lauantai 4. elokuuta 2012

Tarhatunika (vai sittenkin yökkäri?)Huomenna pääsemme viisi vuotta täyttävän neidin synttäreille. Lahjaksi ompelin pitkähihaisen tunikan, sillä sellaiselle nyt luulisi aina löytyvän tarhalaisella käyttöä.

Oikean kaavan löytäminen osoittautuikin aika hankalaksi, etenkin kun se piti löytyä oman, pienen lehtivarastoni uumenista. Lopulta päätin kokeilla Dreamland-tunikaa (Ottobre 4/2011) hieman muokattuna.
 
 
 
 


Kukkakangas ja turkoosi resori on tilattu Hannan Kankaasta, pinkki trikoo on Wexleriltä. (Molemmat kankaat tuntuvat muuten tosi mukavilta ja pehmeiltä.)
Ompeluelämää-ryhmästä sain vinkkiä, että kaava on leveää mallia. Niinpä otin kaikista kappaleista sentin-pari taitteelta pois. Tein tästä myös huomattavasti alkuperäistä kaavaa pidemmän.  Mutta miltä tämä nyt näyttää? Päättäkää te: Onko tämä sopiva tarhaan, vai näyttääkö tämä enemmän yökkäriltä?


Koska otin kaikista kappaleista leveyttä pois, ei pääntielle enää jäänyt rypytysvaraa. No, toimiihan se näinkin. Ensimmäistä kertaa yritin tehdä tuollaista pisarahalkiota. Ei nyt mennyt ihan putkeen se homma. Tuolla pisaran pohjalla pitäisi ilmeisesti venyttää resoria ihan älyttömästi, ettei se jäisi tuolla tavalla koholle ja ryppyyn...? Mutta on tämä nyt kuitenkin ihan oikea ja toimiva halkio. Oranssi kukkanappi on muuten Hanhelista.

Toivottavasti tämä on synttärisankarille sopiva ja mieluisa. :)


 

12 kommenttia:

 1. Ihana :). Ilmiselvä tarhatunika mun mielestä, kapeat housut tohon vaan kaveriks.

  VastaaPoista
 2. Kiva tuli, käy musta hyvin tarhaan, leggarit vaan kaveriksi :D

  VastaaPoista
 3. Oih ihana. Kiva yksityiskohta tuo kaula-aukko =)

  VastaaPoista
 4. Tunikalta tää minunkin silmään näyttää. Ehkä juurikin tuon kaula-aukon ansiosta. Tosi kiva :)

  VastaaPoista
 5. Jep, tarhakamaa, ihan selvästi :) Tästä tuli hirmuisen kiva! Munkin pitäisi uskaltaa kokeilla tuota pisarahalkiota...

  VastaaPoista
 6. Ei oo yökkäri! Tosi nätti. (Mullakin on yökkäripelko aina kun ompelen tunikoita/mekkoja.)

  VastaaPoista
 7. Ihana, ja ei ole ollenkaan yökkärimäinen =) Mä oon tällä kaavalla tehny jo seitsemän tunikaa ja tykkään kyllä kovasti tosta kaavasta, mun mielestä näyttää päällä vielä paremmalta =)

  VastaaPoista
 8. Hieno on ,eikä yhtään muistuta yöpukua :) Leggarit jalkaan tunikan kaveriksi niin passaa hyvin tarhaan,kiva muutoin tuo pisara halkiokin.

  VastaaPoista
 9. Kiitos kauniit! Tunikana mennään sitten! :)

  VastaaPoista
 10. Kivannäkönen ja minunkin mielestäni vallan tarhakamaa :)

  VastaaPoista
 11. Voi miten kiva! Ehdottmasti sopii oikein hyvin hoitovaatteeksi :)

  VastaaPoista
 12. Ihan selkeä tunika. :) Hienokin vielä. :)

  VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)