torstai 22. elokuuta 2013

Vielä kerran kesäisiä

Vielä löytyi koneen kätköstä näitä kesällä ommeltuja.
 
 
 
 


Ennen kesälomamatkaa ompelin kiireellä Pirpanalle hellevaatteita. 
Kangashamstereista ostettu omppu-päärynä-kangas pääsi viimein paidaksi/tunikaksi.
 
 
 
 

Muistaakseni leikkelin tämän melko vapaalla kädellä. Samaa tekniikkaa käytin myös perhoshihojen kanssa, mutta ne eivät oikein onnistuneet. No, suojasivat ne kuitenkin olkapäitä kuumalta auringonpaisteelta.
 
 

Samaan aikaan kärsimme myös akuutista sortsipulasta, joten ompelin nopsasti parit haaremisortsit Easy Piece (Ottobre 3/2013) -kaavalla.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Kapeampiraitainen kangas on saatu ystävältä vaihdossa, leveäraitainen on muistaakseni Lasten Taikamaasta.
 
 
 
 

Pirpanan lisäksi myös Jässikän vaatevarasto kaipasi täydennystä ennen lomamatkaa. Teepparitehtaasta syntyi tällainen kimara:
 
 
 
 
 

Kekkos-paidan olenkin jo aiemmin blogannut, mutta tuleepa nämä loputkin nyt viimein esiteltyä.
 
 
 
 
 

Kaikki teepparit on tehty Sulo-kaavalla (Ottobre 3/2010). Tämän dinokankaan poika valitsi, kun olimme kerran paikallisessa kangaskaupassa ostamassa jotain ihan muuta.
 
 
 
 
 


Lohikäärmeet ja ritarit taisivat kotiutua meille Lasten Taikamaasta. Tai sitten se tuli tilattua Hannan Kankaasta, josta ainakin oranssi raitakangas on peräisin. Kaula-aukko jäi vähän turhan avaraksi, mutta eipä tuo ole vauhtia haitannut.
 
 
 
 
 

Lasten Taikamaasta tilatuille formuloille laitoin kaveriksi mustaa ja punaista raitaa, molemmat luultavasti Hannan Kankaalta
 
 
Ompeluksia päästiin siis sovittelemaan ekaa kertaa ulkomailla asti.


Siinäpä oli nyt perussettiä kerrakseen. Toivottavasti pian saisin jotain vähän innovatiivisempaa aikaiseksi. :)
 
 
 

3 kommenttia:

  1. Pakko se on välillä peruspertsojakin ommella. Nykyään on niin ihania kuoseja paljon, että tulee kivoja vaatteita, vaikka ei paljon kikkailekaan. Mä aina vaan jaksan ihailla noita sun kuosiyhdistelmiä. Taaskin.

    VastaaPoista
  2. No niin on! Vielä kun saisin suostuteltua itseni ompelemaan vielä yksinkertaisempaa: yksivärisiä tai edes vain raidallisia tms. paitoja pidettäväksi kuosillisten huppareitten tai liivareiden kanssa. :)

    VastaaPoista
  3. Voi miten kivoja kesävaatteita. Sinä osaat niin hyvin yhdistellä kankaita, ettei nämä tosiaan edes näytä peruspertsoilta. Mulla tuota pinkkiä stoffochstilin päärynää ja oon aatellut vauvanvaatekankaaksi. Sehän sopiikin tuolla tavalla yhdisteltynä myös isommalle <3

    VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)