tiistai 30. joulukuuta 2014

Prinsessalle mekkoJoulukuussa meidän Pirpana täytti neljä vuotta. Synttärilahjaksi päätin ommella prinsessamekon, sillä se on ollut to do -listalla jo pitkään.
Materiaalit eivät ole lemppareitani, mutta sopivat tähän tarkoitukseen hyvin. Violetti kangas on Jyskin alelaarista ostettua loimusamettia. Hopeisen kankaan ostin joskus Wexleriltä. (Siitä piti tulla astronautin puku, mutta jotenkin sekin projekti on jäänyt...) Violetti trikoo on jostain paikallisesta poistomyynnistä haalittu.

 
Mekko sai inspiraationsa jostain netistä löytyneestä kuvasta, jossa oli Meridan mekko. Mekon yläosaan otin vähän mallia Hoopsista. Mutta loppujen lopuksi tässä ei ole juurikaan mitään samaa. Yläosa on vuoritettu trikoolla. Helman ylempää kappaletta on leikattu vähän muotoon, mutta pitkä helma on vain suorakaiteen muotoinen pala rypytettynä.
Pitsin ja nyörit (joista mekon suurin kustannus tulikin) kävin ostamassa paikallisesta kangaskaupasta. Nyöreille tein lenkit satiininauhasta. Vähän jo tässä vaiheessa mietin, onko blingblingiä jo vähän liikaakin, mutta jos kyseessä on pienen prinsessan mekko, se ei kaiketi ole mahdollista...


Myönnettäköön, että ensin vastaanotto tälle mekolle ei ollut aivan varaukseton. Kävimme meinaan ensin keskustelua siitä, ovatko pitsit harmaita vai kiiltäviä. Ilmeisesti vaaka on nyt kallistunut kiiltävään, sillä mekko alkaa jo olla neidinkin mielestä aika ihana.
Saihan prinsessa lahjaksi myös uuden prinsessakruunun, joka sopii hyvin mekon väritykseen. Aika suloinen prinsessa, eikös?
(Mekon alla voi hyvin käyttää aiemmin tekemääni valkoista tyllihametta. Se nostaa helmoja kivan pöyhkeäksi.)14 kommenttia:

 1. huikean upea mekko prinsessalle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)
   Tämä onnistui kyllä paremmin, kuin osasin odottaakaan.

   Poista
 2. Hertsykkeel mikä urakka!! Ihan mahtava! Toivottavasti meillä ei koskaan toivota äidin ompelemana mitään Primprenssa-mekkosia...en taitas kyetä!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)
   Ei tämä lopulta niin vaikea ollut tehdä, mutta aikaa se toki vaati.

   Poista
 3. Niin upea! Nuo nyöritykset on ihan huiput! Miten minäkin saisin tehtyä meidän Prinsessalle, ennen kuin ehtii kasvaa kokonaan sen iän yli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pikku Akka.
   Nyöritykset saa hyvin prinsessamekkofiilistä aikaan. Himpun nyöri on liian paksua, mutta kelpaa kyllä.
   Tsemppiä mekon tekoon. Ihan palkitsevalta tuntuu sitten, kun urakan on saanut tehtyä. :)

   Poista
 4. Todella hieno mekko! :)

  VastaaPoista
 5. Jokaisen pienen prinsessan unelmamekko! Upeat yksityiskohdat ja kauniit kankaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Hanna Mi. Kankaat sopivat tosiaan tähän tarkoitukseen aivan mainiosti, vaikka ne muuten herättävätkin lähinnä puistatuksia. :D

   Poista
 6. Ooh... tämä on upea! Minulla myös tässä tarkoituksena saada ommeltua kahdelle pikkuiselle prinsessamekot ja tämä sinun tekemäsi mekko toimi kyllä nyt aivan loistavana inspiraationa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, K. :) Kiva kuulla, jos tämä on inspiroinut. Ompeluiloa prinsessamekkojen parissa. <3

   Poista
 7. Awww.... jos näyttäisin nuo kuvat tyttärelle (pian 3v), hän varmasti pyytäisi minua ompelemaan samanlaisen. Raaskisinko kieltäytyä... tuskin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tämä kaikkine kiiltoineen vetoaa pieniin prinsessoihin. Meidän prinsessa kyllä jo esitti uuden prinsessamekkotoiveen...

   Poista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)