uudella ompelukoneellani, joten säädöt olivat vielä vähän hakusessa. Pääasia - kirjaimellisesti - kuitenkin on, että saaja tykkäsi piposta oikein kovasti.
Pipon kaava on oma, kankaat kaapista. :)


 
 
 
 
 
Toinen synttärilahjaompelus tältä syksyltä, on tämä paita, jonka tein ystäväni pojalle. Kaava taisi olla Night Owl (Ottobre 6/2009). Kankaina Ikasyrin Kalastavat karhut ja paikallisesta ostettu yksivärinen trikoo.  

sunnuntai 14. lokakuuta 2012

3 - 2 - 1 - NYT ARVOTAAN!

Arvonnan aika!


Arvonnan säännöt:
Arvonta-aika on 14.10. - 26.10.2012
 
Arvonta on tarkoitettu NuppuNeulan lukijoille (=lukijajäsenille). :)
Ja kannattaa myös mainita, jos kommenttinimesi on jostain syystä eri kuin lukijapaneelissa oleva.

Arvontaan on mahdollista saada kaksi arpaa. 
* Yhden arvan saat olemalla lukija JA kommentoimalla tähän postaukseen.  Arvonnan aikanakin voi tietysti liittyä lukijaksi. ;)
* Toisen arvan saat, jos liität arvontakuvan linkin kera omaan blogiisi. 

Palkinnot:
1. palkinto

1m Hannan Kankaan nimikkoväristä 
keltaista Ralliraita-joustofroteeta
 
2. palkinto
1m  Royal-tuotteen nimikkoväristä
 vihreää Ralliraita-joustofroteeta

Ilmoitathan kommentissasi, oletko mukana yhdellä vai kahdella arvalla. Voit myös esittää toiveen, kumpi väri olisi mieluisampi.
Yritän suorittaa arvonnan mahdollisimman nopeasti arvonnan päättymisen jälkeen. Voittajilla on tulosten julkistamisen jälkeen viikko aikaa ottaa yhteyttä sähköpostitse. Jos mitään  ei kuulu, arvon uuden voittajan, joten olkaapa tarkkoina. :)

Jos et luota onnettaren suosioon tai raitakangas himottaisi jo nyt-heti-äkkiä, sitä voi käydä napsauttamassa ostoskoriin täältä:Hannan Kankaalle suuret kiitokset arvontapalkintojen sponsoroinnista. :)
Onnea arvontaan!Ja maalissa ollaan!
Ralliraita saapui ja suorastaan vaati päästä huppariksi! Tämän ihanan kuosin on suunnitellut Maitotyttö. Kangas on muuten mukavan napakan tuntuista ja lyhytlenkkistä.Tykkään kovasti molemmista väreistä, joten minulla oli suuria valinnanvaikeuksia kangasta valitessani. Ensimmäisenä päädyin nyt kuitenkin kokeilemaan keltaista raitaa.
Ralliraita-kangas ja applikaation punainen joustis ja ruutulippukangas (=salmiakkikangas) on tilattu Hannan Kankaasta. Punainen tähtikangas (JNY) on Royal-tuotteelta.
Huppariin käytin More Grey -paitakaavaa (Ottobre 4/2011) ja lisäsin Funny Foxin (Ottobre4/2012) hupun pienillä muutoksilla höystettynä. Ja hiphei, raitojen kohdistaminenkin onnistui melko hyvin!

Elmo-applikaatiota olin suunnitellut jo pitkään. Nyt sen aika viimein tuli! Uudella koneella applikoiminen on vielä vähän outoa, mutta kyllä se tästä vähitellen... Applikointipaininjalka on kyllä aivan mahtava juttu!

Raitakangasta odotellessani tein jo valmiiksi housut mustasta joustofroteesta (Hannan Kankaalta myös). Kaavana luottokaavaksi muodostunut Saimi (Ottobre 1/2009). Sivuille tein piristykseksi ruutulipputaskut. (Jässikkähän ei tykännyt salmiakkikankaasta yhtään, mutta kun markkinoin saman kankaan hänelle ruutulippukankaana, niin johan alkoi kelvata... ;) ) Taskut ovat siis oikeasti pyöreät, vaikka sitä ei näistä kuvista näekään. Mitään käytännön merkitystä niillä ei juuri ole, niin pieneksi itse taskuosuus jää, mutta tuovatpa kuitenkin vähän eloa mustiin pökiin.

ps. Kannattaa lukea myös seuraava postaus... ;)


perjantai 5. lokakuuta 2012

3 x huivi = syksySyksyn myötä huivivarastoni on saanut täydennystä. 
Tätä ensimmäistä huivia aloin virkata mökkireissulla. Olen virkannut salomoninsolmuja ennenkin, mutta vähän piti netistä luntata ohjeita, että pääsin taas käyntiin. 
 
 
 
 
 
Salomoninsolmut ovat siitä kivoja, että niiden tekemisessä ei tarvitse kauheasti miettiä, mutta lopputulos on silti aika nätti.
Lanka on Novitan Puro, värisävy Kajo. Langassa on mielestäni ihanat sävyt.
 
 
 


Tämä huivi on virkattu alhaalta (kärjestä) ylälaitaan. Aiemmin olen virkannut juuri toiseen suuntaan. Näin päin tekeminen oli kuitenkin aika kätevää, kun pystyi sovittamaan, milloin leveyttä on tarpeeksi, ja lopettamaan siihen.

Tässä vielä sovituskuva. Sävyjä on niiiin vaikea saada nyt oikeiksi. Syksy, pimeys... tiedättehän...?
 
 
Sitten vielä kaksi ommeltua huivia. Nämä tuubihuivit on ommeltu Tosimummon ohjeella (löytyy täältä).
 
 
 
 

Ohjeesta poiketen tässä huivissa on kuitenkin tuplasti kangasta, koska kankaan korkeus on metrin. Musta pitsikangas löytyi Eurokankaan palalaarista.
 
 
 

Tässä tuubissa korkeus on ohjeen mukaan, mutta kankaan leveys on vähän pienempi. Tämänkin (iiiihanan pehmeän) kankaan löysin EK:n paloista.
Millaisenhan huivin seuraavaksi tekisi...? :)