lauantai 24. maaliskuuta 2012

Sorminukkeja

Esitelläänpä nyt vähän vanhoja juttuja, joita on vaikea sijoittaa tuonne aikajanalle, koska olen tehnyt näitä niin pitkän ajan kuluessa.

Olen virkkaillut välillä sorminukkeja. Näihin saa käytettyä hyvin lankojen jämiä ja ne valmistuvat melko nopeasti - ainakin, jos ei oteta lukuun pienien osien pipertämistä kiinni...
Mitään mallia minulla ei näihin ole, vaan nämä ovat tosiaan ihan NuppuNeulan design-työtä. :) Nyt kun katselen ensimmäisiä tekeleitä, mietin pakostikin, että olisi tämän ja tämän hieman paremminkin voinut tehdä. Hauskoja nämä kuitenkin mielestäni ovat. Saanen siis esitellä:


Kana, joka halusikin olla kukko, Heppa Iha-haa, Mansikki-lehmä ja Possunen

Lehmä ja possu olivat ihan ensimmäisten tekemieni sorminukkejen joukossa. Ne ovatkin aika laiheliineja. Näille muille on käynyt vähitellen niin kuin tekijälleen; ajan myötä ovat alkaneet pulskistua... ;)Hiirulainen, Koiruus, Pupunen, Sakke Sammakko ja Kisuli
(Anteeksi hämärä kuva. Kunhan koiruus löytyisi, voisin ottaa uuden, paremman kuvan.)
Herra Harakkainen, Kettu Repolainen ja Herra Huu

Harakkainen on lähtenyt muille maille, mutta nämä kaksi muuta ovat meidän suosikkeja (Kettu Jässikän ja pöllö äidin).Neiti Perhonen, Late Lammas ja Otso Karhunen

Perhonen näyttää mielestäni hieman likinäköiseltä ;). Olen virkannut toisen perhosen (ja kukan) eräälle neidille synttärilahjaksi, mutta niistä en muistanut ottaa kuvaa. Latekin on ihan onnistunut versio, siitä tykkään melkein yhtä paljon kuin pöllöstä.
Leena Leppis Kerttunen ja Simo Siili

Nämä kaksi ovat siis viimeisimmät tekemäni sorminuket. Leppiksen ulkokuori on tehty ompelemalla mustasta ja punaisesta velourista. Pilkut on applikoitu velourista. Sisällä on sormelle virkattu "tuppi" ja täytteenä vähän vanua. Leenasta tulikin aika tuhti tapaus. :)  
Siilin piikit on tehty virkkaamalla pyöreä ympyrä pörrölangasta. Näihin sorminukkeihin tein silmät, nenät ja suut Sock Stop -aineella, joka on tarkoitettu liukuesteeksi sukkiin.

Löytyikö oma suosikki? 

Tekolistalla olisi ainakin orava, ampiainen, tipu, hirvi ja kala. Mitähän vielä keksisi? (Ja sitten jos laajennan viidakon puolelle, alkaakin to-do-lista olla melkoinen: leijona, tiikeri, apina, norsu, seepra jne.) Virkkaaminen on vain nyt jäänyt vähän vähemmälle, koska ompelu on vienyt niin mennessään.

6 kommenttia:

 1. Kivoja sorminukkeja. Mun pitäis palautella mieleen miten sitä virkattiinkaan...Jotain kukkia vois olla kiva tehdä, paitsi miehen mummo on tehny mulle jo aika läjän niitä..

  VastaaPoista
 2. Kannattaa muistutella mieliin! Sit saat nopsasti aina tehtyä vaik ompelusten koristuksiksi sopivia kukkasia tms. :)

  VastaaPoista
 3. Hauskoja tosiaan!
  Ja lempparikin löytyi, se on se likinäköinen perhonen. Tosi sympaattisen näköinen kaveri! :)

  VastaaPoista
 4. Oi..niin kivoja kaikki, lemppari ehkä tuo siili. :)

  VastaaPoista
 5. Olisiko mahdollista saada kettu sorminuken ohjetta? On aivan liian suloinen :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Inka! :) Ohjetta mulla ei kuitenkaan ole antaa, koska teen näitä aina ihan omasta päästäni kokeilemalla. Kettu on tehty pienistä palasista: vartalo, kuono, 2x korva, häntä, valk. maha. Kuonossa ja hännässä on vähän täytettä. Pikkuosat on ommeltu kiinni vartaloon ja langalla olen lopuksi kirjonut yksityiskohdat.

  VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)