tiistai 15. toukokuuta 2012

Sorminukkeperheen uusimmat jäsenet (ja parit tossut)Tällä kertaa esittelyssä ei olekaan ompeluksia, vaan nyt onkin näperrelty lankojen parissa. 
Sorminukkeja olen virkkaillut aiemminkin ja nyt lauma kasvoi muutamalla uudella jäsenellä. Innoitus tähän merenelävä-teemaan tuli lasten kevätjuhlasta, joka oli merihenkinen. Jässikän ryhmän esityksenä oli mm. "Pikkuiset kultakalat lammessa ui..."

Saanen esitellä: Kalle Kalanen, Molli Mustekala ja Kille Kultakala!
Nämä on siis tehty virkkaamalla. Silmät, suut ja kidukset on tehty Sock Stop -aineella.


Viimein sain valmiiksi myös kauan tekeillä olleet autotossut Jässikälle.

Tossut on tehty neulomalla ja yksityiskohdat on virkattu. Etuvaloihin ja pohjan rengaskuvioon olen käyttänyt tuota Sock Stop -ainetta, joka toimii siis jarruina. Muuten tosi kätevää ainetta, mutta yksi pullollinen ainetta jähmettyi pulloon melko nopeasti ensimmäisten käyttökertojen jälkeen, vaikka pullo oli ihan hyvin suljettu. Ja joka kerran suuttimen joutuu ronkkimaan auki, kun se on mennyt tukkoon. Jarrut kyllä pitävät ihan hyvin.
Harmi vain, että tossut ovat vielä vähän isot Jässikälle (tosin viime yö piti jo saada nukkua ne jalassa). Syksyllä varmaan ovat jo ihan sopivat!  :)

Viime vuonna tein samalla idealla Jässikälle kettutossut , jotka ovat nyt palvelleet kerhotossuina ja myös kotona autoleikeissä hurjastellessa. Idea näihin lähti varmaan RuttuNutun -blogista, jossa oli joskus kettulapaset.
Tässä tossut ovat vielä uudessa loistossaan. Kovan käytön seurauksena silmät ovat irtoilleet ja ne on kaikki kiinnitetty jo uudelleen.  Oikein mieleiset ovat siis olleet! :)


 

8 kommenttia:

 1. Oi vitsit, ihan superihania!! Oot sä vaan taitava :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä on suloisia!! Aivan mielettömän hienoja! Oot taitava!

  VastaaPoista
 3. Ihania tossuja, erityisesti nuo ketut ovat hurjan suloiset!!!

  VastaaPoista
 4. mulla on sock stop pysynyt hyvänä kun olen laittanut aina korkin ja pullon väliin palan kelmua, eikä kuivu ollenkaan että joutuis ronkkimaan kuivunieta ulos.

  VastaaPoista
 5. Kiitos vinkistä, jenninho! Pitääpä kokeilla! :)

  VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)