torstai 23. elokuuta 2012

Koska isilläkin on...
Jässikkä on pitkään toivonut itselleen hihatonta paitaa, koska isilläkin on sellainen. Nyt viimein sain sellaisen tehtyä. Kesähelteille se ei ehtinyt, mutta tätähän on hyvä pitää nyt viileämmillä ilmoilla toisten paitojen alla. To do -listalla hyvän tovin roikkuneet  kierrätysfarkut  sain lopulta myös aikaiseksi.


Ihan kiva setti, mutta kyllä, se kaipaa vielä jotakin. Listalla on ollut myös ohut huppari. Kävisikö näiden kanssa vaikka keltainen joustishuppari? Tai turkoosi trikoohuppari keltaisilla yksityiskohdilla? (Mieleni olisi tehnyt laittaa farkkuihinkin jotain keltaista, mutta yritin pitää ne tällä kertaa monipuolisemmin yhdisteltävinä.)
Housujen kaavana olen taas käyttänyt Saimia (Ottobre 1/2009). Farkkukangas on saksittu minun vanhoista farkuistani. Se on sellaista sopivan paksua, sopivan ohutta, ihan hitusen venyvää ja melko kulumatonta. Luulisin näiden olevan ihan mukavat päällä. Reisutaskuiksi irrotin ja ompelin takataskut, joiden päälle on ommeltu piristykseksi trikoota. (Tämä idea, taskujen asettelusta ja "täyttämisestä, oikeastaan koko housuista ;), on apinoitu Muru&murmeli -blogista. Täältä löytyvät inspiraationa olleet TOSI hienot kierrätysfarkut.) Resori taitaa olla peräisin Hanhelista.


Hihattoman paidan muokkasin Tooth Troll -paidan kaavan pohjalta (Ottobre 3/2012). Hauskan työkalukankaan olen tilannut JNY:ltä Ruotsista. Resori on ostettu Royal-tuotteelta.

Nyt sitten vain hupparia suunnittelemaan... Värivinkkejä otetaan vastaan. ;)


 

11 kommenttia:

 1. Tosi hienot farkut! Nuo taskut on tosi makeet - ja setti kokonaisuudessaankin. Saako tuota työkalukangasta vielä jostain? Tarvis varmaan puusepänpojalle tehdä tuosta paita :) Taitais kelvata itse puusepällekin ;)

  VastaaPoista
 2. On kyllä ihana setti. Ja tuo kangas, mahtavaa! Resoritkin on tosi makeet :) Tällaiset farkut on kyllä huiput ulkoillessa, mä en vaan ole vieläkään saanut aikaiseksi tehdä näitä lisää. Pitäisi nyt ottaa urakaksi, kun syksy painaa päälle.. Ja mä äänestän keltaista joustishupparia! Laita vaikka tätä työkalukangasta taskuiksi ja huppuun jos jäi, antaisi kivan säväyksen ;)

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva setti! Keltainen joustishuppari ois varmaan tosi kiva tähän.

  VastaaPoista
 4. Mahtava setti! Mullakin tekis mieli keltaista laittaa, joka vaatteeseen,vaikka ennen en oo tykänny :) Varmaan tää syksy saa väritkin vaihtumaan... Kyllä ehottomasti sopis keltainen huppari tähän settiin :)

  VastaaPoista
 5. Kiva setti! :) Mäki annan ääneni keltaiselle joustis hupparille, sopis tosi kivasti noiden kanssa ja tois mukavasti raikkautta asuun.

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva setti! Keltainen sopii kivasti siniseen ja turkoosiin! :)

  VastaaPoista
 7. Kiitoksia kommenteista! Keltainen huppari tuntuu saavan kovasti kannatusta! Riinu, en tiedä, mistä tota työkalukangasta saisi Suomesta. JNY:n verkkokaupassa Ruotsissa sitä näyttää kyllä vieläkin olevan (sieltä siis tilasin itse).

  VastaaPoista
 8. Tosi kivat vesselin vaatteet ja ihanan aurinkoinen oli myös tuo sinun eka tilkkutäkkisi! Näenkö oikein, onko tuossa paidan sivussa oma merkkisi? Mistä olet merkkejä tilannut/hankkinut?

  Pitänee tutustua blogiisi ajan kanssa paremmin. Kaikkea kivaa näyttää sieltä löytyvän!

  Mukavaa syksyä Neulanhaltijalta

  VastaaPoista
 9. Kiitos! Neulanhaltija, paidassa on tosiaan mun oma merkki. Ei siis ole mitenkään rekisteröity, enkä tee tuotteita myyntiin. Melko pian ompeluharrastuksen aloittamisen jälkeen vain tuli hyvä nimi mieleen, niin piti teettää merkkejä, jotta saa omat tekeleet jotenkin merkattua. Nämä saumaanlaitettavat merkit tilasin vähän aikaa sitten Hong Kongista. Kauppa oli Etsyssä oleva LifestylewithLove.

  http://www.etsy.com/shop/lifestylewithlove?ref=seller_info

  VastaaPoista
 10. Ai Saimit taipuu farkuiksikin? Eipä olis uskonu! Tätä pitääkin testata. Tosi mageet farkut!

  VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)