tiistai 4. kesäkuuta 2013

LahjaompeluksiaKiitokseksi kuluneesta vuodesta (ajanlaskuna toimii meillä tietysti lukuvuosi) ompelin lasten hoitotädille meikkipussukan. 
 
 
 
 
 
 
Kaava on sama kuin aikaisemmassakin pussukassa: Pattodoon Susie (löytyy täältä)
Kaikki kankaat ja tarvikkeet on ostettu paikallisesta kangaskaupasta.
 
 
 
 
 
 
 

Päällisen punapohjainen kangas taitaa olla Tilda-kangasta. Lisäksi tässä on musta-valkopilkullista ja vaaleanpuna-punapilkullista kangasta, vaaleanpunaista pitsiä ja musta vetoketju. Minusta tämä on aika herkullinen yhdistelmä. (Kankaita jäi vielä, joten saattaa olla, että samanlainen pitää vielä tehdä itsellenikin. :) )
Hoitotätikin kommentoi, että on taas ihan hänen värejään.
 
 
 
Toinen bloggaamatta jäänyt ompelus on äitienpäiväksi valmistunut tunika/mekko.
 
 
 
 

 
 Tämä tekele juuttui piiiitkäksi aikaa UFO-laatikkoon. Tästä piti jo viime kesänä valmistua tunika omaan käyttöön, mutta homma ei onnistunut aivan vision mukaan...
Kaavaa en enää edes muista, jokin paitakaava se oli naisten Ottobresta. Helmaan on lisätty rutkasti pituutta. Suurin ongelma tässä ovat hihat. Ne ovat hirmuisen kapeat.
 

Kangas on Hannan Kankaasta tilattua viskoosikukkatrikoota, joka on muuten tosi kivaa, mutta se ei saisi joutua juurikaan venytykselle, koska silloin vaalea pohja alkaa paistaa läpi. Löysiin kesäpaitoihin/ -mekkoihin tämä olisi oikein sopivaa. Tämä kankaan pohjan kuultaminen + liian tiukat hihat eivät siis oikein sopineet yhteen, joten lopulta päädyin tekemään tunikan valmiiksi äitiäni varten, koska äiti on  vähän pienempi kuin minä. (Sovituskuvaa varten ahtauduin kuitenkin itse tähän mekkoon.)
 
 
 
 
 


Pääntiellä on kaksinkertainen resori ja hihansuissa ja helmassa rullapäärmäys. Rintaan tein vielä koristeeksi pitsistä ja äidinäidin vanhasta napista kukan. Kukassa on hakaneulakiinnitys, joten sen saa halutessaan poiskin / siirrettyä toiseen vaatteeseen.
 
 Toivottavasti molemmat lahjat olivat mieleisiä. :) 

3 kommenttia:

  1. Tuo pussukan kaava on kyllä kiva. Sitä on pakko kokeilla kesän aikana. Olet löytänyt kauniit, yhteensopivat kankaat siihen. Pitsi kruunaa komeuden.

    VastaaPoista
  2. Tuo pussukka on kyllä ihana... Täytyypä tutkailla kaavaa, että kuinka vaikea tuollainen olisi tehdä.

    VastaaPoista
  3. ihania pussukoita! Ja tunika kaunis. Pidän erityisesti kauniista kankaasta, joka sopii aikuisten vaatteeseen. Lisäksi kukkakoriste piste i:n päälle. :)

    VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)