lauantai 31. elokuuta 2013

Se on kaava!
Perjantaiaamuna kello 8.00 rapisteltiin ympäri Suomea auki monta kirjekuorta. Litteää kuorta. Kuorta, joissa ei ollutkaan kangasta, ei edes nappeja ja nauhoja, vaan
KAAVA! 

 
 Kaava oli naisten paidan kaava, jossa oli eri vaihtoehtoja hihoihin, helmoihin yms. Kaava on peräisin Linnel Handmade -nettikaupasta.
Päivän aikana kaavaa sai muokata ja sillä sai tehdä koeversioita. Illalla klo 21 taas veivattiin ihan kunnolla. Itse en taas onnistunut koko hommaa selvittämään kahdessa tunnissa. Syy on tässä:
 
 

Tein illan haasteessa hupparin paksusta collegesta. Juuri, kun aika oli päättymässä, päätin tehdä siihen myös yhden taskun, koska puhelin ja avaimet pitää kuitenkin aina saada kulkemaan matkassa. Leikkelin taskun vapaalla kädellä ja lisäsin taskunsuuhun trikoosuikaleesta tehdyn frillan.
 
 
 
 
 

Tässä kuvassa vasemmalla on testiversio, joka on tehty Wexleriltä ostetusta ohuesta ruututrikoosta ja pilkkuneuloksesta. Siinä on piristyksenä punainen pitsivetskari (Majapuulta).
Kaava oli sopiva melkein sellaisenaan, vain vyötärön kaarta hieman loivensin.
 
 
 Illan haasteompelus on Eurokankaan palalaarista ostettua mustaa, paksua collaria. Raitatrikoon olen joskus ostanut kirpparilta. Vetskari ja helman nyöri on ostettu paikallisesta kangaskaupasta. (Tästä kuvasta puuttuvat muuten vielä hihansuitten resorit.) Jätin vetskarin alta tukikankaan pois, mikä kostautuu kupruiluna... Taskuun olen kuitenkin enemmän kuin tyytyväinen.
 
 
 
 
 Tällaiselta nämä näyttävät päällä:
 
  
 


Kumpikohan näistä onkaan kivempi...?


Tässä kaavassa minun lempparijuttuni on pääntien muoto ja siten myös hupun muoto siitä pääntiesaumasta. Jonkin verran huppua joutui venyttämään ommellessa, mutta hyvin se siihen lopulta istuu. Tässä kaavassa on mahdollisuuksia vaikka mihin. Seuraavaksi pitää kokeilla tehdä ihan tavallinen paita... tai tunika... tai... :)
 
 
 

maanantai 26. elokuuta 2013

Maija Mehiläisen paluu!


Oireet: ryhtymättömyys, tyytymättömyys, keskeneräiset työt, vaikeus keksiä seuraavaa projektia, innon lopahtaminen kesken suunnittelun
 
Diagnoosi: Ompelujumi
 
Tuntuuko tutulta?
 
 
Tätä tautia ryhdyin taltuttamaan viikonloppuna tutun kuvan avulla:
 
 
 
 
 


Jo ennestään tuttu  Maija Mehiläinen lennähti uuteen mekkoon. (Edellinen versio löytyy täältä.) Pirpanan edellinen Maija-mekko on jo jäänyt pieneksi, mutta kuva on niin äidin kuin tyttärenkin mieleen, joten päätin applikoida saman kuvan uudestaan. Tällä kertaa muistin tuntosarvetkin heti, enkä vasta parin viikon päästä. :) Kivasti sopii Maija turkoosillekin pohjalle.
 
 
 
 

 
 
Mekko on leikelty Papana-paitakaavan (Ottobre 4/2010) pohjalta. Turkoosi kangas on Majapuun Tapetti-trikoota. Myös raitaresori on samasta paikasta.
 
 
 
 
 


 Maijan värityksestä saivat idean myös leggarit. Ne on tehty Crumpled-legginsien (Ottobre 6/2011) kaavalla. Leikkely ei sujunut ihan ongelmitta, mutta lopputulos on ihan käyttökelpoinen. Raitajoustis on saatu vaihdossa kaverilta, mutta alunperin se taitaa olla kotoisin Majapuulta tai Pehemiältä.
 
 
Rypytyksen päälle ompelin kaksi pitsikumpparia (Wexleriltä), jotta sain koristereunuksen molemmille sivuille.
 
Ja kyllä, tämä taltutti vähän ompelujumia ja sai hymyn meidän molempien kasvoille! Tästä tuli sopiva ja mieluisa!
 
 
 
 
 
 

 "Oi, sillä on siivet!"


Jospa täältä taas ponnistetaan! :)
torstai 22. elokuuta 2013

Vielä kerran kesäisiä

Vielä löytyi koneen kätköstä näitä kesällä ommeltuja.
 
 
 
 


Ennen kesälomamatkaa ompelin kiireellä Pirpanalle hellevaatteita. 
Kangashamstereista ostettu omppu-päärynä-kangas pääsi viimein paidaksi/tunikaksi.
 
 
 
 

Muistaakseni leikkelin tämän melko vapaalla kädellä. Samaa tekniikkaa käytin myös perhoshihojen kanssa, mutta ne eivät oikein onnistuneet. No, suojasivat ne kuitenkin olkapäitä kuumalta auringonpaisteelta.
 
 

Samaan aikaan kärsimme myös akuutista sortsipulasta, joten ompelin nopsasti parit haaremisortsit Easy Piece (Ottobre 3/2013) -kaavalla.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Kapeampiraitainen kangas on saatu ystävältä vaihdossa, leveäraitainen on muistaakseni Lasten Taikamaasta.
 
 
 
 

Pirpanan lisäksi myös Jässikän vaatevarasto kaipasi täydennystä ennen lomamatkaa. Teepparitehtaasta syntyi tällainen kimara:
 
 
 
 
 

Kekkos-paidan olenkin jo aiemmin blogannut, mutta tuleepa nämä loputkin nyt viimein esiteltyä.
 
 
 
 
 

Kaikki teepparit on tehty Sulo-kaavalla (Ottobre 3/2010). Tämän dinokankaan poika valitsi, kun olimme kerran paikallisessa kangaskaupassa ostamassa jotain ihan muuta.
 
 
 
 
 


Lohikäärmeet ja ritarit taisivat kotiutua meille Lasten Taikamaasta. Tai sitten se tuli tilattua Hannan Kankaasta, josta ainakin oranssi raitakangas on peräisin. Kaula-aukko jäi vähän turhan avaraksi, mutta eipä tuo ole vauhtia haitannut.
 
 
 
 
 

Lasten Taikamaasta tilatuille formuloille laitoin kaveriksi mustaa ja punaista raitaa, molemmat luultavasti Hannan Kankaalta
 
 
Ompeluksia päästiin siis sovittelemaan ekaa kertaa ulkomailla asti.


Siinäpä oli nyt perussettiä kerrakseen. Toivottavasti pian saisin jotain vähän innovatiivisempaa aikaiseksi. :)
 
 
 

keskiviikko 21. elokuuta 2013

Kesällä kokoon kursittua

Kesällä sain ommeltua jokusen paidan itselleni, mutta jostain syystä ei ole tullut niitä aiemmin vielä blogattua.
Inspiroiduin!-postauksessa vilahtikin jo tämä Siksakki-tunika:Tunikan pohjana on käytetty Summer Basic -kaavaa (Ottobre 2/2013). Yritin muokata siihen vesiputouspääntietä, mutta tässä versiossa putous jäi melkoisen pieneksi puroksi. Asettuminenkaan ei käy aivan mallikkaasti. Yksi pieni yksityiskohta tunikassa kuitenkin on, josta erityisesti tykkään: olkasaumojen reikänauha.
Siksak-kangas Käpyseltä on myös tosi mieluista.


 


Anteeksi hämärä sovituskuva. Tämän ompeluksen tein kiireessä päivällä ennen illan konserttiin lähtöä ja kuvaaminen meinasi unohtua ihan kokonaan. Tunikan alla on musta toppi.
 


Tämä ompelus taas on vain tuunaus. Yläosa on edc:n paidasta, jonka katkaisin rinnan alta ja leikkasin hihat lyhyiksi. Nuo kivat rypytykset yläosassa olivat siis jo valmiina. Alaosa on kaverilta hamstratusta kankaasta. Poikkisaumassa on musta resori ja luonnonvalkoista pitsikumpparia.

Tällaiselta näyttää tuunauspilkkumekko (Kreikan taivaan alla).


 

Ensimmäinen tekemäni versio Summer Basicistä oli tämä. Kavensin kaavaa hieman ja oioin alhaalta pussituksen pois. Violetti pallokangas on varmaan joskus ostettu Hannan Kankaasta. Hihansuissa ja pääntiellä on Nappinjasta tilattua joustokanttia, tällä kertaa violettia siksakkia.Tykkään kovasti paidan mallista, kunhan sen pussituksen oikoo pois. :) Viimeisenä (ja ehkä myös vähäisimpänä) vielä erään kesäpäivän "pikasurautus".
 

Toppiin on otettu vinkkiä Made for Apes -blogista. Malli on aika hauska, mutta toteutus ei ihan onnistunut. Rypytystä olisi saanut olla vähän enemmän ja niskalenkin olisi pitänyt olla lyhyempi. 
Luumunvärisen trikoon alkuperää en muista, mutta mätsäävä raitaresori on Majapuulta.


Tästäkin vielä sovituskuva. (Raidat menevät tässä hassusti vinksin vonksin, mutta ylemmässä tasokuvassa ne taitavat näkyä ihan normaalisti.)


Nyt taisivat tulla kaikki kesän itselle ommellut paidat ynnä muut esiteltyä. Lapsille ommeltuja kesävaatteitakin on vielä bloggaamatta. Jospa niitä sitten seuraavaksi, koska töiden alkaminen vie kovasti aikaa ompeluilta. Ja jotenkin tämä alkava syksy houkuttelee myös tarttumaan puikkoihin ja koukkuun. :)


 torstai 8. elokuuta 2013

Kukkia vesiputouksella
Vaihteeksi jotain minullekin!
 
 
 
 
Tein tämän paidan jo viime viikolla, mutta jotenkin se unohtui keskeneräisten kasaan. Ja nyt tiedän miksi! Se odotteli vielä viimeistä silausta: kukkasilityskuvaa!
Paita on tehty Summer Basic (Ottobre 2/2013) -kaavaa hieman pohjana käyttäen. Muokkasin siihen vesiputouspääntien ja pidensin helmaa.
 
 
 
 
 
 Violetti, ohut trikoo on Wexleriltä, samoin tänään sieltä bongaamani silityskuvio. Sinne oli tullut paljon silitettäviä strassikuvioita ja myös näitä silityskuvioita. Kannattaa tsekata valikoima, jos kulmille sattuu. 
Mielestäni tämä kukka piristää (muuten kovin tylsää) paitaa oikein kivasti.


Putouksesta tuli sen verran avara, että alle tarvitaan toppi. Muutenkin siihen jäi hieman parantamisen varaa, mutta tästä on hyvä lähteä parantamaan.lauantai 3. elokuuta 2013

Inspiroiduin!
SaVaWayn haasteena oli reilu viikko sitten insproitua eri lastenvaatemerkkien mainoskuvista. Ja minä inspiroiduin. Todellakin! Loistava haaste!
Tosin tätä tuli suunniteltua ja tehtyä parin tunnin sijaan melkein pari viikkoa!
 
 
Joku saattaakin jo tästä naamiokuvasta arvata, mikä inspiraation pohjana on ollut... 
Se oli tämä Beau loves -merkin kuva:
 
 Tästä kuvasta sain monen muun tavoin kipinän painettuun printtiin. Myös värimaailma on tästä kuvasta. 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Varsinaisen SaVaWayn aikana sain tehtyä valkoisen collaripaidan ja huppuliivin alla olevan harmaan collarin. Harmaaseen paitaan on Mini Rodinin inspiroimana (Eiffel-torni harmaassa paidassa) piirretty kaupungin rautatiesilta. Rautatiesillalta löytyi myös mainio paikka sovituskuvien kuvaamiseen.
 
 
 
 
 
 
Pirpanalle tein valkoisesta collegekankaasta paidan, jonka helman muotoilin lopulta takaa hieman pidemmäksi ja kaarevaksi. Paitaa leikkelin Panda-hupparin pohjalta. Valkoinen kangas on Wexleriltä. Kruunu on painettu kontaktimuovisabluunan avulla.


 
 
 
 
Visio oli kuitenkin suurempi kuin nämä kaksi paitaa. Vaadittiin täydennystä. Paljon täydennystä.
 
 
 

Pirpanan settiin tein punaisesta joustocollarista housut Chillax-kaavalla (Ottobre 1/2013). Pituutta otin vähän pois, mutta muuten en tehnyt muutoksia kaavaan.
 
 
 


Taiteilin oikein sirkkarenkaat ja nauhatkin näihin housuihin, koska satuin löytämään Lidlistä halvan pihtisetin.Jässikän setissä on ostohousuista tuunatut housut. Merimiesesitystä varten olin jo kerran tuunannut leveitä collegehousuja kestoprässeillä. Nyt pistin housut ihan paloiksi, ja leikkelin Saimien kaavoilla kapeat housut. 
Paidan päälle ompelin lopulta myös huppuliivin, koska olin varmuudeksi painanut kruunun myös harmaalle collegelle.
 
 
 
 
 
 
 
Liiviä leikoin Funny Foxin (Ottobre 4/2012) pohjalta. Vuori ja taskut on tehty mustasta, melko ohuesta tikkikankaasta (Eurokankaasta). Rengasvetoketju on Royal tuotteelta
 
Takaa löytyy siis samanlainen kruunu kuin Pirpanan paidassa. 
Helmaan jouduin tekemään pienet laskokset, jotta sain helman asettumaan hyvin. Mutta ihan siistit niistä lopulta tuli.
 
 
 
 

Liivin huppu on irrotettava, jotta liiviä voisi paremmin käyttää myös hupullisten vaatteiden kanssa. Kiinnityssysteeminä on neljä isoa nepparia.
 
 
 
 

Aikaa viileet kuteet, eikös? :)