lauantai 29. syyskuuta 2012

Salmiakki ja pinkki ne yhteen soppii...Pirpana tarvitsi jonkin pusakan välikausihaalarin alle.  Syyskuun haastetta edistääkseni otin taas kokeiluun uuden kaavan. Syntyi siis vetoketjupusakka (ja lopulta sille kaveriksi myös housut):
 
 
 Löysin lehdestä "huputtoman hupparin", eli svetaritakin. Ajattelin, että se olisi kätevämpi haalarin alla kuin hupullinen versio. 
 
 


 
Sopivaa fleeceä tai merinovillaa minulla ei ollut, joten materiaaliksi valikoitui joustofrotee. Salmiakki-joustofrotee on Hannan Kankaasta, samoin resori ja taskuissa oleva pinkki joustis. Kiva rengasvetoketju on Royal-tuotteelta, josta sainkin erityisnopeaa palvelua. :)  Vuorin pinkki trikoo on ostettu Kangaskauppa Wexleriltä Lahdesta. (Kauluksen läppä saattaa vielä saada koristeekseen pinkin napin, jos onnistun sopivan siihen joskus löytämään.)
 
 
 
Kaava on Mighty Monkey (Ottobre 4/2011). Muutin kaavaa siten, että tein taskut, pidensin helmaa, kun jätin helmaresorin pois, en laittanut vetoketjua ylös asti, vaan tein kaulukseen tuollaisen läppäviritelmän, ja lopuksi vielä vuoritin koko takin.
 
 
 
 
 
Ompeluohjetta en edes vilkaissut, koska kaavan takki ei ollut vuoritettu. Aikamoinen pähkäileminen tässä sitten olikin. Aivan ei kaikki mennyt mallikkaasti, mutta joitain onnistumisen hetkiäkin tuli koettua. Uskaltauduin viimein kokeilemaan uudella koneella kaksoisneulalla ompelua, ja...
Se olikin helppoa ja onnistui hyvin! :)
 
Kuvassa on myös käännettynä toinen hiha, koska siellä näkyy toinen onnistumisen elämys: osasin ommella resorit kiinni niin, että sauma jäi piiloon. Muistelin kuulleeni joskus "tanssijanotteesta" (tms.?) ja yhden yrityksen ja erehdyksen jälkeen sainkin resorin menemään ihan oikein! 
 
 

Ja pitihän takille saada kaveriksi alaosakin. Pinkkiä joustista oli vielä hyvin jäljellä, joten siitä sain tehtyä - perinteistä Saimi-kaavaa (Ottobre 1/2009) mukaellen - Pirpanalle pökätkin.
 
 


 
 Moni on käyttänyt tätä Salmiakki + pinkki -yhdistelmää, ja olen aina tykännyt siitä kovasti. Ja täytyy sanoa, että hyvin tämä toimii livenäkin. :)
Eiköhän näillä voi taas suunnistaa maanantaina  hoitoon ja leikkeihin.
19 kommenttia:

 1. Oi onpa hauska setti, siis todella :) Ja ihana tuo edellisen postauksen helmahärpäkekin :)

  VastaaPoista
 2. Kylläpäs sopiikin tosi hyvin yhteen! Nyt mä sit alan syttymään tuolle salmiakille. Aina vähän jälkijunassa. :D Tosi kaunis setti. :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan pirtsakka setti :) Ja tosi kauniisti sopii tuo salmiakki ja pinkki yhteen!

  VastaaPoista
 4. Hyvin sopii! Ja hyvin onnistunu "huppari", ehkä mäkin uskaltaudun vielä joskus kokeilemaan.

  VastaaPoista
 5. Todella ihana setti. Mulla olisi aikeissa tehdä tuollainen huputon huppari, nepeillä tosin, kun tuo vetoketjun ompelu ei oikein kiinnosta.. :D

  VastaaPoista
 6. Tuo väriyhdistelmä on tosiaan kiva. Näyttää muutenkin tosi kivalta ja onnistuneelta setiltä!

  VastaaPoista
 7. Tosi hyvän näköinen yhdistelmä!

  VastaaPoista
 8. Kiitos! :) Täytyy vielä sanoa, että tuo pinkin sävy ei ole ihan oikea näissä kuvissa. Oikeasti se on vielä herkullisempi. ;)

  VastaaPoista
 9. Tosiaan hyvin sopii yhteen, ihana setti :)

  VastaaPoista
 10. Ihana! Tuo salmiakki ei ole oikein kolahtanut muhun, mutta tässä yhdistelmässä se on aivan herkku! :)

  VastaaPoista
 11. Kivasti toimii salmiakkiruutu tässä setissä!

  VastaaPoista
 12. Pinkki sopii kaikkien värien kanssa. Tosi makee setti.

  VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)