lauantai 7. huhtikuuta 2012

Retromekot Pirpanalle


Viime yönä kävin viimein pöydällä odotelleen retrokankaan kimppuun. Illan pyörittelin liivarin palasia ja mietin siihen sopivia somisteita. Tällainen oli sitten lopputulos:
Aika söpö tästä minun mielestäni tuli! :) Kaavan pohjana olen käyttänyt Ottobren (3/2011) Lime Punch -mekkoa. Kirsikkakankaan ostin kirpputorilta. Kerran jo jätin kankaan ostamatta, mutta se jäikin  mieleen kummittelemaan, ja minun piti mennä uudestaan kirpparille sitä hakemaan. Mutta kangasta ei ollutkaan enää siellä! Onneksi pienten kaiveluiden ja selvittelyiden jälkeen varastosta löytyi vielä muutama kirsikkaverho! 
Mekko on vuoritettu yläosasta. Vuorina on lapsuudenkodin vihreää verhoa. Pitsit ja napit ovat mummini vanhoja. Kiva, kun voi käyttää vanhoihin kankaisiin myös oikeasti vanhoja somisteita.
Ja kuten lähikuvasta huomaa, tikkaus ei ole - etenkään nurjalta puolelta - kovin siisti... Minulla ja Evalla ei aina oikein yhteistyö suju, kun pitää ommella paksuja kohtia...Jo jonkin verran aikaisemmin ompelin Pirpanalle bambujoustiksesta tällaisen mekon:
Ruskea bambujoustis on tilattu Myllymuksuilta, kukan oranssi joustis on paikallisesta. Kaavana on taas kerran Hannah. Pääntien kumppari jäi vähän liian pitkäksi, vaikka kuinka yritin hampaat irvessä sitä venyttää ommellessani. No, ihan käyttökelpoinen mekko kuitenkin.

Pelkkä kukka ei riittänyt mekon piristykseksi, vaan siihen piti saada myös jokin toinen juju. Ja mummin vanhoista nappipurkeista kaivelin kukan keskustaan tällaiset napit. Sommittelussa olisi vielä vähän parantamisen varaa, mutta ideana kiva, eikös? ;)


11 kommenttia:

 1. Hauska idea nuo napit kukan keskustana. saatanpa apinoida. :) Tykkään hirmuisesti käyttää nappeja koristeina.

  VastaaPoista
 2. Kiitos molemmille! Nuppulinnatar: saa toki apinoida (ja voithan sit vaikka kertoa, mistä vinkki on napattu ;) ).

  VastaaPoista
 3. Tosi nättejä :) Varsinkin tuo kirsikkainen retro.

  VastaaPoista
 4. Ihania molemmat, kiva tuo nappikukkanen, oon itekki monasti ajatellu tehä...mut en oo viel kerenny :D

  VastaaPoista
 5. Tosi söpö mekkonen!

  (Fb:n kautta tänne löysin! :) )

  VastaaPoista
 6. Molemmat niin ihania että melkein rintaan ottaa! ;) Siis voi että, miten ihania onkaan... Tuo kirsikkakangaskin on niin täydellinen mekkokangas! Tuo nappikikkakin kivasti keksitty! Tykkään kaikista ja kaikessta! :)

  VastaaPoista
 7. Ihanhan tässä meinaa nousta puna poskille, kun niin hehkutetaan... ;) Kiitos, kiitos! Ja tervetuloa uusille lukijoille! :)

  VastaaPoista
 8. Voi kuinka ihanat!! Varsinkin tuo kirsikka!!! Mä oon itseasiassa tuosta samasta kankaasta tehnyt jo liivarin ja hatun, postaus tulee myöhemmin!!
  Tunnustusta sinulle blogissani... =)

  VastaaPoista
 9. Ja vielä kiitoksia! :) Pikkupikkuriikki: kuulinkin, että sulla on tota samaa kangasta! Mielenkiintoista nähdä, millaisen luomuksen sä siitä teit!

  VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)