keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

PiparminttumekkoIhana, inspiroiva, herkullinen, suloinen, kaunis - Mekkotehtaan kirja siis! 
Minä liityn nyt suureen ylistäjien kuoroon. Kirja on ihana! Tulen varmasti tekemään kaavoilla monta mekkoa. 

Ensimmäisenä kokeiluun pääsi Katariina. Olen ihastellut Katariinan kaavalla tehtyjä mekkoja ja tästä kankaasta halusin päästä sen viimein itse tekemään. Ihan ei kaikki mennyt mutkattomasti, mutta kai tekele jollain tavalla mekkoa muistuttaa...? ;)
Kankaan ostin Kangashamstereista. Se on retrokangas, vanhaa pussilakanaa. Mielestäni lopputuloksesta tuli oikein raikas. (Voisiko jopa sanoa piparminttuinen..? Tulee ihan Polka-karkit mieleen! :) )
Etukappaleeseen laitoin somisteeksi pätkän mummilta perittyä, vanhaa pitsiä. Pienenä täydennysompeluna tein myös aiemmalle seepramekolle pariksi leggarit.

Leggareihin painoin pikkuseepran kuvan valkoisella kangasvärillä ja sinellin leimasimella. Leimasimen jälki ei ollut tarpeeksi peittävä, joten kuvaa piti vähän parannella siveltimen avulla. Ei täydellistä jälkeä, mutta kelpaa meille.
Mekko on ollut jo kovasti käytössä ja seepran raidat kestivät myös pesussa (huh ja jei!).


12 kommenttia:

 1. Ihana mekko. pitsi siihen sopii kuin nenä päähän

  VastaaPoista
 2. Ihana mekko! Huippu tuo kangas :)

  VastaaPoista
 3. Ihana mekko! Toi Katariina on yksi niistä joista itsekin tykkään, muuten tuo kirja ei ihan ole meidän tyyliä...

  VastaaPoista
 4. Sä laitoit tuulemaan tän kukkakankaan kanssa :) Ehtikö edes hyllyyn asti kääntymään? Tykkään, käy ihanasti tähän Katariinaan. Kaava, jota mä en ole vieläkään ehtinyt kokeilla... Ja ihanasti onnistui nuo leggarit! Nappisetti :) (Ja hei tykkään oikeasti kovasti, ei ollut kalasteltu kehu ;)

  VastaaPoista
 5. Ihana kesämekko. Mua niin harmittaa katsella teidän kaikkien ihania mekkoja kun ei oo ketään jolle tehdä niitä :| Seepralegginsitkin on tosi mageet. Pitäisköhän joskus uskaltaa kokeilla jotain leimaamista kankaalle..

  VastaaPoista
 6. Mullakin olisi Katariina seuraavana työlistalla :) Kerropa, mitkä siinä oli ne kompastuskivet, jos osaisin itse välttää.
  Ihanan kankaan olet löytänyt!

  VastaaPoista
 7. No kiitoksia kovasti nyt teille! Mulla kompastuskivinä oli liian kapeat saumavarat, koska niitä sitten tarvittiin noihin kuminauhakujiin. Ja ohjeet kannattais lukea, ettei laita kuminauhaa liian pitkälle matkalle, kuten mä laitoin tohon hiha+kaarroke-yhdistelmään. ;)

  VastaaPoista
 8. voih!!! Ihana piparminttumekko.

  Ja tunikakin on tosi hauska!

  VastaaPoista
 9. Oi upea, kyllä on kaunis!!! Minäkin tämän kankaan mekona näin, ihanan pehmoinen ja mielestäni niin kiva kuosi. Malli on upea, minullakin tulivat liian kapeat saumanvarat (eihän kerennyt ohjeita kunnolla lukea, seli-seli) mutta oli myös erittäin kapea kuminauha. Ensi mekko sitten tiedetään, unelmoin kyllä samantyylisestä aikuisetn mekosta mutta ei osaa itse niitä mittasuhteita/kaavoittamista.

  VastaaPoista
 10. Ihanan raikas mekkokangas tosiaan! Sain Mekkotehdas-kirjan kolmisen viikkoa sitten, mutta etsin edelleen sitä täydellistä kangasta, josta tekisin tuon mekon tyttöselle...

  VastaaPoista
 11. Aivan ihana mekko! Eikä kalpene tuo tunika-leggarit -settikään!

  VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)