lauantai 30. maaliskuuta 2013

Nuppupeitto rokkaa!
Jo kolmas perjantai-ilta peräkkäin hujahti rattoisasti ompeluhaasteen parissa. Tällä kertaa Project SaVaWayn haasteen aiheena oli "ompele jotain puuvillasta / joustamattomasta kankaasta". Aikaa oli taas kaksi tuntia.
 
Tällä kertaa valmistautuminen ja suunnittelu jäi niin viime tippaan, että päätin vasta hitusen yli yhdeksän, mitä ylipäätään ryhdyn tekemään.
 
 
 


Tällä kertaa projektikseni valikoitui nuppupeiton tekeminen. Näitähän olen tehnyt ennenkin, mutta aikaa on aina hujahtanut huomattavasti enemmän kuin kaksi tuntia. Enkä onnistunut parissa tunnissa peittoa tälläkään kertaa ihan valmiiksi saamaan. Yliajalle jäivät merkin uudelleenompelu, kappaleiden yhdistaminen ja tikkaukset.

Tässä peitossa ei olekaan ihan tyypillisiä, hempeitä nuppupeittovärejä ja kuoseja. Vakiolukijat varmasti ovat huomanneetkin, että nämä värit ovat olleet lähiaikoina kovasti minulla käytössä. Miksei siis nuppupeitossakin? Syntyyhän niitä rokkivauvojakin. ;) Vai onko tämä teistä liian levoton / villi?
 
Tilkkuilussa olen taas käyttänyt pikakolmio-tekniikkaa. Sillä syntyy todella hauskoja tilkkuja ja kuvioita. Päällisen tilkut ovat tilkkulaatikosta ja isomamman kesähameesta. Taustan sydänkangas on Finlaysonilta. Täytteenä on taas Wexlerin lahjoittamaa fleeceä.
 
 
 
 

Hieman tämä tilkkuilu on vielä hakusessa, koska saumat eivät millään meinaa mennä aivan kohdilleen. Ongelma korostuu, kun tekee tikkauksia saumoja myöten. Pitäisi kai jotenkin oppia ennakoimaan, miten paljon ompelukone vetää alempaa kangasta syöttäjällä ylempää enemmän (tai jotain...?).
 
Takapuolelta peitto näyttää tältä.
 
 
Toinenkin puuvillainen idea jäi mieleen kytemään... Saas nähdä, milloin sen ehtisin toteuttaa. ;)
 
 
 

11 kommenttia:

 1. Ei yhtään levoton, vaan tosi makee!

  VastaaPoista
 2. Onpa todella pähee nuppupeitto! Eikä taatusti yhtään liian levoton.

  VastaaPoista
 3. musta tää on ihana! ♡ tästä voi jopa kuules tulla tappelu"!

  VastaaPoista
 4. Ei ole yhtään liaan levoton tai räikeä :) Ja tosi jännä tuo kolmiotilkutus, täytyy itsekin kokeilla joskus

  VastaaPoista
 5. Ei ole mielestäni yhtään liian räväkkä, kiva mun mielestä :)

  VastaaPoista
 6. Itse katselin ohjetta pikakolmioihin Neulanhaltijan blogista. http://neulanhaltija.blogspot.fi/search/label/pikakolmiot
  Sieltä blogista löytyy muutenkin tosi hienoja tilkkuilujuttuja. :)

  VastaaPoista
 7. Ihan mahtava! Tykkään :)
  Ja on erilaisia vanhempia, joten kiva että tulee erityylisiä peittojakin, vauvoillehan tärkeintä on lämpö ja pehmeys.

  VastaaPoista
 8. Enpä minäkään levottomaksi sanoisi, ihana! Voin vain ihastella kärsivällisyyttäsi tämän tekemiseen ja vielä niin kovin pienessä ajassa!

  VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)