keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Koristetyyny isomammallePirpanan ja Jässikän isomamma juhli äskettäin 95-vuotissyntymäpäiviään. Ompelin hänelle lahjaksi tyynyn, jota koristaa lastenlastenlasten kuva.
 
 
 
 
 
 
 
Tämän koristetyynyn kangas on ostettu paikallisesta kangaskaupasta. 
Tyynyn koko on noin 40 x 40 cm.
 
 
Takapuolella on sujautusaukko, josta sisätyynyn saa laitettua sisään. Sisätyyny oli sen verran pullea, että aukko jäi harottamaan. Tyynyyn oli siis laitettava jotain kiinnitykseksi. Löysin nappipurkista mummini vanhan, ison napin, joka sopi minusta tähän aivan mainiosti. 
Näpinläven tekeminen tuotti yön tunteina suuria vaikeuksia. Uudella koneella en saanut hommaa onnistumaan, ja vanhan koneen napinläpijalka oli hukassa. Lopulta taiteilin napinläven erilevyisillä siksakeilla. Onnistuihan se niinkin.
 
 
Valokuvan siirtäminen kankaalle oli sekin melkoinen prosessi. Käytin siirtämisessä Picture This -kuvansiirtoainetta. Tulostettu kuva siveltiin aineella, läntättiin kankaalle ja annettiin kuivua. (Tiukan aikataulun takia kuva kuivui minulla vain 20 tuntia, vaikka ohjeessa minimiajaksi sanottiin 48 tuntia.) Kuivumisen jälkeen paperi poistettiin kastelemalla ja kevyesti "hieromalla". 
Ja siinähän se kuva nyt on! Ympyröin kuvan pitsillä, jota en tosiaankaan ole virkannut itse (vaikka sellaista kai monet odottivatkin...) ja ompelin kuvan pitseineen tyynyyn.
Mielestäni tyynyyn tuli ihanan vanhahtava ja romanttinen tunnelma.
Luulenpa myös isomamman pitäneen lahjasta kovasti.


8 kommenttia:

 1. Vau! Upea! Ja todellakin ihana tunnelma:)

  VastaaPoista
 2. Onpa kiva idea! Ehkä itekin voisi vuoden päästä tehdä jotain tuon tapaista, kun tyttöjen isomummu täyttää 100 v. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! :) Jos olisi ollut aikaa, olisin varmasti laittanut tähän myös niiden parin välissä olevan sukupolven lapsuudenkuvat. :)

  VastaaPoista
 4. Hei! Mahdatkohan näin vanhojen blogipostausten viesteihin vastailla, mutta kysynpä silti. :) Ajattelin itsekin tehdä koristetyynyn ja harkitsin juuri tuon Picture This -tökötin ostamista. Millainen pinta siitä tuli kankaalle? Haluaisin tehdä koristetyynyn, jossa on varsin iso tulostettu kuva. Tämän takia olisi suotavaa että pinta ei olisi ihan hirveän kova tai karhea niin että tyynyä voi vielä halia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki vastailen vanhoihinkin. :) Pinnasta tuli muostaakseni sellainen aika sileä, jopa vähän nahkea. En tiedä, vaikuttiko kiire pinnan koostumukseen, koska aine ehti kuivua liian vähän aikaa.

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta. Pitää kokeilla, kuulostaa ihan sopivalta tarkoituksiini! :)
   Hyvää kevättä :)

   Poista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)