perjantai 27. heinäkuuta 2012

Kisut kioskillaTiedättehän ne kankaat, jotka eivät heti sykähdytä, mutta jonkin ajan päästä ne alkavatkin näyttää aivan syötävän hyvältä. Minulle tämä punainen Kioskikisu-kangas oli juuri sellainen kangas. Hieman tätä aluksi vierastin, mutta tämähän olikin livenä tosi kivaa. Pidän siitä koko ajan enemmän, kun sitä oikeana kankaana ja vaatteena katselen.
Tunika on ollut tehtynä jo vähän aikaa, mutta halusin tehdä sen alle vielä paidankin. Tällainen setti siitä lopulta sitten tuli:
Kaikki kankaat on tilattu Hannan Kankaasta. (Pallokangas on siis limeä pikkupalloa. Kuvassa näyttää liian vaalealta, oikeasti väri on paljon kirkkaampi. Paidasta lisää sitten vähän myöhemmin toisessa postauksessa.) Tunikan kanttaukset on tehty haaleankeltaisella resorilla.

Tunikan kaava on uusimman Ottobren (4/2012) Rabbit Jump. Pirpanalle ei ollut tässä tarpeeksi pieniä kokoja, joten pienensin (=yritin pienentää) kaavaa koosta 110 noin kokoon 92. Sen verran muutin myös kaavaa, että suoristin hieman alaosan "törrökkeitä". Lehdessä kanttaukset oli tehty mekkokankaalla, mutta itse halusin käyttää niissä resoria.Näitä pintuck-laskoksia väsäsin eräänä yönä. Ei ehkä paras kellonaika näiden tekemiselle, mutta pakkohan ne oli loppuun asti tehdä, koska olin tehnyt paikkamerkinnät haihtuvalla tussilla. Ihan kivalta ne näyttävät, vaikka ihan tasaisesti eivät kaikki menneetkään. 
Tuli muuten vähän nostalginen olo näitä tehdessä. Kahteen ihan ensimmäiseen Pirpanalle tekemääni mekkoon (jotka löytyvät täältä) tuli myös samanlaisia laskoksia. :) Ja nehän olivat siis aivan ensimmäiset vaateompelut, joita olen tehnyt. Siitä se ajatus sitten lähti...! ;)


Ensimmäistä kertaa tein tavalliset taskupussit. Niiden tekemistä pitikin pähkäillä jokunen tovi. En tiedä, menivätkö ne nytkään oikein, mutta toimivat taskut niistä kuitenkin tuli.

Tässä vielä sovituskuva mekosta (tässä vielä valkoisen bodyn kanssa). Hitusen tämä on vielä reilu, mutta nopeastihan tyttö tuntuu kasvavan...! Mekko näyttäisi varmasti kivemmalta, jos lapsi kulkisi koko ajan kädet taskussa, mutta tuollainen puolitoistavuotias ei oikein vielä noista taskuista perusta. Ihan hauska tämä kuitenkin on.12 kommenttia:

 1. Kivat! Hyvin sopii tuo lime pallopaita tähän =)

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvin sopii tuo pikkupallopaita(sanahirviö?)tuonne alle! Itseäni tämä kioskikisu ei koskaan sytyttänyt, eikä sitä tee vieläkään, mutta tämä on kiva kokonaisuus :)

  VastaaPoista
 3. ihana mekko, kivat värit oot yhdistäny:)

  VastaaPoista
 4. Ihana mekko :) On päässyt minunkin toteutettavien listalleni. Minun ei tarvitse onneksi pienentää kuin kokoon 104cm, en varmaan onnistuisi noin suuressa pienennyksessä.

  VastaaPoista
 5. Hieno setti :) Mä oon yrittäny monet kerrat tehä tollasia tavallisia taskuja, mutta en vaan osaa. Jos jostain vaan löytyis sellanen tutoriaali...

  VastaaPoista
 6. Oikein kivan näköinen pussimekko! =)

  VastaaPoista
 7. Ihana setti. Minuakaan kioskikissa ei kankaana sävähdyttänyt, mutta vaatteena nyt aivan ihana! ja tuo pallokangas sopii kaveriksi tosi hyvin

  VastaaPoista
 8. Hei tämähän on hirmu suloinen! Tuo kisu taitaa olla sittenkin sellaista hieman poltettua oranssia tai oranssiin vivahtavaa murrettua punaista, kuin sellaista joulunpunaista? Voi vitsi, minäkin alan lämmetä nyt tälle... Ja tuo mekon kaava on itseäkin epäilyttänyt, olisin varmaan aikalailla samoihin ratkaisuihin päätynyt niiden helmatörrökkeiden loiventamisessa :) Paitakin istuu tähän kuin nakutettu!

  VastaaPoista
 9. Mimä en oo oikein missään vaiheessa tykänny punasesta kioskikisusta kankaana,mutta yllättävää, tämähän on tosi kiva!! :)

  VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)