sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Ei ihan Muodin huipulle
Ensimmäinen Project Runway (Muodin huipulle) -tyyppinen haaste järjestettiin netin ompeluryhmässä perjantaina. Tarkoitus oli saada puolentoista tunnin aikana valmista, mutta arvasin kyllä, että ihan en siihen pysty venymään.
"Pienen" lisäajan jälkeen sain kuitenkin aikaiseksi tällaisen:
 
 
 
 

Aikaisemmin kokeilin lepakkohihapaidan tekemistä ostopaidan pohjalta. Se harjoituskappale toimi nyt tämän saksimisen pohjana. Hieman sitäkin vielä muokkasin.
 
 
 
 

Raitakangas on ostettu Lahdesta Wexleriltä. Se on aika ohutta ja venyvää - eli melkoisen haastavaa ommeltavaa. Hirmuisen pitkä aika haasteessakin tuhlaantui siihen, että yritin asetella kangasta kohdilleen leikkuuta varten.  Helmassa ja pääntiellä on mustaa resoria.
 
Paidan juttu on kuitenkin varmasti tuo olkasaumoissa kulkeva reikänauha, jonka ostin myös Wexleriltä. Kuten kuvista voi huomata, se meinaa joissakin kohdilla hieman vedellä kangasta ruttuun, vaikka kiireessä silitinkin alle tukikangassoirot. Aivan eivät olleet aivot mukana hommassa, koska ompelujärjestykseni oli aivan väärä. Tämä olisi käynyt niin paljon helpommin, jos olisin tehnyt sen silloin kun piti. Mutta se kiire, kiire... ;)
 
 
Ja sitten se haastavin osuus, eli sovituskuva. 
Tältä tämä sitten näyttää päällä.
 
 
 

Haaste oli aivan mainio juttu! Vaikka en itse tuollaisessa ajassa saakaan valmista, pistää haaste kuitenkin mukavasti vipinää töppösiin.
 
 
ps. Muistakaas, että Majapuun Tapetti-kankaan ale on vielä pari päivää (18.3. asti) voimassa. 
Tarkemmat ohjeet löytyvät edellisestä postauksesta (täältä).
 
 

5 kommenttia:

  1. tästä tuli kyllä tosi hauska!

    VastaaPoista
  2. Kiva paita. Lepakkohiha-malli on minusta erittäin mukava malli. Olen muutaman sellaisen tehnyt itselle ja lapselle:-).

    VastaaPoista
  3. Lepakkohihamallit näyttää kyllä sun päällä tosi kivalta. Hauska yksityiskohta tuo nauha, antaa särmää :)

    VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)