lauantai 20. heinäkuuta 2013

Geisha-replika
On aika taas tilittää perjantai-illan tuotos:
 
 
 


Illan ompeluhaasteena oli replikoida eräs kimonotyyppinen mekko. Kaavaa ei ollut, mutta etukäteen sai esittää kyllä-ei-kysymyksiä. Sain hyvin selville periaatteen, jolla mekko olisi pitänyt tehdä. Materiaalien niukkuuden vuoksi jouduin kuitenkin soveltamaan hieman.
 
 
 
 
 
 Materiaalina käytin vanhaa, mustaa paitaani ja kirpparilta löytynyttä velourhametta. Alaosan olisi pitänyt olla vähän leveämpi ja pidempi, mutta kangas ei riittänyt. Yläosan taas olisi pitänyt olla korkeampi, mutta kangas ei riittänyt. Yläosassa (=hihakappaleissa) taas on leveyttä liiankin kanssa. Vanhassa paidassa oli rypytys, jonka halusin käyttää myös tähän tuomaan vähän eloa.

 

Rintapieleen tein koristeeksi vuorikankaasta vaaleanpunaisen kukkasen. Terälehtien reunat on poltettu ja käpristetty kynttilän liekin päällä.
 
 
Aamulla tekelettä päästiin sovittelemaan... (Ekasta kuvasta näkyy, millä tällä kertaa lahjottiin. :) )
Ei nyt ihan nappijuttu, mutta ihan hauska kokeilu. Pirpanalle tämä on paitapituinen, ei suinkaan mekko.
 
 
 
 
 
Yöllä, Pirpanan jo nukkuessa, sovittajan rooliin pääsi stuntgirl (joka saattaa päätyä muutenkin tämän tekeleen omistajaksi)

Mukavaa viikonloppua kaikille!
 
 
 

4 kommenttia:

 1. Tosi kaunis paita Pirpanan päällä ja kaunis mekko nukelle ;)

  VastaaPoista
 2. Tämä on kaunis! Voisiko Pirpana pitää ensin paitana ja kun jää pieneksi niin antaa nukelle?

  VastaaPoista
 3. Minusta tuli parempi, kuin alkuperäisestä ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos. :) Periaatteessa Pirpana voisi pitää tätä ensin paitana ja nukke saada tämän sitten. Sovituskerralla neiti tosin valitteli paidan vähän painavan rinnan kohdalta. :/ Johtuu varmaan ylimääräisistä rypytyksistä mustassa kankaassa... Tai sitten oli vaan huono aamu. :)

  VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)