perjantai 30. maaliskuuta 2012

Peittoja, tyynyjä ja pehmoisia kamuja


Tässäpä koottuna erilaisia juttuja, joita olen pitkän ajan kuluessa saanut väkerrettyä. Tämä ensimmäinen peitto oli sellainen, jota aloitin jo ennen kuin Jässikästä oli mitään tietoa. Ajattelin tuhota langanpätkiä ja koota tilkuista sitten tyynynpäällisen tai torkkupeiton. Mutta tilkkukasa päätyikin sitten mukavampaan käyttöön, kun sain koota siitä vaunupeiton ensimmäiselle lapsellemme.  (Tehty siis vuonna 2008.)Tässä kuvassa myös nuttu, myssy ja sukat, jotka pikkuiselle neuloin raskausaikana.Peitto on siis virkattu ihan tavallisista isoäidinneliöistä. Takapuolella on vuorena fleece, jonka anoppi ystävällisesti ompeli kiinni. Koko peiton ympärille virkkasin vielä nirkkoreunuksen.

Myöhemmin isoäidinneliöitä tuli virkkailtua aika paljon lisää. Äitini kanssa teimme yhteisprojektin, ja virkkasimme 2011 yhdessä tilkut Pirpanan ja Jässikän päiväpeittoihin. Minä sitten virkkailin kaikki tilkut yhteen ja anoppi valjastettiin taas vuorittamaan peitot.

Tämä Pirpanan peitto on virkattu Novitan Kukkaketo (ruusu?) -langasta. Takapuolella on vihreä fleece. Reunuksena taas nirkkoja.


Jässikän peitto on myös Novitan kukkaketo -langoista tehty. Tässä on käytetty kahta eri lankaa. Toinen oli sinikello, ja toisen nimeä en muista... Sellainen vihreänkirjava lanka siitä samasta sarjasta kuitenkin. 

Viimeinen peitto on kevätversio vaunupeitosta. Sen olen tehnyt keväällä 2009. 


Tässä olen käyttänyt virkatessa jääpuikkotekniikkaa. Helppo tekniikka, mutta sillä tulee ihan hauskannäköistä jälkeä!

Sitten peitoista tyynyihin.
Synttärilahjoiksi sisaruksille tein (myös vuonna 2011) tällaiset tyynyt. Näiden tilkkujen malli on vanhasta lehdestä, Vauvan parhaat vaatteet 1977. Tällä samalla ohjeella äitini virkkasi minulle aikoinaan vaunupeiton. Toinen puoli on tehty niin, että tilkun ympärille on vain virkattu pylväskerroksia.


Nämä tyynyt ompelin, ja onpa näissä aivan ensimmäisiä applikointiyrityksiänikin. Applikoinnit on tehty fleecestä. Toisen auton pyörät olen virkannut, toiset on tehty vanhoista napeista.Toiset puolet on tehty tilkuista.

Ja vielä virkattu tyyny. Nämä tilkut ovat afrikkalaisia kukkia. Tämän ohjeen taisin bongata RuttuNutun blogin kautta (muistankohan nyt oikein?. Nämä ovat tosi nättejä, mutta päättely ja yhditäminen tuottivat aika paljon aikaa ja vaivaa.

 

Kuvissa siis saman tyynyn molemmat puolet. Reunoihin yritin soveltaa tilkun ohjetta pienempiin tilkkuihin niin, että sain tehtyä pyöreän tyynyn. Ihan kivahan tästä tuli, mutta nyt se on jo joutunut kaapin perille, vaikka se hetken käytössä olikin. Ei vaan oikein sovi väreihin. (Näillä väreillä oli vain pakko päästä tekemään, kun olivat niin ihanat.)

Ja viimeiset tyynyt tällä erää:Nämä tyynyt tein kaverille. Molemmat tähtityynyt ovat siis samanlaisia. Tähti on applikoitu velourista. Pöllötyyny on tehty vanhasta, huovutetusta villapaidasta. Siivissä, jaloissa ja applikoinneissa on käytetty fleeceä ja velouria. Tämä pöllö meni samaan osoitteeseen tyynyjen kanssa. Se on aikaisemman Iso Herra Huun pikkuveli.Tämän Iso Herra Huu -pöllön tein Jässikälle 1-vuotissynttärilahjaksi, koska poitsu oli silloin niin innoissaan kaikista pöllöjutuista. Tässä pöllössä on myös minun ihan ensimmäinen applikointini! Ihan hauska ilmestyshän tämä on. :)

Sitten vielä pari lelua.

  
Tämä käärme on tehty virkkaamalla. Ihan ala-aste-kässää joo, mutta helppoa tekemistä ja hyvä tapa tuhlata langanjämiä. On tämäkin aika hyvin leikkeihin kelpuutettu, vaikka se alussa hieman kauhistusta aiheuttikin...

Ja vielä lopuksi meidän kaurakurnuttaja:


Tämä on ommeltu Ottobren sivuilla olevalla kaavalla. Silmiä en applikoinut, vaan virkkasin vain rinkulat. Sisällä on kauranjyviä, joita kävimme hakemassa paikalliselta tilalta. Alunperin tästä piti tulla sellainen kylmäkaveri, joka pidetään pakkasessa ja otetaan sitten kolhun sattuessa pakastevihannespussin sijasta kuhmua lievittämään. Mutta eihän Jässikkä antanut tämän kohmettua kylmässä, vaan kurnuttaja jäi leikkikaveriksi. Kovasti tätä on heitelty. Joskus sammakko on myös lämmitetty mikrossa ja sitten sillä on lämmitetty käsiä ulkoilun jälkeen.


7 kommenttia:

 1. Oi mita kaikkia ihanuuksia! =)
  Tuo käärme on mun suosikki, hellyttävä ja ihanan värikäs. Tyttö on tarhassa opetellut just virkkaamaan ja metin, että jaksaisko innostua tekemään itselleen tuommoisen käärmeen...? =)

  VastaaPoista
 2. Kiitos!
  Käärme vois olla tytölle kiva projekti. Tai sit aluksi mato, ni ei oo paineita tehä niin pitkää. :) Muuten, jos lankojen vaihtaminen tuntuu hankalalta, niin lapselle (ja tietysti muillekin) vinkiksi, että noi raidat tulee tosi kätevästi niillä uusilla monivärilangoilla! :)

  VastaaPoista
 3. Wau! Upeita virkkauksia, neulomuksia ja ompeluksia!

  VastaaPoista
 4. Kukallinen virkattu tyyny on ihana! Löytyisköhän tuota kirjaa kirjastosta? Tutkailemaan... :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Mari, kumpi kukallinen virkattu tyyny? Puna-oranssi-harmaa-tyyny on tehty siis vanhan lehden ohjeella. Enköhän mä sais sen jossain välissä skannattua, jos sen haluat...? (Sitä lehteä tuskin löytyy kirjastosta.) Afrikkalaisten kukkien ohje löytyy netistä.

  VastaaPoista
 6. Juu, just tuota puna-oranssi-harmaata tarkoitin! Ilmeisesti mulla on joko lukihärö tai pahasti puutteellinen lyhytkestoinen muisti, kun muutin lehden kirjaks mielessäni.
  Ihanaa jos ehdit ja viitsit skannailla! :)

  VastaaPoista
 7. Oi tuo käärme on niin ihana=) Mun blogissa olis sulle jotain=)

  VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)