sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Keltaista kevääseen!Keltaisia kevätjuhlamekkoja kierrätyskankaista, ja oikein kaksin kappalein! 
Kumpi onkaan kivempi?

Pirpanan muskariryhmällä on kevätjuhlassa ankka-esitys, joten pitihän neidin saada keltainen mekko. Eihän meillä oikeasti ole tarvetta kahdelle keltaiselle mekolle. Tämä kaikki on sen syytä, että minä teen ensin, ja ajattelen vasta sitten. Alunperin ryhdyin tekemään mekkoa, jossa olisi näitä molempia kankaita. Leikkasin kappaleet, mallasin vasta sitten... Ei ollut hyvä. Niinpä piti leikata molemmista kankaista lisää kappaleita ja tehdä kaksi mekkoa. :)
Tässä kankaana on vanha pussilakana, joka on ollut meillä käytössä joskus lapsuudessani. Mekon kaava on Hannah, jota olen vähän kaventanut, tehnyt lyhyet hihat ja lisännyt helmarimpsun. (Helmarimpsu koettelikin kärsivällisyyttä. Muutamaan kertaan jouduin ompelemaan langat ja purkamaan, kun rypyttäessä lanka katkesi... Mutta onnistuipas lopulta!)
Tämä toinen mekko taas on tehty lapsuudenkodin tyynyliinasta. Tästä kankaasta tykkään aivan erityisesti. Kaavan pohjana on taas sama Hannah, mutta kaventamisen ja pidentämisen lisäksi tein nyt aivan erilaiset hihat, ihan tuntumalla vaan, ilman mitään kaavaa (ja jo erilaisiksi leikatuista hihoista muunnellen). Ja ihan hauskathan niistä tuli! Ompelin hihojen reunat ja helman feikkirullapäärmeellä, eli ihan ompelukoneella oikein pienellä ja tiheällä siksakilla ja sitten leikkasin ylimenevän reunan pois. Joskus olen yrittänyt ommella tuollaista ommelta ihan kankaan reunaan, mutta eihän siitä mitään tule. Näin onnistuu paljon paremmin.

Nyt kun vielä osaisi päättää, kummassa mekossa lähdetään sitten juhlimaan... :)


9 kommenttia:

 1. Oi nää on molemmat aivan ihania ja aurinkoisia! Vaikea päätös varmasti =)

  VastaaPoista
 2. Kauniit mekot. Muistitko rypytyslankaa laittaessa myös löysyttää langankireyttä, niin luistaa alalanka paremmin rypytellessä, eikä lanka katkea niin helposti.

  VastaaPoista
 3. Kiitos. Muistin löysyttää. Taisi olla vikaa myös langassa (aluksi käytin vanhaa, joka taisi olla vähän haperoa...), koska langanvaihdon jälkeen homma onnistui! :)

  VastaaPoista
 4. Ihanat mekot!
  Rypytitkö yhdellä vai kahdella ompeleella?
  Jos ompelee kaksi lankaa vierekkäin on helpompi rypyttää, kun lanka ei katkea niin helposti ja niiden kahden langan väliin on helppo ommella ja rypytyksestä tulee siisti. =)

  VastaaPoista
 5. Mie tykkään molemmista. Ehkä tuo ylempi ois juhlavampi? Suloisia joka tapauksessa.:)

  VastaaPoista
 6. Ehkäpä laittaisin tuon rimpsullisen juhliin :) Tosi paljon kaikkea kivaa löytyy sun blogista, lukijaksi :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos! Teillä tuntuu olevan aika selvä linja tuon valinnan suhteen. :) Nuksulle tervetuloa!

  VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)