sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

KÄÄK! Sehän on takki!Nyt saa vähän hehkuttaa ja tuulettaa!
Eka puuvillatakki on vihdoin tehty! Jei!
 
 
 

Perjantai-illan Project SaVaWayn aiheena oli tällä kertaa "eläimellistä". Tutkailin kangaskaapin läpi, ja sieltä löytyi kyllä yli kolmekymmentä vaihtoehtoa (!) eläinkankaaksi. 
Jässikkä bongasi tämän kankaan ompelupöydältä ja esitti takkitoiveen. 
 Takki. Sen tekeminen onkin lykkääntynyt aina vain eteenpäin - milloin milläkin tekosyyllä.
Nyt päätin viimein ryhtyä toimeen!
 
 
 
 

Meinasin tuomita tämän epäonnistuneeksi jo ennen aloittamista. Tähän hätään ei ollut sopivaa takkikaavaa, joten päätin kokeilla tekemistä tavallisen, joustavan hupparin kaavalla (Funny Fox, Ottobre 4/2012). Ei välttämättä kovin fiksua... Leikoin kankaaseen sen verran saumavaroja, mitä kuviokohdistus mahdollisti. Yhä vaikutti pieneltä...
 
 
 
 
 
Päällikangas on pussilakanan muodossa kirpputorilta ostettua retroa. Sisäpuolen vuorina on Finlaysonin palakankaista ostettua ohutta puuvillaa. Etu- ja takakappaleissa on puuvillakerrosten sisällä myös fleece. Olin leikannut fleecen myös hihoja varten, mutta sinne en viitsinyt sitä lopulta laittaa, koska muuten kädet eivät olisi varmasti mahtuneet hihoihin. Hihoihin laitoin Majapuun ihanaa raitaresoria (juu, laitan näitä raitoja nyt kaikkiin ompeluksiin... Ne ovat vaan niin <3 ).
 
 
Tässä vielä pari kuvaa takaa. Kuvioita oli aivan äärettömän vaikea kohdistaa, koska ne tuntuivat olevat joko liian lähellä toisiaan... tai liian kaukana toisistaan.
 
 
 
 
 

 
Project SaVaWayssä ompeluaikaa on kaksi tuntia, mutta ehei, tämä ei todellakaan valmistunut siinä ajassa. Yötöiksi meni tämäkin homma. Aikaa kului kaikkiaan noin 4,5 tuntia. Yllätysmomenttina haasteessa oli "käsin ommellut pistot". Minulle niitä pistoja tuli huppuun, kun ompelin kääntöaukon kiinni.
 
 
 
 
  
Tämä ei ole oikeasti kääntötakki, mutta koska se on kokonaan vuoritettu, ja jopa hihansuuresoreitten saumat taiteilin piiloon, voisi tätä mielestäni oikein hyvin käyttää näinkin päin. Vetskarin käyttö tietysti on vähän hankalampaa.
Äidin mielestä tämä olisi näin päin jopa kivempi, mutta Jässikkä ei ole aivan samaa mieltä...
 "Mutta äiti, sillonhan kukaan ei näkis, että mulla on Aku Ankka -takki!"

 
 
 

Ja voi sitä riemua, kun takkia pääsi aamulla kokeilemaan. (Tässä kohti puhun siis niin äidin riemusta, kun takki oli kaikista peloista huolimatta sopiva, kuin iloisen pojankin reimusta.) :D
Takki pitikin saada heti kyläilyreissulle päälle. 
 
Vielä loppuhehkutukset! Minä tein takin! Minä tein sopivan takin! Ehkä vuoden sisään saisin Pirpanallekin tehtyä omansa... ;)
 
 

18 kommenttia:

 1. Aivan mahtava takki, syystäkin olet ylpeä :) Ollapa pieni poika, jolle tehdä Aku Ankka -vaatteita....

  VastaaPoista
 2. HIENO!! Saa olla ylpeä, taputukset ansaitset, hurraa :)

  VastaaPoista
 3. ompa upee takki. siis toooooodella magee. mieki voisin itekki tollasessa kuleksia. varmaan lapsiki ihan into pinkeenä :D

  VastaaPoista
 4. Tästä tuli hiano!! Tuo takin ompelu on meikäläiselle sellanen tavote joka häämöttää jossain hamaassa tulevaisuudessa :)

  VastaaPoista
 5. kiva kangas, hieno takki! Turhaan olit pitkittänyt aloittamista..:)

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia ihanista kommenteista! Totta, ihan turhaan pitkitin tämän tekemistä. Tämähän oli paljon helpompi tehdä kuin trikoinen huppari. :) Kannustan muitakin sellaisia, jotka eivät ole takkiompeluksia vielä tehneet, rohkeasti kokeilemaan ja ryhtymään toimeen. :)

  VastaaPoista
 7. Onnittelut!!! Mahtava takki! Ja upeaa, että sait tehtyä käännettävän. Mä en ole vielä uskaltanut tehdä takkia, ehkä saisin kerättyä tarpeeksi rohkeutta vielä kevään aikana... ;)

  VastaaPoista
 8. Kääk ja se on ihana takki <3 milloin sitä itse uskaltaisi, kangas valmiina, mutta uskallus hukassa ;)

  VastaaPoista
 9. Hieno takki! Kyllä voit hehkuttaa :)

  VastaaPoista
 10. Upea, upea, upea! Sietää tuulettaakin! Tästä se alkaa, takkiputki, kohta on koko perheellä uudet :)

  VastaaPoista
 11. On kyllä niin makee!! Kyllä meilläkin poika ois ihan ihastuksissaan, jos tollasen sais. Aivan huippuihanaa toi akukangas =)

  VastaaPoista
 12. Mahtava takki, ja juuri sopiva! Itse tykään että on sopiva, eikä kaks kokoa "kasvunvaraa"

  VastaaPoista
 13. Hienoa! Ja tietty Akun pitää näkyä, mistä sitä muut muuten tosiaan tietäisi Ankka -takiksi.

  VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)