lauantai 14. helmikuuta 2015

Virkattuja sorminukkeja Sylva-huutokauppaan


Sunnuntaina 15.2.2015 ompeluryhmämme tempaisee taas hyväntekeväisyyden merkeissä. Järjestämme toista kertaa hyväntekeväisyyshuutokaupan Sylva ry:n hyväksi. Huutokaupassa on huudettavana ihania, uniikkeja käsitöitä. Koko tuotto menee siis lyhentämättömänä Suomen syöpää sairastavien lasten ja nuorten yhdistykselle. Huutokauppa pidetään Facebookissa täällä ryhmässä: *klik* Liity mukaan tekemään hyvää!
Edellisen postauksen kassin lisäksi tein huutokauppaan kasan sorminukkeja. Olen monesti ennenkin näitä virkkaillut. 

Huutokauppaan menevät sorminuket on virkattu ja yksityiskohtia on tehty kirjomalla ja Sock Stop -aineella. Aineen pitäisi pysyä aika jämäkästi paikoillaan, mutta kovin kovaa kiskomista tai maiskuttelua nuket eivät tietystikään kestä. Siksi en voi suositella niitä alle 3-vuotiaille.Sorminuket ovat myynnissä setteinä. Ekan setin muodostavat perhonen, pupu ja orava. Oravasta tuli aika velmun näköinen tyyppi. Ehkä se on käynyt juuri käpyvarkaissa. 
Toisessa setissä ollaan merellisissä tunnelmissa. Siinä ovat yhdessä kultakala, mustekala ja kilpikonna. Kilpikonnan kuori on virkattu afrikkalaisen kukan mallilla.
Tämän kolmikon muodostavat siili, kissa ja hiiri. Aika söpöläisiä, eikös?


Nämä sorminuket sopivat mainiosti leikkeihin, esityksiin, muskariin, kerhoon, päiväkotiin jne. Toivottavasti nämä löytävät hyvän kodin huutiksesta. 
Jokunen tunti olisi vielä aikaa...Vieläköhän ehtisi koukun varteen tekemään yhden setin lisää...?

Muoks.
Illalla ehdin vielä tehdä yhden kolmikon lisää huudettavaksi.
Sylvaa voi tukea huutamalla omakseen esimerkiksi ketun, tipun ja pöllösen.


Kesäkassi Sylva-huutokauppaan


Sunnuntaina 15.2.2015 ompeluryhmämme tempaisee taas hyväntekeväisyyden merkeissä. Järjestämme toista kertaa hyväntekeväisyyshuutokaupan Sylva ry:n hyväksi. Huutokaupassa on huudettavana ihania, uniikkeja käsitöitä. Koko tuotto menee siis lyhentämättömänä Suomen syöpää sairastavien lasten ja nuorten yhdistykselle. Huutokauppa pidetään Facebookissa täällä ryhmässä: *klik* Liity mukaan tekemään hyvää!

Eilen ompelin huutokauppaan tällaisen kesäkassin. Kassi on käännettävää mallia, joten voi valita, kumpi puoli sopii parhaiten muuhun asuun tai mielentilaan.  

Kassin toinen puoli on tätä Roosa-trikoota Käpyseltä. Sen tuotosta lahjoitettiin viime vuonna 20% Roosa nauha -keräykseen, joten tämä kassihan on tukemassa kahtakin hyvää tahoa. Trikoo on vahvistettu jämäkällä tukikankaalla. Laukun suulla on sulkumekanismina kumilankalenkki ja nappi.Toisella puolella on farkkukankaasta tehty tasku, johon saa laitettua jotain pientä jonka ei halua hukkuvan aina laukun pohjalle.


Laukun ollessa toisin päin, se toimii hyvänä sisätaskuna.
Toinen puoli kassista on tukevaa puuvillaa. Sanotaankohan tätä markiisipuuvillaksi...? Kokonaisuudessaan siis varsin jämäkkä laukku, jonne mahtuu ihan kivasti tavaraa. Koko laukun korkeus hihnoineen on noin 50 cm. 

Itse tykkään tästä niin paljon, että saatanpa tehdä vielä joskus itsellenikin samanlaisen - siis samoilla kankailla. Samalla kaavalla olenkin tehnyt jo monta laukkua aiemminkin. Toivottavasti joku tykästyy tähän huutokaupassakin, niin saamme tälläkin pottia kasvatettua! Tein huutokauppaan myös kasan virkattuja sorminukkeja! Yritänpä ehtiä nekin bloggaamaan pian!


Hyvää ystävänpäivää ja tervetuloa mukaan huomiseen huutokauppaan!
keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Gaalavaatetta ja blogihaaste

Viikonloppuna ompeluryhmämme järjesti virtuaalisen gaalan. Viikonlopun ompeluhaasteena olikin ommella gaala-asu juhlaan saapuvalle, kuvitteelliselle henkilölle. Valitsemani henkilö oli tyyppiä "kiiltoo ja glitterii - ja paljon". 

Ompelin gaala-asuksi käännettävän neuletakin ja lyhyen, hihattoman trikoomekon. (Leikin myös vähän Polyvore-ohjelmalla ja nappasin sieltä kuvaan asusteita, jotta kokonaisuudesta saisi paremman kuvan. Jos aikaa olisi ollut enemmän, olisivat valinnat ehkä olleet toisia... Mutta ihan hauska kokeilu tämäkin.)

 

 

 

 Mekko on tehty Eurokankaan palalaarista löytyneestä trikoosta. Sen kaavana on MIW. 

Neuletakki taas on leikelty jonkin perushupparin pohjalta, mutta se on muutettu liepokemalliseksi Tehtaamon ohjeilla. Neulos on myös löytö Eurokankaan palalaarista. Ompelin takin niin, että saumanvarat jäivät kiiltopuolelle, jonne tikkasin ne vain litteiksi. Harmailla saumurilangoilla ommellut saumat eivät juuri kiiltävästä pinnasta erotu. Tällä kertaa jaksoin myös ahertaa takkiin taskut! Ne ovat tavalliset pussitaskut sivusaumoissa.

 

 

 Luultavasti en näitä itse tule käyttämään näin yhdistettynä. Tai ainakin laittaisin alle pillifarkut. Neuletakki sopisi myös varmasti hyvin jonkin värikkäämmän paidan päälle. Sekin päätyy päälle luultavimmin tumma puoli päällä. Mutta tulipahan tehtyä. Viime viikolla sain kivan blogihaasteen. Laitetaanpa se nyt eteenpäin:Sain MUMINTALO-blogista "ilahduta bloggaajakaveria" blogihaasteen, joka alunperin on startannut käyntiin Tipulassa-blogista.

 


Säännöt ovat yksinkertaiset:

Kirjoita blogiteksti, jossa kerrot haasteen säännöt ja haastat mukaan valitsemasi bloggaajat 
(päätät itse määrän). Kun haastamasi bloggaaja lähtee mukaan ja julkaisee haastepostauksen blogissaan, laita ilahdutusasia vireille. 
Voit ilahduttaa bloggaajakaveria sinulle sopivimmalla tavalla esimerkiksi postittamalla hänelle kortin, kirjeen, pienen herkun tai jotain omatekemää. Ilahduttaa voit myös vaikkapa kommenttien tai sähköpostin välityksellä!
...................................................................................................................
Ihastuttava haaste. Ilahduttaminen kannattaa aina. Tässä tulevat blogit,joille heitän haasteen:

Toivottavasti innostutte ja otatte haasteen vastaan !