keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Heipat vuodelle 2014Vuosi on juuri vaihtumassa, joten on aika hyvästellä vuosi 2014. Vuosi on ollut käsitöiden - ja etenkin bloggaamisen kannalta - vähän hiljaisempi vuosi. Aika tuntuu luisuvan käsistä niin nopsasti, ettei bloggaamiseen meinaa riittää aikaa. Jonkin verran olenkin siirtynyt raportoimaan ompeluksiani vain Instagramin puolelle. Kiitos teille, jotka olette jaksaneet pysyä mukana epäsäännöllisestä postaustahdistani huolimatta. Toivottavasti olette linjoilla myös jatkossa. Tervetuloa myös instan seuraajaksi. Sieltä löytyivät tänä vuonna ompelusten lisäksi esimerkiksi nämä:

Jotain olen kuitenkin saanut aikaiseksi. Vuoden aikana osallistuin kolmeen eri hyväntekeväisyystempaukseen. Alkutalvesta Saumanvara tempaisi Sylva ry:n hyväksi, ja lokakuussa järjestimme jo toisen kerran huutokaupan Roosa nauhan hyväksi. Ennen joulua ompelin vielä neljä pehmolelua Suomen suurin joululahja -keräykseen.

Pirpanalle sain vuoden aikana tehtyä esimerkiksi tällaisia juttuja:

Ilmeisesti olen ommellut Jässikälle vähän vähemmän. Pitää ensi vuonna korjata tilanne. Poitsulle tein vuonna 2014 mm. nämä:

 Itsellenikin olen ommellut. Toivoisin, että ensi vuonna saisin enemmänkin vaatteita tehtyä itselleni.

 Vuoden 2014 samistelut:

Vuoden aikana olen myös tehnyt joitakin lahjoja / arvontavoittoja:


Vuodesta jäi erityisesti mieleen myös Viljamin puodin ompelukilpailun yhden sarjan voitto tällä Panda-pelillä:Toivotan teille kaikille oikein mukavaa uutta vuotta 2015!

tiistai 30. joulukuuta 2014

Prinsessalle mekkoJoulukuussa meidän Pirpana täytti neljä vuotta. Synttärilahjaksi päätin ommella prinsessamekon, sillä se on ollut to do -listalla jo pitkään.
Materiaalit eivät ole lemppareitani, mutta sopivat tähän tarkoitukseen hyvin. Violetti kangas on Jyskin alelaarista ostettua loimusamettia. Hopeisen kankaan ostin joskus Wexleriltä. (Siitä piti tulla astronautin puku, mutta jotenkin sekin projekti on jäänyt...) Violetti trikoo on jostain paikallisesta poistomyynnistä haalittu.

 
Mekko sai inspiraationsa jostain netistä löytyneestä kuvasta, jossa oli Meridan mekko. Mekon yläosaan otin vähän mallia Hoopsista. Mutta loppujen lopuksi tässä ei ole juurikaan mitään samaa. Yläosa on vuoritettu trikoolla. Helman ylempää kappaletta on leikattu vähän muotoon, mutta pitkä helma on vain suorakaiteen muotoinen pala rypytettynä.
Pitsin ja nyörit (joista mekon suurin kustannus tulikin) kävin ostamassa paikallisesta kangaskaupasta. Nyöreille tein lenkit satiininauhasta. Vähän jo tässä vaiheessa mietin, onko blingblingiä jo vähän liikaakin, mutta jos kyseessä on pienen prinsessan mekko, se ei kaiketi ole mahdollista...


Myönnettäköön, että ensin vastaanotto tälle mekolle ei ollut aivan varaukseton. Kävimme meinaan ensin keskustelua siitä, ovatko pitsit harmaita vai kiiltäviä. Ilmeisesti vaaka on nyt kallistunut kiiltävään, sillä mekko alkaa jo olla neidinkin mielestä aika ihana.
Saihan prinsessa lahjaksi myös uuden prinsessakruunun, joka sopii hyvin mekon väritykseen. Aika suloinen prinsessa, eikös?
(Mekon alla voi hyvin käyttää aiemmin tekemääni valkoista tyllihametta. Se nostaa helmoja kivan pöyhkeäksi.)lauantai 27. joulukuuta 2014

Pehmoisia terveisiä sairaalaanEnnen joulua riitti kaikenlaista kiirettä.  Nipistin kuitenkin ajastani vähän myös hyväntekeväisyyteen. Myös viime vuonna osallistuin Suomen suurin joululahja -keräykseen. Silloin ahkeroin pehmoleluja valvontaluokkani kanssa, ja luovutettavaksi tulikin melkoinen kasa. (Postaus viime vuoden saldosta *klik* .) Tänä vuonna rahkeet eivät riittäneet samaan. Vähintään yhtä suurella lämmöllä ja rakkaudella nämäkin on kuitenkin tehty.


Viime vuonna tein Panda tulee kylään -kampanjaan Panda-pehmon (postaus *klik* ), jonka seikkailuja Neela-tytön matkassa olen ilokseni saanut seurailla Facebookin kautta. Toinenkin tekemäni pehmon uusi omistaja on ilmoittautunut. Se, että huomaa tekeleidensä menneen perille ja tuottaneen iloa, kannustaa tekemään lisää. Tänä vuonna syntyi tämä tyttöpanda.
Tämä balettipanda on tehty lähes kokonaan velourista. Balettihamonen on joustopitsiä. Sisällä on vanua. Pandan kaava on mukaelma Pinterestistä löytyneestä pandapehmosta.

Pandan seuraksi ompelin myös puuvillasta hassun possun.

Possu on leikattu ihan vapaalla kädellä. Vartalon ja raajojen muoto on - kuten huomata saattaa - vähän samanlainen kuin pandassa. Yksityiskohdat on piirretty kangastussilla, mutta esimerkiksi saparo on tikattu ompelukoneella.

Aika suloinen kaksikkohan tämä on. 

Ihan viime hetkillä ompelin vielä kaksi pikaista pehmolelua. Näihinkin löytyi inspiraatio Pinterestin ihmeellisestä maailmasta.
Laivapehmo on tehty puuvillasta ja emoji-pehmo joustofroteesta ja velourista. Näiden sisällä on pehmoista pallokuituvanua. Kuvittelisin, että emoji-pehmo saattaisi tuoda hymyn huulille vaikka jollekin vähän isommallekin potilaalle. (Pirpanakin kyllä tilasi samanlaisen itselleen. )


Kaikki nämä pehmot matkasivat Päijät-Hämeen keskussairaalan lapsille Suomen suurin joululahja -kampanjan nimissä. Toivottavasti nämä tuovat/toivat lohtua ja iloa pienille potilaille.