torstai 2. toukokuuta 2013

Kuvauspaita"Lapsilla on huomenna valokuvaus, eikä oo mitään uusia vaatteita..." sanoin eräänä päivänä huolestuneella äänensävyllä.
"Eihän niillä lapsilla ole kuin uusia vaatteita..." kuulin vastauksen.
Mutta kuitenkin... Oli pakko yrittää ommella uudet vaatteet viimeisenä iltana.
Projekti jäi puolitiehen, koska sain Pirpana lähti seuraavana aamuna kuvaukseen tässä setissä, jota oli ehtinyt käyttää jo yhden kerran. ;) Jässikälle sain yömyöhällä valmiiksi  uuden paidan.
Ensivaikutelma saattaa olla, että näyttää kivalta. Juu, kuvassa saattaa näyttääkin. Kangashan on tosi ihanaa; Käpyseltä tilattua Noshin raitaa. (Pirpanalle piti tulla tunika siitä pinkki-oranssista...) Valkoinen ja keltainen trikookin toimivat kauluksessa väreinä ihan kivasti, ja Majapuun ompelumerkki on kiva yksityiskohta. 


Majapuun keltavalkoinen raitaresorikin toimii hihoissa mukavasti. Kaava, Lumberjack (Ottobre 4/2012) on myös ihan kiva.
MUTTA
(Varoitus! Nyt seuraa paljastus: NuppuNeula ei osaa ommella. Jos haluat säilyttää illuusion NuppuNeulan edes jonkinlaisista ompelutaidoista, älä lue loppupostausta!)
Oikeasti tässä meni lähes kaikki pieleen. Raitojen kohdistaminen (etukappale - hihat) ei onnistunut. Saumuri teki huonoa tikkiä. Ja ompelukone se vasta onnetonta tikkiä tekikin. Ja tuo kaulus... Voihan kaulus sentään! Se meni niin pieleen kuin vain voi mennä. Nappilistan toinen puoli meni liian alas ja toisen puolen lista jäi vähän tursottamaan kauluksen alta. Ja koska toisessa puolessa kaulusta on tukikangas ja toisessa ei, tukikankaaton puoli ruttaantui ommellessa hirveille vekeille rutaten samalla takakappaleen niskasta. En ole ikinä, en ikinä, ommellut mitään niin huonosti! Mutta koska valokuvaukseen lähtö oli edessä muutaman tunnin päästä, survoin kauluksen paitaan kiinni rutuista huolimatta. Sen verran kuitenkin säälin itseäni, että niistä rypyistä en kuvaa laita näytille. ;)Tähän piti tulla nepparit, mutta niitä en edes yrittänyt laittaa, sen verran pieleen kaikki oli jo siinä vaiheessa mennyt. Ompelin siis feikiksi pari nappia ja piiloon yhden nepparin.
Aamulla poika oli kuitenkin aivan innoissaan paidasta! Samoin seuraavana päivänä. Hän tykästyi paitaan aivan valtavasti. Sitä olisi pitänyt pitää joka päivä ja näyttää kaaaaikille ystävillekin. :)
Jos näissä kuvissa onnistuu hieman hämäämään, että paita olisi siedettävä, niin taisi huijaus onnistua myös hoitopaikan kuvissa. Ainakaan netissä näkemissäni ennakkokuvissa virheet eivät haitanneet, vaan kuvissa näytti olevan tomera nelivuotias siistissä kauluspaidassaan. :)


8 kommenttia:

 1. Minä en näe yhtään virhettä. Tosi hienohan tuo on. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Kuvassa niitä ei tosiaan näykään. Hyvä niin. :)

  VastaaPoista
 3. ihanaa kun poika on ollut tyytyväinen, se on pääasia<3

  VastaaPoista
 4. Tuohan näyttää hienolta! Ja pääasia tosiaan on, että paidan saaja oli tyytyväinen. Mutta ihanaa, että jaoit tuon epäonnistumisen meidän kanssamme. Mulla on välillä se fiilis, et mä olen ainoa bloggaava ompelija, jolla ei aina mene kaikki putkeen... ;)

  VastaaPoista
 5. Musta tää on kiva ja hieno! :)

  VastaaPoista
 6. Hieno tämä on :) Ja virheistähän oppii vai miten se meni.

  VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)