sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Tähtitanssija


Hommahuoneen värihaasteessa maaliskuun väreinä olivat vastavärit. Otin pienen vapauden tulkita tätä ohjetta, joten lilan vastavärinä toimiikin nyt keltaisen sijasta kulta.
Paidan ihanan printtipalan olen joskus saanut Suvitukselta yllärilahjana. (Kiitos vielä!) Kangas on Käpysen jerseytä, jonka sävy on orvokki. Suvitukselta olen vaihtarina saanut myös noiden leggareiden palat. Samaa harlekiiniruutua / salmiakkia meillä on ollut jo muissakin väreissä. Tykkään siitä kovasti! Mallailin samaan settiin (tai sitten vain pidettäväksi paidan kanssa) tuota aiemmin tekemääni kultaista tyllihametta.

Paidan koko on juuri sopiva. Leggarit ovat hieman leveät, mutta pianhan tuo neiti kasvaa.Nämä tuntuivat olevan mieleiset, sillä ne pääsivät heti päälle!

Pääsiäisenä tuli ommeltua muuten paljon muutakin! Bloggailen niitäkin, kunhan vain ehdin.

tiistai 1. maaliskuuta 2016

Lähtisitkö silloin kanssani retkelle..?


Tällä hetkellä eväsretkelle evääksi otetaan kuumaa kaakaota ja pullaa, eikä niitä oikein tarkene jäädä loikoillen nauttimaan. Tällaisesta piknikpeitosta ei siis juuri nyt olisi oikein hyötyä. Postaanpa tämän viimekesäisen aherruksen nyt kuitenkin tänne - jos vaikka joku innostuu tällaista jo ensi kesää varten suunnittelemaan / tekemään.
Tämä aurinkoinen peitto ei kuitenkaan odottele meidän kesäisiä retkiämme, vaan tämä lähti toiseen osoitteeseen. Tein tämän peiton viime kesänä salaisessa ompeluvaihdossa. Ihan mieluusti olisin tämän kyllä itsellekin jättänyt...
Tällaisen pötkylän pistin siis pakettiin. Peittoon on ommeltu kiinni nauhat, joilla sen saa pistettyä kasaan.
Peiton tilkut on kasattu suureksi osaksi kierrätyskankaista. Täältä löytyy lapsuuden vanhoja lakanoita ja tyynyliinoja, kaverin mummon verhoja ja pöytäliinoja, lasten isomummon huivia, neidille ommeltujen mekkojen kangasjämiä jne.

Peiton tausta on vahakangasta. En löytänyt tarpeeksi leveää kerniä, joten se on ommeltu paloista. Saumat tiivistin jesarilla. Reunat kanttasin pinkillä kanttinauhalla.
Peiton värimaailma valikoitui salaisesta ystävästäni saatujen vihjeiden perusteella ja vähän arpapelilläkin (koska vihjeitä oli annettu lähinnä vaatemakua ajatellen). Ainakin tästä tuli tosi pirteä.
Tilkkujen sommitteluun otin mallia Pinterestistä löytyneestä kuvasta. Ihan ei humanistin matikkapää selvinnyt tästä ongelmitta, mutta vaikeuksien kautta voittoon... Tikkauksia tein pinkillä langalla.

Olisi tällainen ihana omalla pihalla ja omilla eväsretkilläkin! Kukas meille tällaisen tekisi? :D