keskiviikko 26. joulukuuta 2012

On vihkoa kansiin katsominenOli eräs, joka kulki palavereissa tavallinen ruutuvihko mukanaan. Ruutuvihkoon tehtiin kaikki tärkeät muistiinpanot. Oli siis aika saada ruutuviholle kunnon päälliset.
 
 
 
 
 
 
 
 
 Kannet on tehty samaan tyyliin kuin neuvolakortinkannet. Vihko siis vain sujautetaan kansilehdistään kangaskansiin. Kangas on Vallilan Kukkameri-kangasta Kärkkäiseltä. Sisällä on myös yksi kerros tukikangasta. Päällisestä tuli juuri oikean kokoinen. 
Ja kuulinpa sen myös olevan oikein mieleinen saajalleen. :)
 
 
Toinen lahjaompelus valmistui lasten hoitotädille. Hän sai keskellä talvea kesäkassin, jota pääsikin tosin heti testaamaan lomamatkalla.
 
 
 
 
 
 
 Kaavana on se vanha tuttu OE-laukku (Ottobre 3/2003). Tämäkin kangas on Vallilaa Kärkkäiseltä. Väri oli oikein passeli saajalleen.
 
 
 

Joulutunnelmia jälkijunassaEnnen joulua oli sen verran hulinaa ja huisketta, etten ehtinyt laitella mitään joulujuttuja. 
Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikös? ;)
Tässä vähän meidän joulutunnelmaa.
 
 
 Nämä koristekuuset kaivelin esille ullakosta pitkän tauon jälkeen verantaa somistamaan. Muistaakseni noin kuusi vuotta sitten näpräsin näitä (ja iiiison kasan kransseja) opehuoneen joulukahvitusta varten. Pohjana on kanaverkosta tehty kartio, johon on rautalangalla sidottu mustikanvarpuja. Lopuksi tietysti vielä spreijasin kuuset valkoisiksi.
 
 
 
 
 

Olohuoneessa nököttää sitten ihan oikea kuusi. Neulasia on villasukanpohjat pullollaan, mutta kuusi tuo niin ihanaa tuoksua ja tunnelmaa. (Harmi, ettei tunnelma tällaisessa valoisassa kuvassa oikein välity...) Kuusessa on koristeena mm. jokunen vuosi sitten tekemiäni harmaa-punaisia palloja. Ne tein styrox-pallon päälle neulahuovuttamalla.
 
 
 
 
Olkkarin seinällä on myös tämä jouluinen risuhässäkkä, jonka tein aikoinaan hääpaikan koristeeksi. Silloin tosin koristeena ei ollut kanelitankoja ja rusetteja vaan ruusuja. Pohja on tässäkin kanaverkkoa ja päälle on kiinnitetty jotain kukkatukusta saatavaa kiemurarisua.
 
 
 
 

Eteisessä hulinaa katselee pieni tonttu, jonka sain joululahjaksi. Peili, joka on tehty vanhasta ikkunasta, on ostettu Metsänkylän navetasta. 
 
Tässä vielä lopuksi tämän vuoden joulukortti. Niitä tulikin ahkeroitua taas vino pino!
Idea on muokattu Marie Claire Ideés -lehden korttimallista. Kuuset siis nousevat tavallaan pystyyn, kun kortin avaa.
 
Tämän myötä NuppuNeula toivotteleekin kaikille lukijoilleen (vähän myöhässä) hyvää joulua ja (ihan ajoissa) ihanaa uutta vuotta!


Koristetyyny isomammallePirpanan ja Jässikän isomamma juhli äskettäin 95-vuotissyntymäpäiviään. Ompelin hänelle lahjaksi tyynyn, jota koristaa lastenlastenlasten kuva.
 
 
 
 
 
 
 
Tämän koristetyynyn kangas on ostettu paikallisesta kangaskaupasta. 
Tyynyn koko on noin 40 x 40 cm.
 
 
Takapuolella on sujautusaukko, josta sisätyynyn saa laitettua sisään. Sisätyyny oli sen verran pullea, että aukko jäi harottamaan. Tyynyyn oli siis laitettava jotain kiinnitykseksi. Löysin nappipurkista mummini vanhan, ison napin, joka sopi minusta tähän aivan mainiosti. 
Näpinläven tekeminen tuotti yön tunteina suuria vaikeuksia. Uudella koneella en saanut hommaa onnistumaan, ja vanhan koneen napinläpijalka oli hukassa. Lopulta taiteilin napinläven erilevyisillä siksakeilla. Onnistuihan se niinkin.
 
 
Valokuvan siirtäminen kankaalle oli sekin melkoinen prosessi. Käytin siirtämisessä Picture This -kuvansiirtoainetta. Tulostettu kuva siveltiin aineella, läntättiin kankaalle ja annettiin kuivua. (Tiukan aikataulun takia kuva kuivui minulla vain 20 tuntia, vaikka ohjeessa minimiajaksi sanottiin 48 tuntia.) Kuivumisen jälkeen paperi poistettiin kastelemalla ja kevyesti "hieromalla". 
Ja siinähän se kuva nyt on! Ympyröin kuvan pitsillä, jota en tosiaankaan ole virkannut itse (vaikka sellaista kai monet odottivatkin...) ja ompelin kuvan pitseineen tyynyyn.
Mielestäni tyynyyn tuli ihanan vanhahtava ja romanttinen tunnelma.
Luulenpa myös isomamman pitäneen lahjasta kovasti.


maanantai 17. joulukuuta 2012

Nuppupeitto vol. 2, SydämestäniKaikkien kiireiden keskellä otin aikaa tehdä edes yhden nuppupeiton. 
Tästä tuli aika jouluinen, niin kuin nyt tähän hetkeen sopii.
Nuppupeittoja keräämme fb-ryhmässä ja toimitamme Päijät-Hämeen Keskussairaalaan pienille keskosille. Juuri tänään sairaalaan toimitettiin uusi, pehmeä peittokasa. Tämä oli siellä myös. Peiton koko on n. 44cm x 44 cm.

Tilkuissa on Finlaysonin sydänkangasta ja paikallisesta ostettua pilkkukangasta. Täytteenä on fleeceä, jota Kangaskauppa Wexler Lahdesta meille ystävällisesti peittoja varten lahjoitti. 
 Pohjana on Pikkupikkuriikin projektiin lahjoittamaa flanellia.

Ensimmäistä kertaa kokeilin myös koristetikkauksia. Yllätyin iloisesti! Niistähän tuli suorastaan ihanat! <3

Ensimmäistä kertaa leikkelin myös tilkut tilkkutyöalustan ja tilkkuleikkurin kanssa. Niistä oli tosiaan suuri apu! Ruudutkin osuivat paremmin kohdilleen, kun tilkut oli leikattu niin tarkasti.

Nuppupeittoprojektimme jatkuu myös keväällä. Silloin aion tehdä taas jonkin peiton lisää. Näistä tulee niin hyvä mieli tekijällekin! :)

tiistai 4. joulukuuta 2012

Pehmoisia kirahviuniaKankaiden yönä onni suosi NuppuNeulaa Ikasyrin arvonnassa. Voittopaketista löytyi mm. tätä PaaPiin Kirahvia. Tämä luomujersey on niiiiin pehmeää, että sitä voisi silitellä päivät pitkät, tai kaiket yöt.
Tuntui siis aivan selkeältä ratkaisulta tehdä tästä kankaasta yökkäri.

Ompelin tätä yökkäriä kyläillessämme ystäväni luona. Itselläni ei ollut mukana tähän kankaaseen sopivaa toista kangasta. Teimme siis vaihtarin, että minä sain mustaa trikoota yökkärihousuja varten, ja ystäväni sai tätä kirahvia leggareita ja tunikaa varten. (Ja niistä tuli muuten hienot! Kurkkaa vaikka!)
 Tällainen yökkärisetti siitä sitten Pirpanalle tuli. Paidan kaavana on vanha tuttu Papana (Ottobre 4/2010) ja housun kaavana - ehkä vieläkin vanhempi tuttu - Saimi (Ottobre 1/2009).
Näistä tuli oikein sopivat, ehkä jopa liian sopivat, sillä housuissa ei juuri kasvunvaraa ole.
 
 
 
 
 

Raitaresori on tainnut tulla joskus Fabriinan paketissa. Se onkin mielestäni aivan loistava yhdistelmä tämän kankaan kanssa!

Kangas on niin unelmanpehmeää, että tekisipä mieleni tilata tätä toisessakin värissä, että Jässikkäkin saisi tästä yökkärin. Ja oi, miten ihanaa tämäntuntuinen kangas olisi omassakin yökkärissä... :)
 
 
 

lauantai 1. joulukuuta 2012

Joulukalenteri Marimekon tyyliinMeinasi tulla kiire, mutta ehdinpäs! Viime yönä sain valmiiksi joulukalenterin, jonka innoittajana on tietysti toiminut Marimekon kankainen joulukalenteri.
 
 
 
 
 


Minulta ei löytynyt niin paljon Marimekon tilkkuja, mutta kaivelin tilkkulaatikon uumenista jouluisen värisiä sekalaisia tilkkuja. Harmaa tuli mukaan olkkarin muusta sisustuksesta.
Punainen pohjakangas on kirpparilta ostettu vanha Marimekon kangas. Takapuolen harmaa kangas, joka on taitettu myös kehyksiksi etupuolelle, on ostettu Finlaysonin tehtaanmyymälästä. Taskut tein kaksinkertaisesta kankaasta, ja numerot piirsin kangastussilla (askartelusabluunan avulla). Kalenterin koko on 73 x 103 cm.
 
 
Kuvaamisen vaikeus iski taas. Näin pimeällä on mahdotonta saada hyviä kuvia, joissa värit ja valo olisivat oikeat/edukseen. Tässä siis kaksi kuvaa, todellisuus lienee jotakin näiden väliltä... ;)


Nyt kelpaa joulua odotella. Kaikkia taskuja ei parane täyttää etukäteen, sillä uteliaat pikkukätöset kopaavat taskuja tuon tuostakin! :)