keskiviikko 8. elokuuta 2012

Tuplahihoja tuplanaSain ystävältäni vaihtarina Liandlon ihanaa Rivitalo-kangasta. En ole (kai?) ennen tehnyt Pirpanalle ja Jässikälle mätsääviä vaatteita, mutta nyt tuli sitäkin kokeiltua!


Oranssi raitakangas on Hannan Kankaasta, turkoosi pilvikangas (juu, sitä feikkipilveä) Kestovaippakaupasta ja ruskea ja oranssi trikoo paikallisista kangaskaupoista. (Ja arvatkaa vaan, muistanko taaskaan resorin ostopaikkaa...?) Hirmu monta kangasta = aikamoinen sekametelisoppa, vai mitä? :)
Takakappaleet tein yksivärisestä trikoosta, koska kuosikangasta ei riittänyt kuin molempien paitojen etukappaleisiin. Ja ihan kivathan näistä näinkin tuli! :)Jässikän paidan kaava on taas se sama Night Owl (Ottobre 6/2009). Tuplahihat menevät tässä ihan tuonne ylös asti ja lyhyet hihat ovat päällä "irrallisina", eivät siis sivusaumasta kiinni toisissaan. Ompeluelämää ryhmässä kyselin neuvoa ompelujärjestykseen. Tämän paidan kasasin yhden ohjeen mukaan tässä järjestyksessä: 
Ensin ompelin etu- ja takakappaleen sivusaumoistaan yhteen. Sitten huolittelin lyhyet hihat hihansuuresoreilla ja ompelin niistä sivusauman (vai alasauman, mikä se nyt on?). Ompelin myös pitkien hihojen sivusauman. Sen jälkeen laitoin lyhyen ja pitkän hihan päällekäin ja kiinnitin ne raglansaumoihin etu- ja takakappaleeseen. Lopuksi tietysti vielä pääntien huolittelu resorilla sekä pitkiin hihoihin ja helmaan käänteet.Pirpanan paita on Hoops-muunnelma. Loppujen lopuksi tein tähän feikkituplahihat, eli raitakangas loppuu tuonne lyhyen hihan resorin alle. Ompelin raitahihat kiinni sinne resoreiden saumavaroihin. Kitsastelin vähän kuviokankaan kanssa, koska halusin jättää siitä mahdollisesti lippiikseen sopivan soiron, joten paidasta tuli vähän lyhyt. Onneksi tuli. Tuo pelastuskeinona käytetty pitkä resori onkin mielestäni tosi kiva! Ja samalla paidasta tuli tunika!

Teossa oli jo alaosa(t)kin, mutta tuli pieniä mutkia vastaan... Täydentäviä osia on siis ehkä luvassa  jossain tulevassa postauksessa. :)


9 kommenttia:

 1. Tosi hienot on! :D Kivasti mätsää värit! ;)

  VastaaPoista
 2. kivoja!!! mä aina haluan jostain syystä samanlaiset vaatteet pojille (7 kk ja 3 v). mut usein toiselle ei riitä heti aikaa ja se jotenkin jää :(

  VastaaPoista
 3. kivat tuli.kumpi sinusta on kivempi?

  VastaaPoista
 4. Ihanat, kankaat sopii tosi hyvin yhteen

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Taidan tykätä enemmän tosta Pirpanan Hoops-muunnelmasta. Feikkihihat ovatkin ihan kivat ja tykkään itse tosi paljon tosta alaresorista. Se tuo taas uuden ulottuvuuden monesti käytettyyn Hoopsiin. Jässikän paidan oikeat tuplahihat ovat nekin kivat, mutta kumman paljon "raskaammalta" se tuntuu, vaikka kangasta ei loppujen lopuksi olekaan kovin paljon enemmän.

  VastaaPoista
 6. Tosi kivoja! Mulla suunnittelussa vastaavanlaista monikangaspaitaa :D Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty tai jotain :D

  VastaaPoista
 7. Tosi kivat väripläjäykset! :)

  Jos saat,laita kuvaa pirpanan hoops muunnelmasta, kiva ois nähä miltä toi resorikaitale näyttää päällä :)

  VastaaPoista
 8. Minen ole aiemmin nähnytkään rivitalokuosia ja se on kyllä tosi kivan näköistä! T: Irmeli

  Saitko päätettyä laitatko tunikan töihin?

  VastaaPoista
 9. NuppuNeula kiittelee taas kivoista kommenteista! :) Sovituskuvat paidoista on luvassa seuraavassa postauksessa, jossa on esittelyssä myös parit Pirpanan tunikaan yhteensopivat pökät.
  Irmeli: Kukkatunika pääsee varmasti töihin päälle jo ekoina päivinä. :)

  VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)