torstai 3. tammikuuta 2013

I-ha-ha-ha-haa ( eli heppatunika x 4)Hyvää tätä vuotta! Tässä tulee vuoden eka postaus, vaikka ompeluhommat näiden osalta onkin tehty viime vuoden puolella.
 
Heppoja, heppoja! Näihin kankaisiin ihastuin heti, kun näin ne. 
Taannoin pidin kankaattoman kuukauden ja olin siis koko pitkän kuukauden ostamatta kankaita! Sitkuttelijoiden kesken arvottiin lahjakortti Hanheliin, ja minä voitin arvonnan. :) Lahjakortilla päädyin siis tilaamaan näitä hauskoja heppoja.
Nämä heppatunikat syntyivät kuitenkin vasta pitkän ajan kuluessa, mutta tässä ne kaikki nyt ovat!
 
 
 
 
 
Nämä ylemmät hepat jäävät laukkaamaan kotikonnuille Pirpanan iloksi.
 
 
 
 
 
 
Nämä hevoset taas pääsivät ilahduttamaan ystäväni tyttäriä.
 
 
 
 
 
 
Tämä tunika on tehty muokkaamalla Papana-kaavaa (Ottobre 4/2010). Helmaa on pidennetty ja levennetty ja alas tehty kuminauhakuja. Punainen pallokangas ja resori ovat Eurokankaasta ja vaaleanpunainen pallokangas KäpyseltäToinenkin Pirpanalle jäävä tunika on tehty Papanan pohjalta. Tässä helmaa on vain hivenen pidennetty ja lisätty leveä resori. Pikkupalloinen kangas on Ikasyrin Edgy Dots -kangasta (arvontavoitto muuten sekin!) ja violettipohjainen pallokangas on Hannan Kankaasta, samoin valkoinen resori. Sävyt eivät ole aivan samat kuin heppakankaassa, mutta menköön nyt. 
Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että näitä erilaisia hihoja käyttämällä tulee aika hauskoja vaatteita. :)
 
 
Ystäväni nuoremmalle tyttärelle tein tuplahihatunikan. Kaavan pohjana on
Dreamland-tunika (Ottobre 4/2011), josta on jätetty pisarahalkio pois, pidennetty helmaa, kavennettu kaikkia kappaleita ja muutettu hihat tuplahihoiksi.
 
 
Isosiskon hepat ovat Tie-tys-ti violetteja. Kaavana sama Dreamland, mutta muutoksena on vain helman ja hihojen pidentäminen. Samalle tyttöselle tein samalla kaavalla (tosin hieman kavennettuna) kesällä tämän tunikan. Uusi oli jo tarpeen, sillä vanha on ollut kuulemmat tosi ahkerasti käytössä ja tuppaa jo olemaan vähän naftikin.

Ainakin vaikutti siltä, että lahjojen saajat olivat tunikoihinsa oikein tyytyväisiä. :)
Nyt alkaa olla oma heppakiintiö täynnä. Kankaat tulikin käytettyä niin tehokkaasti, ettei niistä ole kuin rippeitä jäljellä. (Toki niistäkin saisi vielä pipon ja huivin ja taskuja ja lyhyet hihat ja ja ja...)8 kommenttia:

 1. Ihania! Varsinkin tykkään tuosta pallohelmaisesta!

  VastaaPoista
 2. Mielettömän hienosti yhdistelty kuoseja. Tykkääään!

  VastaaPoista
 3. Onpa hienoja ja tosi hyvin noi värit sopivat yhteen, vaikka mainitsetkin, että eivät ole aivan samaa väriä :)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania molemmat pirpanan tunikat! Tosi kiva idea noi erilaiset hihat ja ihana malli molemmissa :)

  VastaaPoista
 5. Siis huippuihanat tunikat ja mekko <3. Ihanasti yhdistelet kankaita, mun pitäis vielä se opetella. Mua harmittaa, etten tuota lilaa heppaa ostanut.

  VastaaPoista
 6. Voi että, miten kivoja heppajuttuja <3 Ihanasti olet yhdistellyt kankaita!

  VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)