lauantai 21. syyskuuta 2013

Astetta katu-uskottavampi virkkausVirkkaaminen on mummoille. Vai onko sittenkään? 
Kävipä kerran niin, että joku linkitti ompeluryhmän sivulle virkkausohjeen! Tuo ohje sai minutkin kääntämään kelkkani pääkallojen suhteen. En ole ikinä niistä oikein välittänyt, saati ajatellut tekeväni pääkallojuttuja lapsille. Mutta kuinkas sitten kävikään...


Ohje on kai alunperin joltain ruotsalaiselta sivulta, mutta suomennettu ohje löytyy Silmukoita-blogista. Tuo blogipostaus onkin ollut kännykässä ja tabletilla auki piiitkään, koska melkoisen kauan minä tätä huivia tein. Suurimmaksi osaksi tein tätä ihan sivutyönä; välitunneilla, lapsia odotellessa muskarin aulassa, telkkaria katsellessa... 


Huivista tuli lopulta tällainen. Lankana on Novitan Bambu, joten huivi on ihanan pehmeä. Langan ja isomman koukun takia se on myös aika iso ja notkea (jos niin voi virkatusta työstä sanoa?). Huivin alareunaan tein kiertämään nirkkoreunuksen. Tämä näyttäisi muuten aivan erilaiselta, jos kuvaustausta olisi esimerkiksi musta!

Ensimmäinen versio oli tämä kallo, mutta tämä jäi kesken liian ison koukun takia ja päätyi Jässikän huiviin. Poitsu tykästyi tähän kuvioon kovasti. (Se on hän mukaansa merirosvokuva, ei pääkallo.) Virkattu osuus on ommeltu käsin kiinni mustaan merinovillaan, jonka toisella puolella on ohutta trikoota. Kangasosuus on isompi, jotta huivin saa solmittua hyvin niskan taakse ja virkattu kuvio jää silti näkyviin.

Nyt meillä on sitten hirrrvittävän kamalat samisteluhuivit!

 

Merirosvon huivi (huomaa pikselöinnin takaa häämöttävä hurja ilme) näyttää tältä. ^
Aika hurja, eikös?

 


 

15 kommenttia:

 1. Wau! Nyt taidan tietää mitä pikkusiskoni saa joululahjaksi... ;)

  VastaaPoista
 2. Tämä on hieno! Itselläkin tuo ohje on tallessa josko saisi joskus aikaiseksi tehdä tälläisen. Itsellä on vähän samat aatokset noista pääkalloista mutta tämä on tosiaan poikkeus. Tykkään! =)

  VastaaPoista
 3. Itse en ole koskaan oikein pääkalloista välittänyt, mutta tämä on kyllä ERITTÄIN HIENO! Täytyy varmaan itsekin kokeilla.
  Huippuhieno! :)

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa! En myöskään pidä kalloista mutta tuo on kyllä hieno!

  VastaaPoista
 5. Mahtava! Minäkään en tykkää pääkalloista, mutta tiedän kuka tykkäis...

  VastaaPoista
 6. Upeat!! Osatappa tehä tollanen...

  VastaaPoista
 7. No hö.. Nyt tarvis osata virkata. Oikein hienot on!

  VastaaPoista
 8. WAU, mielettömän hieno. On siinä ollu tuhtaamista :)

  VastaaPoista
 9. Ohhoh, pitäsköhän opetella virkkaamaan :O ei kun olen ihan käsi siinä, äiti yritti aikoinaan opettaa lukemattomia kertoja mutta kun ei niin ei :D Tämä on ihan tosi makee!

  VastaaPoista
 10. Niin makee! Minäkään en noista pääkalloista niin ole välittänyt, mutta tämähän on ihan mahtava!

  VastaaPoista
 11. Oih miten ihana pääkallohuivi! Mä ajattelin kanssa tehdä tuollaisen siskolleni joululahjaksi. Ja jos oikein innostun niin itselle vaaleanpunaisen...

  VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)