sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Pussukoita, vauvalahjoja ja uusi tunnustus


Jokunen uusi lukijakin on liittynyt joukkoon! Tervetuloa! Vielä kun saatais joukkoa vähän kasvatettua, niin sitten voitais vaikka aatella jotain pientä arvontaa... :)
Nyt voisi olla hetki blogata parit aiemmin tehdyt pussukat. Näiden pussukoiden avulla aloin siis harjoitella vetoketjun laittamista. Eivät oikein kestä lähempää tarkastelua, mutta toivottavasti ilahduttivat kuitenkin saajiaan. :)Nämä pussukat tein neljälle ihanalle ystävälleni ystävänpäivälahjaksi. Kankaat on poimittu pääosin tilkkulaatikosta. Vanhat vetoketjut olen saanut anopiltani. 
Ompelin nämä pussukat Hippu-blogin ohjeella, joka löytyy täältä. Helppo ja hyvä ohje, jos minäkin ensikertalaisena onnistuin näinkin hyvin. ;)

Vauvalahjaksi tein myös pari pussukkaa, yhden poikavauvalle ja toisen vauvelin siskolle (sillä pitihän reippaan isosiskonkin saada oma pussukka tärkeille tavaroilleen).Panda- ja leppiskangas on tilattu Perhonen korvanlehdellä -nettikaupasta. Sisäpuolen pilkkukangas on ostettu Sinellistä. (Vetoketjut yhä niitä anopilta saatuja.) Tekstit olen tehnyt kangastussilla askartelusabluunan avulla. Olin ostanut kangasväriäkin, jolla ajattelin tekstit sabluunan läpi töpötellä, mutta tussilla tämä kävikin tosi kätevästi!
Erääksi vauvalahjaksi tehtailin hypistelyrätin. 
 Tässä siis rätti molemmilta puolilta. Kaikki kankaat ovat velourtilkkuja tilkkulaatikon uumenista. Sivusaumoissa on pätkiä kuvionauhoista, joita tuli tilattua Hanhelista aikamoinen kasa. Kukan terälehdet ovat "irrallaan" ja ne rapisevat. Terälehtien sisään laitoin paistopussin palasia, ne kun kestävät kosteutta ja kuumuuttakin. Rätti on kuulemma jo ollut kovasti käytössä (kesti hyvin pesun) ja on ihan lempilelu.

Laitetaan nyt tähän samaan pläjäykseen sitten muitakin vanhoja vauvajuttuja, eli neuvolakorttien kansia ja tuttiketjuja.
 Tässä ensimmäiset, harjoituskappaleet, jotka ompelin mallista ostamieni kansien mukaan. Ja muita kansia, jotka ovat myös päätyneet ystävien lapsille:


Viimeisessä kuvassa on jo pari tuttiketjuakin, jotka olen ommellut koristenauhoista. (Niistä kaikista en ole muistanut ottaa kuvaakaan. Ja niitä pitäisi nyt tehdä lisää, kun pari Pirpanan ketjua on mennyt rikki isoveljen leikeissä...)Nämä ketjut virkkasin. Idea tuntui hyvältä, näytti kivalta, mutta käytäntö osoitti, ettei se niin hyvä idea ollutkaan. Ainakin ihan pieni vauva söi ja kuolasi ketjua niin paljon, että se meni käytössä ihan myttyräksi ja siihen tuli paha haju (joka jäi pesusta huolimatta). :( Höh... Tietysti voisi kokeilla uudestaan, nyt kun Pirpana on jo sen verran iso, ettei (välttämättä) syö ketjua, vaan keskittyy tuttiin.


Ja sitten lopuksi vielä se tunnustus:
        Tämän Liebster blog -tunnustuksen sain Pikkupikkuriikki retroilee -blogin   pitäjältä  
                                                       Pikkupikkuriikiltä, KIITOS! 
Muoks. Myöhemmin sain saman tunnustuksen Made for Apes -blogin HeiDulta. Kiitos!

Liebster tarkoittaa "rakkain" tai "rakastettu", mutta se voi tarkoittaa myös suosikkia. Liebster palkinnon ajatuksena on saada huomiota blogeille, joilla on alle 200 seuraajaa.

Tunnustuksen säännöt:
1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, joka antoi sen sinulle.
2. Valitse viisi suosikkiblogiasi (joilla siis alle 200 lukijaa) ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.
3. Kopioi ja liitä palkinto blogiisi.
4. Toivo, että ihmiset joille lähetit palkinnon antavat sen eteenpäin heidän viidelle suosikkiblogilleen!

Tämän tunnustuksen haluan antaa seuraaville kivoille blogeille, jotka ovat (vielä) lukijamäärältään pieniä mutta joita itse jo seurailen:

6 kommenttia:

 1. Ihania juttuja olet tehnyt!:)

  Ja Kiitos Kaunis tunnustuksesta blogilleni!<3

  VastaaPoista
 2. Tosi hienoja! Toi nallekangas on aivan ihanaa. Mullakin on muutamat vetskarit kirppikseltä hankittu näiden pussukoiden harjoittelemista varten, jospa sen jälkeen uskaltaisi kokeilla johonkin vaatteeseenkin :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos takkikehuista! Ja tunnustuksia on ihana saada, nehän tuntuu paremmalta kuin koenumerot ennen vanhaan :) Jahka huomenna maltan istua kunnolla koneelle niin paan jakoon :)

  Heidi

  VastaaPoista
 4. Ihania juttuja, tykkään kovasti noista virkatuista tuttiketjuista. =)

  Kiitos tunnustuksesta! ♥

  VastaaPoista
 5. Hei,
  Aivan mahtava tuo vauvan hypistelylelu! Jos aikaa ja tarvikkeita löytyy moisen väkertämiseen, tämä olisi valmis maksamaan moisesta - omat taidot kun eivät riitä enkä kaupoissa ole vastaavaan törmännyt! Onko ihan mahdoton ajatus? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan, anonyymi. Valitettavasti joudun kuitenkin kieltäytymään. :) Varmasti Suomesta löytyy virallisia käsityöyrittäjiä, jotka voivat tällaisen tilauksesta tehdä. :)

   Poista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)