lauantai 31. elokuuta 2013

Se on kaava!
Perjantaiaamuna kello 8.00 rapisteltiin ympäri Suomea auki monta kirjekuorta. Litteää kuorta. Kuorta, joissa ei ollutkaan kangasta, ei edes nappeja ja nauhoja, vaan
KAAVA! 

 
 Kaava oli naisten paidan kaava, jossa oli eri vaihtoehtoja hihoihin, helmoihin yms. Kaava on peräisin Linnel Handmade -nettikaupasta.
Päivän aikana kaavaa sai muokata ja sillä sai tehdä koeversioita. Illalla klo 21 taas veivattiin ihan kunnolla. Itse en taas onnistunut koko hommaa selvittämään kahdessa tunnissa. Syy on tässä:
 
 

Tein illan haasteessa hupparin paksusta collegesta. Juuri, kun aika oli päättymässä, päätin tehdä siihen myös yhden taskun, koska puhelin ja avaimet pitää kuitenkin aina saada kulkemaan matkassa. Leikkelin taskun vapaalla kädellä ja lisäsin taskunsuuhun trikoosuikaleesta tehdyn frillan.
 
 
 
 
 

Tässä kuvassa vasemmalla on testiversio, joka on tehty Wexleriltä ostetusta ohuesta ruututrikoosta ja pilkkuneuloksesta. Siinä on piristyksenä punainen pitsivetskari (Majapuulta).
Kaava oli sopiva melkein sellaisenaan, vain vyötärön kaarta hieman loivensin.
 
 
 Illan haasteompelus on Eurokankaan palalaarista ostettua mustaa, paksua collaria. Raitatrikoon olen joskus ostanut kirpparilta. Vetskari ja helman nyöri on ostettu paikallisesta kangaskaupasta. (Tästä kuvasta puuttuvat muuten vielä hihansuitten resorit.) Jätin vetskarin alta tukikankaan pois, mikä kostautuu kupruiluna... Taskuun olen kuitenkin enemmän kuin tyytyväinen.
 
 
 
 
 Tällaiselta nämä näyttävät päällä:
 
  
 


Kumpikohan näistä onkaan kivempi...?


Tässä kaavassa minun lempparijuttuni on pääntien muoto ja siten myös hupun muoto siitä pääntiesaumasta. Jonkin verran huppua joutui venyttämään ommellessa, mutta hyvin se siihen lopulta istuu. Tässä kaavassa on mahdollisuuksia vaikka mihin. Seuraavaksi pitää kokeilla tehdä ihan tavallinen paita... tai tunika... tai... :)
 
 
 

8 kommenttia:

 1. Toi on kyllä niin huippu kaava - love it <3

  Upeita huppareita sait aikaiseksi :)

  VastaaPoista
 2. Molemmat hupparit on tosi kivoja!

  VastaaPoista
 3. Ehdottamasti parasta on tuo tasku ja erityisesti sen punaraitainen suu.

  VastaaPoista
 4. Hienoja molemmat, mutta mä tykkään enemmän tosta ruudullisesta :)

  VastaaPoista
 5. Kivoja molemmat! Monipuolinen kaava :)

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia! Ruudullisesta mäkin tykkään ehkä enemmän... Tai sitten toisen hupparin taskusta ehkä kaikkein eniten. ;)

  VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)