keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Täältä tulee hirmuinen Rölli
Toukokuussa meidän piti mennä synttäreille, joiden teemana olivat
keijut ja menninkäiset.
Lasten harmitus oli melkoinen, kun he tulivatkin kipeäksi, emmekä päässeet menemään.
Synttäreille tehty asu on kuitenkin päässyt käyttöön omalla pihalla jo moneen kertaan.
 
 
 
 
 
Jässikkä halusi olla Rölli, koska myös menninkäiset ovat "tyttöjen juttuja". 
 
 
Rölli tarvitsi siis valkoisen paidan. Kangas on isin vanhasta paidasta, josta leikkelin ja ompelin uuden paidan Ottobren Creative Workshop 301 -kaavalla. Housut joku saattaa tunnistaakin...? Ne olen ommellut jo aiemmin, mutta nyt vain lisäsin niihin yhden leveän henkselin, ison napin ja hännän.
 
 
Häntä on ommeltu taakse kiinni vähän liiankin tiukasti, sillä sitä ei ihan noin vain nyt irrotetakaan pesua varten... Häntä on tehty kiertämällä lankaa joustissuikaleen ympärille. Tupsuna on kangassuikaleita.
 

Jässikkä oli sitä mieltä, että häntä on täydellinen. :)
Peruukin saimme lainaksi ystävältäni ja viikset (kuulemma tosi olennainen asia!) maalasimme kasvoväreillä.

Tällainen Rölli meidän pihallamme siis välillä seikkailee. Joskus seurassa saattaa vilahtaa pieni keiju tai kissakin. :)tiistai 18. kesäkuuta 2013

Siks saks + surrur = mekko! 
Tuunasin vanhasta H&M-topistani Pirpanalle hellemekon. 
 

Toppi oli malliltaan lyhyt, joten pituus kävi mekkoon ihan sellaisenaan. Molemmista sivuista huristin vain saumurilla kapeammaksi.


Olkaimet ovat vähän perhosmaiset. Niitä tietysti lyhensin ja siirsin keskemmälle.
Rintapieleen tekaisin pikaisen kukan rypyttämällä ystävältä saamaani pitsiä.
 
 
 
 
 
 
 Ja oi, kun se onkin ihanan liehuvainen ja laskeutuva. :) 

perjantai 14. kesäkuuta 2013

Setti valmiiksi
Aiemmin tehty jalkkispaita (täällä) kaipasi seurakseen alaosaa.
Nyt tämä on kunnon setti. :) Vuosi sitten tilasin Kestovaippakaupasta ohutta collegea, joka sopi nyt hienosti väreihin. Nyt sain viimein tehtyä siitä ne ajatellut shortsit.


Shortsit on tehty Saimien (Ottobre 1/2009) pohjalta. Näistä tuli just sopivan kokoiset.

Sivuille laitoin kasarihenkistä raitanauhaa, jota olen löytänyt Wexleriltä (Lahdesta). Koristeeksi - ja pukemista helpottamaan - laitoin silitettävän, velourpintaisen tähden. Velourmotiivi on ostettu muistaakseni Fabriinasta.


Setti pääsi käyttöön heti, kun sain shortsit valmiiksi.
Hyvin tuntui peli näissä varusteissa sujuvan, vaikka välillä palloa haettiinkin puskien perältä.


Olenpa tässä ommellut muutakin, mutta niitä ei valitettavasti vielä voi blogata. ;) Osallistun Salainen vaateystävä -vaatevaihtoon, mutta ompelusten tekijät paljastetaan vasta myöhemmin. Postailen tekemäni vaatteet siis myöhemmin. :)


 

tiistai 11. kesäkuuta 2013

Juhannusruusun aika
Juhannusruusu <3
 
 
 
 


Virkattu matto on ollut suunnitelmissa jo kauan. Ontelokudettakin ostin jo keväällä Kärkkäiseltä.
Nyt oli viimein Juhannusruusun aika! Virkkasin maton mökkireissulla. Ihan hauskaa hommaa, vaikka kädet olivatkin loppukierroksilla jo vähän kovilla.
 
 
 
 
 


Malli on periaatteessa Juhannusruusu, mutta kude ei riittänyt aivan ohjeen kokoiseen mattoon. Vaaleita pylväskerroksia on siis vähemmän ja reunuksessakin on jätetty pari "lenkkikerrosta" väliin.
 
 

Tämä kaunis matto taitaa löytää paikkansa yläkerran kylppäristä. 
Ja taas voisin todeta sen tavallisen jutun: Näitä voisi tehdä lisääkin (kun vain jostain löytäisi aikaa... :) )
 
 
 

tiistai 4. kesäkuuta 2013

LahjaompeluksiaKiitokseksi kuluneesta vuodesta (ajanlaskuna toimii meillä tietysti lukuvuosi) ompelin lasten hoitotädille meikkipussukan. 
 
 
 
 
 
 
Kaava on sama kuin aikaisemmassakin pussukassa: Pattodoon Susie (löytyy täältä)
Kaikki kankaat ja tarvikkeet on ostettu paikallisesta kangaskaupasta.
 
 
 
 
 
 
 

Päällisen punapohjainen kangas taitaa olla Tilda-kangasta. Lisäksi tässä on musta-valkopilkullista ja vaaleanpuna-punapilkullista kangasta, vaaleanpunaista pitsiä ja musta vetoketju. Minusta tämä on aika herkullinen yhdistelmä. (Kankaita jäi vielä, joten saattaa olla, että samanlainen pitää vielä tehdä itsellenikin. :) )
Hoitotätikin kommentoi, että on taas ihan hänen värejään.
 
 
 
Toinen bloggaamatta jäänyt ompelus on äitienpäiväksi valmistunut tunika/mekko.
 
 
 
 

 
 Tämä tekele juuttui piiiitkäksi aikaa UFO-laatikkoon. Tästä piti jo viime kesänä valmistua tunika omaan käyttöön, mutta homma ei onnistunut aivan vision mukaan...
Kaavaa en enää edes muista, jokin paitakaava se oli naisten Ottobresta. Helmaan on lisätty rutkasti pituutta. Suurin ongelma tässä ovat hihat. Ne ovat hirmuisen kapeat.
 

Kangas on Hannan Kankaasta tilattua viskoosikukkatrikoota, joka on muuten tosi kivaa, mutta se ei saisi joutua juurikaan venytykselle, koska silloin vaalea pohja alkaa paistaa läpi. Löysiin kesäpaitoihin/ -mekkoihin tämä olisi oikein sopivaa. Tämä kankaan pohjan kuultaminen + liian tiukat hihat eivät siis oikein sopineet yhteen, joten lopulta päädyin tekemään tunikan valmiiksi äitiäni varten, koska äiti on  vähän pienempi kuin minä. (Sovituskuvaa varten ahtauduin kuitenkin itse tähän mekkoon.)
 
 
 
 
 


Pääntiellä on kaksinkertainen resori ja hihansuissa ja helmassa rullapäärmäys. Rintaan tein vielä koristeeksi pitsistä ja äidinäidin vanhasta napista kukan. Kukassa on hakaneulakiinnitys, joten sen saa halutessaan poiskin / siirrettyä toiseen vaatteeseen.
 
 Toivottavasti molemmat lahjat olivat mieleisiä. :)