sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Huppuhuivi - tutoriaali (Savaton osa 3)


Kolmantena ompeluhaasteena oli tehdä tutoriaali. On kovin vaikea keksiä, mistä ohjetta ei olisi jo tehty JA mistä minä sellaisen pystyisin tekemään. Päädyin lopulta huppuhuivin, jollaisia tein viime vuonna kaksi.

1. Leikkaa huppukappaleet päällikankaasta ja vuorikankaasta. 
Tällä kertaa käytän kietaisuhuppua, mutta muukin huppumalli tietysti käy.
Leikkaa myös huiviosat päällikankaasta ja vuorikankaasta. Huiviosan kaavassa on siis saumat sivuilla, taite keskellä. Keskiosa on korkeampi kuin sivut.
 Aiemmin olen tehnyt huiviosaksi melkein suoran tuubin, mutta nyt kokeilin mallia, joka suojaa paremmin kaulaa ja niskaa.2. Ompele huppuosista päälakisaumat yhteen päällikankaan palaset oikeat puolet vastakkain. Toista sama vuorikappaleille. (Käytin kimallekangasta tällä kertaa niin, että tumma puoli on oikea puoli, kimaltava jää piiloon.)
3. Ompele huppujen päälli- ja vuorikappaleet yhteen oikeat puolet vastakkain. ("suuaukkosauma")4. Käännä palat oikeinpäin. (Halutessasi voit aputikata hupun alareunasta päällikankaan ja vuorikankaan yhteen.)
5. Ompele huiviosan päällikankaan palaset kiinni sivusaumoistaan. Tee samoin vuorikankaille. 
6. Laita huiviosan putkilot sisäkkäin - oikea puoli oikeaa puolta vasten. Ompele alasauma. 7. Käännä huiviosa oikeinpäin. (Halutessasi voit aputikata huiviosan yläreunasta päällikankaan ja vuorikankaan yhteen.)8. Neulaa huppuosa kiinni huiviosaan (päällikankaat vastakkain). Huppuosa siis tavallaan kiedotaan huiviosan ympärille avoimesta reunastaan. Kietaisuhuppumallissa liepokkeet tietysti menevät toistensa päälle. Vaikea kuvattava, mutta ymmärtäisikö näistä. Surauta yhteen.


9. Käännä koko komeus oikeinpäin. Valmis.

10. Nyt jos haluaisi hifistellä, voisi saumuroidun liitossauman tikata litteäksi tai peittää jollakin kivalla nauhalla. Toki myös  huivin alareunaan voisi laittaa pitsiä. jne. jne. Nyt en vain aikapulan vuoksi sellaista ehtinyt tekemään.

Toivottavasti tästä saa jotakin tolkkua ja siitä olisi jollekin apua. Kysykää ihmeessä, jos jokin kohta jää epäselväksi.


Kankaat: Päällinen: Kimalleneulos - Eurokankaan palalaari
               Vuori: Roosa-trikoo - Käpynen


4 kommenttia:

 1. Å vad bra. Nu kommer även jag kunna göra fina luvor, trots att jag inte förstår ett ord av vad du skrivit! = bra tutorial 👍👍 /hälsningar från nybörjaren maria

  VastaaPoista
 2. Taidanpa tehdä jossain vaiheessa tällaisen. :)

  VastaaPoista
 3. Tääkin on niin ihana, rakastan huppuja,kiitokset ohjeesta!

  VastaaPoista
 4. Kiitos ohjeesta, tätä täytyy joskus kokeilla :)

  VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)