torstai 6. syyskuuta 2012

"Tuikii, tuikii tähtöötöö..." (eli Pirpanalle peruskauraa uudella rakkaalla)Eilen se saapui, mun uusi rakas. (Kyseessä on siis uusi ompelukone, mutta siitä ehkä enemmän jossain toisessa postauksessa.) Heti piti päästä kokeilemaan, joten päätin tehdä Pirpanalle hoitoa varten perusvaatetta; housut ja paidan. Tällä kertaa onnistuin pitäytymään perusvaateajatuksessani. Ei yhtään krumeluuria eikä kukkasia, huomaattehan...? :)

Pirpana tosiaan laulelee nykyään innoissaan Tuiki, tuiki tähtöstä, joten tämä paita sopii hänelle vallan mainiosti. Paidan nähtyään hän osoitteli silmät vilkkuen: "Tähti. Tähti. Paljon tähtiä!"

Paita on tehty Papana-kaavalla (Ottobre 4/2010), mutta nappilistan jätin pois. Paidan koko on 86, mutta helmaa vähän pidensin. Hihansuihin lisäsin myös hieman pituutta ja laitoin vain resorikanttauksen. Tähtikangas on tilattu JNY:ltä, pinkki resori taitaa olla Hannan KankaaltaPitkähihaisten paitojen lisäksi puutetta on housuista. Pikasurautuksena syntyivät nämä:

Kaava on ystäväni piirtämä kopio Me&i -haaremihousuista. (Käykääs kurkkaamassa, miten hienot hän sai tällä kaavalla tehtyä! Naps, täällä!) Ajattelin, että minun pitää hieman pidentää housuja, koska Pirpana on vähän ystäväni tyttöä vanhempi, mutta eipä olisi ollut tarpeen. Ihan hauskat nämä kuitenkin ovat. :) Resori on samaa kuin paidassa, ihana pinkki velour on saatu ystävältä.


Tällaista tällä kertaa. Näitä peruspaitoja ja -housuja pitäisi tehdä vielä lisääkin. Mutta mikäs nyt on ommellessa, kun on kunnon kone! Kun sitä ompeluaikaakin voisi vielä jostain ostaa... ;)


 

12 kommenttia:

 1. Aivan syötävän suloinen setti :) Mä piirsin myös Meandi -haaremeista kaavat ja just pyörittelin jättipallojämiä, josko kangas riittäisi xD

  VastaaPoista
 2. Kaunis setti! Housujen malli näyttää kivalta! :)

  VastaaPoista
 3. Tosi ihana setti!
  Meiltäkin löytyis noi meandi housut, pitää varmaan kokeilla itekkin mallintaa niistä. Jaa muuten käyttökokemuksia sit tästä sun uudesta 'rakkaasta' sitä mukaa kun niitä tulee, vois itsekin tuota konetta harkita (oe:tä lukenut) :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos teille! Kiva saada kommentteja, vaikka onkin ihan perussettii. :)

  Piiku, pitääpä kirjotella kommentteja koneesta, kun ehtii sitä vähän enemmän testailla. :)

  VastaaPoista
 5. Ihanat värit! :) Ja nuo haaremihousut on kyllä mun lemppareita.. meillä on niitä useammat. Ja taidan tehdä vielä lisää :D

  VastaaPoista
 6. Tämä on tosi makea setti. Mä tykkään tuosta yhdistelmästä, ja kuten toisaalla sanoinkin, housuista pitää itsekin kyllä tehdä vielä velourversiot. Ja ehkä yhdet joustikset kans ;)

  VastaaPoista
 7. Suloinen setti! Ja onnea uudelle koneelle :)

  VastaaPoista
 8. Hienot haaremihousut! Pitääkin itsekin kaivella kaapista tytön samat meandi:t ja suurennella niistä kaavat, kun on jo liian pientä kokoa :)

  VastaaPoista
 9. Aivan mielettömän ihana setti! Mahtavat värit ja kaunis yhdistelmä. Nuo housut on mielettömän hauskan malliset. Blogissani on sinulle jotain pientä. ;)

  VastaaPoista
 10. Ihana setti! :)
  Eiks oo mahtava tunne ku pääsee hyväl koneella ompeleen'?! (oletan että uusi koneesi on parempi kuin edellisesi)

  VastaaPoista
 11. Onnea uudesta koneesta! Hieno tukkiva setti! Blogissani on sinulle tunnustus :)

  VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)