keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Keijuni mun
Vappunaamiaisiin ompelin Pirpanalle keijuasun, tai perhosasun, tai prinsessa-asun -  miksi sitä nyt milloinkin nimitetään. Viime kesänä olin ommellut ystävälle vaaleanpunaisen, valkopilkullisen kellohameen ja tyllihameen, joten hain hameet lainaan jotta voitiin Pirpanan kanssa vähän samistella. :)
(Seinällä oleva ryijy on muuten myös tekemäni. Se on Wuorelman ryijy, ja muistaakseni se on  nimeltään Valon varjo.)

Tässä on Pirpanan asu kokonaisuudessaan. Siivet, panta ja taikasauva ovat viime vapun ostoksia, mutta paidan ja hameet olen ommellut.

Teeppari on tehty taas Hoops-kaavalla (Ottobre 3/2012). Tällä kertaa leikkasin oikein reilut saumanvarat, niin paidasta tuli ihan sopiva! Vaaleanpunainen Liandlon pilkkukangas on ostettu viime kesänä Käpyseltä. (Käpyseltä kangas on loppunut, mutta esimerkiksi Pehemiältä sitä näkyy vielä löytyvän.) Valkoisen resorin alkuperää en taas muista.
Paidasta ei ole nyt erillistä kuvaa, koska Pirpana ei luovuta paitaa päältään kuvaamista varten. :)

Viime kesänä, kun ompelin aikuisten koossa kolme tyllihametta, vannoin, etten ihan heti ompele lisää tyllejä. No, aikaa ehti vierähtää sen verran, että pahimmat traumat ehtivät unohtua. ;) Ompelin ensin valkoisen tyllihameen paikallisesta kangaskaupasta ostetusta morsiustyllistä ja vuorikankaasta. Se oli kuitenkin niin läpinäkyvä, että se tuntui kaipaavan alleen vähän väriä. Alushame syntyi Wexleriltä ostetusta vaaleanpunaisesta vuorikankaasta ja valkoisesta resorista. Hame on täyskello ja helma on rullapäärmätty.
Tyllihameessa on kaksi kerrosta. Lopulta kanttasin molempien kerrosten helman vielä Eurokankaasta ostetulla satiinivinokantilla. Tämä ei ollut mitenkään välttämätöntä, koska tylli ei purkaannu reunasta, mutta tuohan tuo hohtava kantti hameeseen aivan toisenlaisen ilmeen!


Toki hameita voi pitää myös näin. :)


Viime kesäksi ompelin tosiaan muutaman tyllihameen ja pari kellohametta, kun vietimme ystävien kanssa fiftari-iltaa.


Ystävälle ompelin tämän vaaleanpunaisen täyskellohameen paikallisesta ostetusta pilkkupuuvillasta. (Oman kellohameeni yritän blogata joskus myöhemmin. :) )


Alla oli erillinen tyllihame.
 Rypyttämisessä minulla on vielä paljon opeteltavaa, koska ilmeisesti teen sen aivan liian monimutkaisella ja hitaalla tavalla. Palalaarista tarttui maanantaina mukaan uusi tyllipala, joten päässen pian harjoittelemaan rypytystä lisääkin, sen verran suloiselta pieni Pirpana tyllihörhellys päällään näyttää. <3


Tässä vielä jokunen sovituskuva.


Vauhdikasta vappua kaikille lukijoille
toivottelevat NuppuNeula ja Pirpana!


6 kommenttia:

 1. Voi ei miten ihania keijuprinsessoja olette molemmat. Aivan ihania hameita molemmat. Voi kun saisi itseään niskasta kiinni ja ompelisi tuollaisia ihanuuksia <3

  VastaaPoista
 2. Onpas valloittava setti! Ja niin ihanan viimeistelty tuo tylliunelma noilla kanttauksilla, kävisi hienompiinkin juhliin!

  VastaaPoista
 3. Ihania keijuja! Mielettömät nuo hameet! Niin kauniita.

  VastaaPoista
 4. Kauniit hameet ja suloinen pikku keijuprinsessa <3

  VastaaPoista
 5. Kiitos. :) Mä oon niin ilonen, ku Pirpana haluu käyttää prinsessajuttuja. ;)

  VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)