sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Varjotalkoilla nuppupeittoja
Lahden Ompeluelämää -ryhmäläisten kanssa olemme ommelleet nuppupeittoja 
Päijät-Hämeen keskussairaalan keskosille. Tänään olisi ollut ompelutalkoot, mutta minä en päässyt paikalle. Sen sijaan varjotalkoilin kotona. Tämä päivä menikin siis ihan hyväntekeväisyyteen. ;) Nämä kaksi peittoa sain valmiiksi:


Molempien peittojen sisällä on fleeceä, jota olemme saaneet lahjoituksena
 Kangaskauppa Wexleriltä. Myös toisen peiton taustakankaana oleva iiiihana pöllöflanelli on Wexlerin lahjoittama. Vaaleansininen flanelli on vanhempieni kaapista löytynyttä, minulle aikoinaan lakanaksi ostettua kangasta.

Tähän tilkkupeittoon olen melkoisen tyytyväinen. Kankaat ovat kaapista ja tilkkulaatikosta, retroja ja uusia. En ole ennen kokeillut tällaista tilkkutekniikkaa, mutta ihan hyvinhän se onnistui! Neulanhaltijan blogista muistelen joskus nähneeni ohjeen pikakolmioista. Niitä tässä nyt yritin väsätä. En tiedä, menikö homma kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, mutta lopputulos ainakin näyttää kivalta. :) 

Toisessa peitossa tilkut ovat paitakangastilkkuja, joita koululle oli annettu Jousipaidalta lahjoituksena iso säkillinen. Minäkin sain ottaa tähän hyvään tarkoitukseen säkistä tilkkuja.
Tilkut ovat todella ohuita, joten tilkkupäällisen ja fleecen välissä on myös valkoinen lakanakangas. Hieman saumat vetelevät ja menevät vinksinvonksin, mutta aika suloinen tämäkin silti on.
Nämä peitot pääsevät siis myöhemmin lämmittään Päksin pikkuisia.


Vaikka päivän saldo olikin vain kaksi peittoa, sain niiden lisäksi hieman jo leikeltyä tilkkuja uusia nuppupeittoja varten. :)9 kommenttia:

 1. Tykkään kovasti tuon pöllöisen väreistä ja tekniikasta. Kai sitä pitäisi joskus kokeilla itsekin.. Mutta vallan suloisia molemmat!

  VastaaPoista
 2. Nää on kyllä molemmat tosi kivoja ja kiva tuo kolmiotilkku tekniikka :)

  VastaaPoista
 3. Nää on kyllä ihania. :) Itsekin pitäis tehdä kyllä näitä.

  VastaaPoista
 4. hirmu nättejä nuppupeittoja. mäkin tykkään väreiltään tuosta misson isoja pöllöjä.
  nuppupeittoja on muutenkin ihana tehdä kun tietää mihin tarkoitukseen ne menee. :)

  VastaaPoista
 5. Voi kuinka tarkkaa jälkeä (: Ite en kyllä tällaseen pysty (:

  VastaaPoista
 6. Kiitos, kiitos kaikille! Näitä on kyllä kiva tehdä, kun vaan saa aikaiseksi. :)

  VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)