lauantai 12. lokakuuta 2013

Syksyn lehdet Harmajalla
Tällä kertaa perjantain SaVaWay-haasteessa inspiroiduttiin suomalaisesta kirjallisuudesta. 

Minä valitsin inspiraatioksi Saima Harmajan runon Kultaisia lehtiä. Vaikka runo on kokonaisuudessaan aika synkkä (niin kuin Harmajan runot yleensäkin), on siinä silti jotain ihanaa, johon tarttua. (Koko runon voi halutessaan lukea esim. täältä.) 
Runoilijan nimi toistuu tunikan kankaassa, kultaiset lehdet kuvina.

 Jälkikäteen vähän harmittelin tuota Fall-sanaa. Se tuntui siinä hetkessä niin sopivalta - syksy ja pudota - tiedättehän, mutta toisaalta tuntuu virheeltä laittaa englanninkielinen sana suomalaisesta kirjallisuudesta lähtökohtansa ottaneeseen työhön...


Tällainen setti siitä kokonaisuudessaan tuli.
Tunika on muokattu taas Papana-kaavasta ja leggareihin on otettu vähän mallia jostain Ottobren kaavasta. Tummanharmaan trikoon sain kesällä kaverilta (kiitos!). Keltaisen velourin alkuperää en enää muista.

 Tämä lähikuva lehdistä on vähän epäselvä, mutta jospa siitä saisi jotain selkoa tekniikasta. Lehdet on painettu ensin kangasvärillä oikeita koivunlehtiä käyttäen. Sitten tikkailin ompelukoneella lehtiruodit. Tikkaaminen tuli mieleen ihan kesken kaiken, mutta olenpa iloinen, että tuli. Tikkaukset tuovat kivaa eloa lehtiin.

Alati henkevämmin heleten
syystuulen syliin lehdet varisevat,
ja niinkuin kultasade raukenevat
ne mullan poveen, jok’ on iäinen.

                                                 Katkelma Saima Harmajan runosta Kultaisia lehtiä. 

14 kommenttia:

 1. Kunis setti ja nuo värit, harmaa ja keltainen sopivat kauniisti sekä yhteen, että syksyyn :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, mama moon. Ja tuosta kankaasta siis myös. :) Kiva yhdistelmä on toi keltanen ja harmaa, niin kuin tässä parissa viimeisimmässä ompeluksessa on tullut todettua. :)

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo lehti idea, kaunis setti :)

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis paita, ihanat noi lehdet! Olen myös miettinyt puiden lehtien painamista kankaalle, näköjään se onnistuu!

  VastaaPoista
 5. Hyvältä näyttää! Hyvä idea :)

  VastaaPoista
 6. Tykkäänpä tästä setistä ihan hirmupaljon! Minulle itsellenikin kelpaisi tuollainen tunika. Niin mainio idea noissa lehdissä.

  VastaaPoista
 7. Oi vau! Aivan ihana setti ja lehdet on upeat:)

  VastaaPoista
 8. Kiitos! Lapsien kanssa puuhailtiin eilen päivällä sitä perinteistä vesiväri + puunlehti -painamista paperille, niin päätin kokeilla saman tekniikan toimimista kankaallekin. Vaalealla pohjalla toimisi tietysti vielä paremmin. :)

  VastaaPoista
 9. Upea idea ja mikä toteutus tikkauksineen. Ja ihanat värit. Tykkään! :)

  VastaaPoista
 10. Onpa tosi kaunis! Ja ihan uusi idea minusta vaatteessa. Minusta kauniimpi nuin kuin aivan valkoisessa paidassa. T: Irmeli

  VastaaPoista
 11. Nuppuneula, varmaan näkyisikin vaalealla pohjalla lehdet paremmin, mutta minusta juuri tämä yhdistelmä harmaa pohja - keltaiset lehdet - on hieno.

  VastaaPoista
 12. Nuo painetut ja tikkaillut lehdet on kyllä ihan <3

  VastaaPoista
 13. NuppuNeula kiittää monista kommenteista, ja vieläpä ihanista kommenteista! <3

  VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)