lauantai 27. joulukuuta 2014

Pehmoisia terveisiä sairaalaanEnnen joulua riitti kaikenlaista kiirettä.  Nipistin kuitenkin ajastani vähän myös hyväntekeväisyyteen. Myös viime vuonna osallistuin Suomen suurin joululahja -keräykseen. Silloin ahkeroin pehmoleluja valvontaluokkani kanssa, ja luovutettavaksi tulikin melkoinen kasa. (Postaus viime vuoden saldosta *klik* .) Tänä vuonna rahkeet eivät riittäneet samaan. Vähintään yhtä suurella lämmöllä ja rakkaudella nämäkin on kuitenkin tehty.


Viime vuonna tein Panda tulee kylään -kampanjaan Panda-pehmon (postaus *klik* ), jonka seikkailuja Neela-tytön matkassa olen ilokseni saanut seurailla Facebookin kautta. Toinenkin tekemäni pehmon uusi omistaja on ilmoittautunut. Se, että huomaa tekeleidensä menneen perille ja tuottaneen iloa, kannustaa tekemään lisää. Tänä vuonna syntyi tämä tyttöpanda.
Tämä balettipanda on tehty lähes kokonaan velourista. Balettihamonen on joustopitsiä. Sisällä on vanua. Pandan kaava on mukaelma Pinterestistä löytyneestä pandapehmosta.

Pandan seuraksi ompelin myös puuvillasta hassun possun.

Possu on leikattu ihan vapaalla kädellä. Vartalon ja raajojen muoto on - kuten huomata saattaa - vähän samanlainen kuin pandassa. Yksityiskohdat on piirretty kangastussilla, mutta esimerkiksi saparo on tikattu ompelukoneella.

Aika suloinen kaksikkohan tämä on. 

Ihan viime hetkillä ompelin vielä kaksi pikaista pehmolelua. Näihinkin löytyi inspiraatio Pinterestin ihmeellisestä maailmasta.
Laivapehmo on tehty puuvillasta ja emoji-pehmo joustofroteesta ja velourista. Näiden sisällä on pehmoista pallokuituvanua. Kuvittelisin, että emoji-pehmo saattaisi tuoda hymyn huulille vaikka jollekin vähän isommallekin potilaalle. (Pirpanakin kyllä tilasi samanlaisen itselleen. )


Kaikki nämä pehmot matkasivat Päijät-Hämeen keskussairaalan lapsille Suomen suurin joululahja -kampanjan nimissä. Toivottavasti nämä tuovat/toivat lohtua ja iloa pienille potilaille. 10 kommenttia:

 1. Tällaisiin tempauksiin on nin ilo saada osallistua, kun vain aika antaaa myöten. Rutistettavan suloisia pehmoja olet tehnyt.
  pst! Sulla on blogilla uusi ulkoasu. Kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pikku Akka. Voi, kun olisikin aikaa osallistua näihin vielä enemmän. :)
   Ja juu. Olen vähän uudistanut ulkoasua. Kiva, jos tykkäät. Bloggaus on muutenkin vähän murrosvaiheessa, kun siihen ei meinaa millään riittää aikaa...

   Poista
 2. Aivan ihania pehmoja olet tehnyt! Varmasti miellyttää/miellytti saajiaan <3 Itsekin samaiseen hyväntekeväisyyskampanjaan osallistuin tänä vuonna ensimmäistä kertaa :) Ihania tällaiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nina! Ja hienoa, että sinäkin osallistuit. :)

   Poista
 3. Tuo possu varsinkin on tosi hellunen! Muutkin kyllä suloisia. :)

  VastaaPoista
 4. Oi IIK ja KÄÄK, nämä on ihastuttavia. Pidän erityisesti ilmeikkäistä pehmoista ja nämä niitä todella on :) Todella kiva uusi ulkoasu...minullakin pohdinnassa sama....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. ❤
   Ja kiitos myös blogin ulkoasun kommentoinnista. :)

   Poista
 5. Nämä pehmot ihan varmasti ilahduttaa! Tykkään näiden persoonallisesta ilmeestä ja suloisuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hanna Mi. ☺ Itsekin tykkään etenkin tosta pandasta. Se on jotenkin niin rassukka - sillee hyvällä tavalla. 😊

   Poista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)